top of page

Blandede bolsjer i Italien - MXGP


Fire danskere havde taget turen til MXGP-afdelingen i Italien i weekenden, for at få indledt EM-sæsonen med manér. Men det var dog meget blandet held der var til gamle Dannebrog. Glen Meier kørte en flot afdeling med en heatsejr i første heat, men selvom andet heat ikke bød på så meget held, så indtog Glen alligevel den samlede andenplads. GP-sejrene gik til Tim Gajser og Max Nagl.

I EMX2 havde Thomas Kjer Olsen og Sam Korneliussen begge deres uheld. Sam kom desværre ikke med i de pointgivende heat, og Thomas' første heat sluttede brat, da et startstyrt resulterede i en teknisk defekt. En niendeplads i andet heat, gav en plads som nr. 16 på dagen. I EMX150 var der desværre ingen point til Jonas Bjerrum.

MXGP

VM har indtil videre været et kapløb imellem Clement Desalle, Antonio Cairoli og Max Nagl - med Ryan Villopoto halsende efter. Og den opskrift blev også skrevet ud over det italienske GP. Max Nagl løb med sejren foran Cairoli og Desalle. Det betyder at der nu kun er et point imellem de tre i den samlede stilling. Ryan Villopoto styrtede voldsomt i andet heat, og har nu lang vej op til toppen.

Resultat, Italien:

1. Max Nagl - Husqvarna

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Clement Desalle - Suzuki

4. Romain Febvre - Yamaha

5. Gautier Paulin - Honda

6. Evgeny Bobryshev - Honda

7. Ken de Dycker - KTM

8. Davide Guarneri - TM

9. Davil Philippaerts - Yamaha

10. Shaun Simpson - KTM

Samlet:

Clement Desalle - 171p

Max Nagl - 170p

Antonio Cairoli - 170p

MX2

I den lille klasse var der derimod tale om en førstegangssejr. Upåagtede Tim Gajser vandt andet heat, og så stod sloveneren altså med sin første GP-sejr nogensinde. (Hvornår vandt Honda sidst et MX2-GP?) Det henviste Jeffrey Herlings til andenpladsen, imens tilbagevendte Jordi Tixier startede sin umulige opkørsel i tabellen, med en tredjeplads på dagen. Dylan Ferrandis og Max Anstie lukkede og slukkede i top 5.

Resultat, Italien:

1. Tim Gajser - Honda

2. Jeffrey Herlings - KTM

3. Jordi Tixier - Kawasaki

4. Dylan Ferrandis - Kawasaki

5. Max Anstie - Kawasaki

6. Jeremy Seewer - Suzuki

7. Valentin Guillod - Yamaha

8. Benoit Paturel - Yamaha

9. Brent van Donink - Yamaha

10. Julien Lieber - Yamaha

Samlet:

Jeffrey Herlings - 172p

Dylan Ferrandis - 159p

Pauls Jonass - 133p

EMX2:

1. Maxime Desprey - Kawasaki

2. Adam Sterry - KTM

3. Ander Valentin - Yamaha

16. Thomas Kjer Olsen - KTM

EMX125

1. Maxime Renaux - Yamaha

2. Glen Meier - KTM

3. Jorge Prado - KTM

EMX150:

1. Albin Larsen - Honda

25. Jonas Bjerrum - Honda

EM-mini

Men det var ikke kun i Italien at der var danskere i aktion. Også i Tyskland var der gang i EM-kvalen, hvor Mikkel Haarup sad tungt på 85-klassen, og vandt på dagen. Matti Jørgensen tog andenpladsen i 65-klassen, imens der blev kæmpet godt over hele linjen.

65:

2. Matti Jørgensen

10. Andreas Jensen

15. Lucas Bruhn

22. Magnus Gregersen

24. Mads Fredsøe

25. Tobias Caprani

85:

1. Mikkel Haarup

8. Bastian Bøgh Damm

12. Rasmus Pedersen

24. Jonas Lund Rasmussen

25. Magnus Smith

26. Emil Jursdorf

35. Jonas Haastrup

36. Martin Hyllested

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page