top of page

STAFF BLOG: Oppe i Norge...


Man skal altid udvide sin horisont, og derfor pakkede jeres undertegnede rygsækken, og satte kursen stik nord i den netop forgangne weekend. Imod fjordene og fjeldenes land. Til Elgane Motorstadion, en 50 kilometer syd for Stavanger - et stenkast fra Nordsøens bred. Norge var indtil da lettere ukendt land - i hvert fald når det drejede sig om motocross. Et par hurtige starutter er der da kommet ud af fjelddalene, men hvordan afvikler de norske egentlig deres nationale mesterskab? Er der noget at lære for et dansk moto-hoved, med oplevelses-radaren slået fuldt ud.

I hvert fald kunne skønheden i stedet ikke benægtes. Jeg hører til dem, der holder af når en bane er lagt i den fri natur - lidt fjernt fra det hele. Og den følelse var til stede, allerede da man svingede ind på Elgane. God med hop, lidt varieret terræn og den grå belægning, der er meget brugt på de kanter. I Norge har man valgt at afvikle mesterskabet over to dage, med MX2, 85 og 125 om lørdagen, og Damerne, MX Ungdom (U18) og MX1 om søndagen. Man skulle tro at denne opdeling ville fordele eventuelle tilskuere lidt ujævnt, men i modsætning til i Danmark, så er omgangstonen meget formel. Stemningen meget afslappet. Ingen billetter og tilskuere. (I hvert fald ikke om søndagen). Det har sin charme. Og nordmænd er nu hyggelige. Og venlige. Ingen tvivl om det. Og hvor ellers kan man få hotdogs med rejesalat lavet fra bunden? (Ikke mange steder. Heldigvis).

Hvad angår dagens race, så er niveauet i Norge højt. Især iblandt de forreste - men forskellen fra top til bund er samtidig også stor. Deltagerantallet kunne måske være bedre, (hey, en top 20 til mig hvis jeg stillede op, lyder flot på Facebook. Hvis jeg kunne holde mere end en halv omgang altså). I bund og grund var der faktisk rigtig god nerve i alle dagens heat, og de tre vindere (Kim Oiva Jarva, Genette Vaage og Sindre Hansen) leverede varen - sammen med nogle spændende kampe undervejs. Jeg hyggede mig i hvert fald på Elgane Motorstadion, men jeg er også fan af at man prøver at tage tingene til et nyt niveau. Det hjælper i sidste ende hele molevitten - man kan sagtens gøre det hyggeligt og nærværende samtidig. (Og det siger jeg ikke bare, fordi Nordsø-vinden nu har givet mig en slem forkølelse).

Første afdeling af det norske mesterskab var en sjov oplevelse, med de rigtige ting på plads og hurtige drenge og piger. En anelse som et pokalløb, men jeg kan leve med. Det var gøy! (Som det vidst nok hedder på det lokale tungemål) OG jeg kunne få mig en Snapple på en tankstation på vejen hjem, og så var det pludselig endnu bedre. (De kan anbefales).

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page