top of page

Kærgaard går all-in på Pitbike

Sebastian Kærgaard har ikke haft den mest heldige sæson i MX1, men ungersvenden fra SMX er måske også mere kendt for sine evner på de små hjul. Evner der nu er blevet observeret ude i Europa. Observeret og fundet en chance værd. Sebastian fortæller selv lidt mere om sit eventyr her.

"Min sæson 2014 har absolut ikke været min bedste sæson hidtil. Den har været præget af for lidt køretimer, mekaniske uheld og sygdom, på de mest uheldige datoer.

Jeg er startet på videregående uddannelse som Markedsføringsøkonom i Roskilde, hvor jeg netop er startet på 2. semester. Dette tager meget af min tid, og er blandt andet en grund til, at jeg kun har kørt ca. 40 timer på cyklen i år i alt, hvilket absolut ikke er nok, når jeg gerne vil sidde solidt i top 10 i A-DM MX1 klassen.

Jeg har indset at jeg har svært ved at løbe stærkt nok til at nå det hele 100%, og jeg vil ikke gøre noget halvt. At sætte mig på cyklen og ikke føle mig komfortabel til at køre som jeg ved jeg kan, vil jeg ikke.

Jeg var i år til en enkelt afdeling af Minibike Champs i England, hvor alt bare spillede for mig, og jeg hev top 3 placeringer hjem iblandt diverse fabrikskørere. Dette resulterede i at jeg til næste år har fået et mere eller mindre fabrikstilbud for Bucci Pitbikes i Italien og GPcube Engines i Belgien - en chance jeg ikke vil lade gå forbi.

Jeg har valgt at skrive kontrakt med GPcube for næste år, hvor jeg skal køre på en fuld fabriks Bucci/GPcube pitbike. Jeg skal køre fuld engelsk serie (Minibike Champs), enkelte tyske afdelinger, enkelte franske afdelinger og enkelte italienske pitbike mesterskabs afdelinger. Jeg skal ydermere deltage ved VM for pitbikes i år d. 4-5 oktober i Italien, hvor de også skal køre Top Cross for MX1 og MX2 med nogle af de største amerikanske og europæiske navne på startlisten så som Nick Wey, Matt Goerke, Justin Bogle osv.

Dette betyder at jeg sætter stor ræser på hylden, sælger 450'eren, for at fokusere 100% på pitbike næste år, da det ikke kræver helt den samme køretid, og vil lette min hverdag meget. Træning på den er mere fleksibelt.

Det er der naturligvis kommet en række delte meninger omkring. "Seriøst? Pitbike? Mener du det?" Ja, det gør jeg.

Pitbike er absolut intet i Danmark - endnu. Men i udlandet er det stort. Specielt Frankrig og England. Jeg kan nævne at vi alene i Pro klassen i England var lige over 100 kørere, så vi kvallede i A og B gruppe. Det er fuldstændigt som et stort internationalt MX løb - bare på små cykler. Stemningen er bare mere lettet og ikke så påtaget og professionel. Folk smiler og griner og alle snakker med alle - pitbikes er som et frikvarter og stadig bare for sjov. De bruger selv udtrykket "Half the size - Twice the fun".

SÅ! Jeg bliver desværre ikke at se på banen til diverse MX løb næste år. Til gengæld forsøger jeg at udleve en drøm på pitbiken i stedet, med et utroligt hjælpsomt og professionelt team omkring mig samt en verdensklasse pitbike, som jeg skal jagte den engelske titel på.

Jeg glæder mig allerede nu til nye ting i 2015!"

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page