top of page

STAFF BLOG: Jule-special. Crossfolk i december

Det bliver mørkt over middag. Hvis ikke frosten bider, så gør pladderet. Julekager er bagt – med alle væsker og alt sukker erstattet af Red Bull blandet op med husblas og ingefær – I skuret har du pyntet dit kæreste eje op med en lyskæde i farven Amsterdam-rød og du glæder dig over dit nye kørenummer til næste år. Nummer 3. Ligesom Jeff Ward. I den gode tid. Da mænd var mænd. Din bedste ven, ”Cagiva-Bjarke”, er netop blevet kørt til udpumpning efter at have spist af før omtalte kager. ”Jeg skal nok nå ud til første heat, træner”, mumlede han i vildelse inden de slæbte ham væk. Det er med andre ord blevet december igen. (Også kendt som ”den-inden-AMA-Supercross”-måned). Højtiden er over os. Sådan cirka i hvert fald.

Her er derfor et par ting som crossfolk, og især dem omkring os, må trækkes med i denne søde juletid. Vi er og bliver nemlig noget for os selv, også i december.

  • Når vi danser rundt i cirkler får vi lyst til at stoppe og rynke på næsen. ”Cirkler? Skal vi så ikke også male farver i hovedet med det samme, bare så selv den største fænakke kan holde styr på os?”

  • Vores ønskesedler er komplicerede for folk udenfor. Og de indeholder ofte ting som man skal have specialtilladelse for at håndtere, ting som skal sendes i drosche fra Kentucky eller blot ting som ”nyt knæ”, ”skills” og ”tandpasta med smag af 2-takts røg”.

  • Din mor forstår stadig ikke helt hvordan en pakkeleg sidste jul, kunne ende med en brækket kæbe til moster Yrsa. Og en teknisk protest imod hende som arrangør.

  • Titlen som ”Gooner-kongen”, er så vigtig at den skal erstatte dit navn på samtlige gaver. Forglemmelser straffes med iskold kædespray i konfekten.

  • Alle ord i enhver julesang kan snildt erstattes med et ”braaap”, afpasset til lejligheden. (”Hvorfor kan julen ikke have bragt velsignet braaap, farmor?”)

  • Det tungsind vi føler de gange hvor december smadrer vores baner, får Franz Kafka til at minde om en lallende optimist på lykkepiller og Fun-saft.

  • At lave figurer i sne, kan KUN klares med baghjulet.

  • Vi føler det er forkert at sætte en stjerne på juletræet, når nu der er grønne kløer eller røde tyre i skuret.

  • Det kribler i fingrene for at få navn og nummer på alt beklædning vi får. (De strikkede termosokker, som din grandonkel Gert fandt i en brandert hos Kirkens Korshær, vinder utroligt meget med ”Goonkiller #478”, ned ad siden).

  • Når vi siger, ”glædelig jul”, tænker vi i virkeligheden, ”hvor ville jeg gerne ud at køre”. Når vi siger, ”godt nytår”, tænker vi i virkeligheden, ”hvor ville jeg gerne ud at køre”. Når vi siger, ”hvor langt kan vi få Blålynet ned i barnevognen?”, tænker vi i virkeligheden, ”hvor ville jeg gerne ud at køre”.

Men i bund og grund så er vi meget nemme, og som gruppe ret underholdende og fascinerende - og med en god portion selvironi. (At jeg ikke er blevet lynchet endnu, for alle de her blogs beviser det). Hav en fortsat god december alle sammen!

Foto: Craig Mitchell

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page