top of page

VM MX2 afgjort i de sidste 10 minutter

Selv den bedste og mest garvede forfatter, kunne ikke have skrevet os en mere spændende afslutning på 2014. At kalde det et drama ville være en underdrivelse, og det bliver en der vil blive husket i mange år fremover. MX2-klassen blev nemlig afgjort indenfor de sidste ti minutter, og selvom vi har været igennem 17 afdelinger, så var det alligevel under en håndfuld point der skilte toppen ad til slut.

MX2

Mod sædvanen, starter vi med den lille klasse, for det var her dramaet udspillede sig. Jordi Tixier kæmpede for at fange Jeffrey Herlings, der trodsede alle læger og al sund fornuft, ved at stille op til den sidste afdeling i Mexico. Og det var imod de to at alles øjne var rettet. Jordi havde fem point op til Jeffrey inden aller sidste heat, og igennem store dele af heatet lod det til at Jeffrey Herlings kunne holde stand. Med enorme smerter og med store chancer for at forværre sin skade (se røntgen af hans ben nedenfor), humpede hollænderen rundt, imens Tixier væltede og kæmpede for at komme op i front. Og med ti minutter igen lykkedes det. Franskmanden gled frem på tredjepladsen, og den slagne hollænder måtte resignere til sin holdkammerat. Jordi Tixier kunne således lade sig krone som verdensmester, efter en ufattelig sæson. Især for en gut der blot vandt sit første VM GP for et par runder siden.

10641186_742129962489731_607314036902395888_n.jpg

Resultat, Mexico:

1. Jordi Tixier - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Valentin Guillod - KTM

4. Romain Febvre - Husqvarna

5. Arnaud Tonus - Kawasaki

6. Julien Lieber - KTM

7. Glenn Coldenhoff - Suzuki

8. Jeremy Seewer - Suzuki

9. Dylan Ferrandis - Kawasaki

10. Kei Yamamoto - Honda

11. Jeffrey Herlings - KTM

Samlet, VM 2014:

1. Jordi Tixier - KTM

2. Jeffrey Herlings - KTM

3. Romain Febvre - Husqvarna

MXGP

Men de store maskiner var selvfølgelig også i aktion, og her var der også kamp om GP-sejren. Max Nagl vandt stensikkert første heat, og tyskeren så ud til at løbe med det hele, men sådan skulle det ikke gå. På sidste omgang tabte han nemlig en placering til Kevin Strijbos, og det betød at Gautier Paulin - der førte andet heat - kunne tage GP-sejren for næsen af tyskeren. Årets sidste dag, blev altså en god dag for de franske. Antonio Cairoli kørte sig på podiet, selvom han reelt havde sikret sin titel sidste weekend i Brasilien.

Resultat, Mexico:

1. Gautier Paulin - Kawasaki

2. Max Nagl - Honda

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Kevin Strijbos - Suzuki

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Tommy Searle - Kawasaki

7. Davide Guarneri - TM

8. Steven Frossard - Kawasaki

9. Rui Goncalves - Yamaha

10. Matiss Karro - KTM

Samlet, VM 2014:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Jeremy van Horebeek - Yamaha

3. Kevin Strijbos - Suzuki

Tillykke til de to mestre herfra! Nu venter MXoN om to uger.

Foto: Youthstream @ M. Zanzani 2014 / Jeffrey Herlings

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page