top of page

Vive la France - MXoN

Havde vi håbet på spænding? Jeps. Fik vi spænding? Jeps. Fik vi spænding i overflod. Tredobbelt jeps. Årets Motocross of Nations endte med at blive akkurat lige så nervepirrende som vi havde turdet håbe. Giganter faldt, en enkelt blev stående og desværre fik vi også en ordentlig portion uheld til det danske hold. Et dansk hold der ellers kæmpede bravt.

MXGP

Gautier Paulin var bedst. Ingen over og ingen ved siden af - på tværs af alle klasser. To sikre heatsejre blev det til, og så var der jubel på fransk. Andenpladsen på dagen i klassen gik til Jeremy van Horebeek, imens Aleksandr Tonkov leverede en mandfolkepræstation som nr. 3. Ryan Dungey og Max Nagl lukkede og slukkede i top fem. Kim Sørensen kørte et solidt første heat, men blev sammen med Chad Reed, fanget i et voldsomt styrt ned ad startstrækningen i andet.

Resultat:

1. Gautier Paulin - Fra

2. Jeremy van Horebeek - Bel

3. Aleksandr Tonkov - Rus

4. Ryan Dungey - USA

5. Max Nagl - Tys

MX2

I den lille klasse lod det til at Antonio Cairoli skulle være bedste mand, men et voldsomt styrt sendte ham ud af første heat. Og hans andet var tydeligt mærket af skaden han tilsyneladende fik i knæet. Det betød at sejren gik til Tommy Searle i stedet (den eneste klassesejr der ikke endte på franske hænder), imens at Glenn Coldenhoff og Dylan Ferrandis tog de sidste pladser i top 3. Thomas Kjer Olsen endte MX2-klassen på den samlede tiendeplads.

Resultat:

1. Tommy Searle - GB

2. Glenn Coldenhoff - Hol

3. Dylan Ferrandis - Fra

4. Jeremy Martin - USA

5. Julien Lieber - Bel

Open

I den åbne klasse var det utroligt tæt. Kevin Strijbos vandt første heat, men en niendeplads i andet, sendte ham ned som nummer 4. Sejren gik i stedet til Steven Frossard, og han tog den foran Dean Wilson og Eli Tomac - der var bedst kørende amerikaner. Stefan Kjer Olsen kørte solidt, men blev fanget i et startstyrt i sit første heat og endte som nr. 17 samlet.

Resultat:

1. Steven Frossard - Fra

2. Dean Wilson - GB

3. Eli Tomac - USA

4. Kevin Strijbos - Bel

5. Tanel Leok - Est

Samlet

Og det bringer os frem til den samlede stilling - det som det hele handlede om. Frankrig tager sin første sejr siden 2001, og det helt suverænt og fortjent. De forsvarende mestre fra Belgien måtte nøjes med andenpladsen, imens de slukørede amerikanere tog bronzen. USA skubbede briterne ud af podiet på de sidste omgange af sidste heat, så en bitter pille at sluge for Team GB. Og så var vores svenske venner på vej mod noget stort, men Filip Bengtssons styrt i sidste heat kostede dyrt, og gav en placering som nr. 11. Danmark sluttede årets MXoN som nr. 15. Godt kæmpet gutter!

Resultat, Motocross of Nations 2014

1. Frankrig

2. Belgien

3. USA

4. Storbritannien

5. Tyskland

6. Italien

7. Schweiz

8. Rusland

9. Estland

10. Holland

15. Danmark

Det var alt fra i år. Vi glæder os til næste år!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page