top of page

Danske point og mere drama - MXGP


Der var mange danskere i aktion i dag i Teutschenthal - og især i WMX gjorde de danske kvinder det godt. Samtidig var der enormt drama i MXGP-klassen, da Max Nagl måtte trække sig fra GP'et med en skade. Den røde plade hænger i en tynd tråd.

MXGP

I dagens kvalheat styrtede Nagl og skadede sin ankel. Han blev straks bragt til hospitalet og undergik en mindre operation. Han skal senere undersøges i Belgien for at afgøre hvor slem skaden er. Men han er i hvert fald ude af det tyske GP. Det betyder en åben dør til Antonio Cairoli, der dog også kører med en skade. Derfor sluttede TC222 blot som nr. 11 i dagens kvalheat. Samtidig var der pole til Evgeny Bobryshev, men mere interessant var det, at Romain Febvre tog andenpladsen. Kan den unge franske rookie tage fusen på alle de store giganter? I morgen er vi tættere på et svar.

Resultat:

1. Evgeny Bobryshev - Honda

2. Romain Febvre - Yamaha

3. Jeremy van Horebeek - Yamaha

4. Dean Ferris - Husqvarna

5. Gautier Paulin - Honda

MX2

I den lille klasse var der igen uheld til Jeffrey Herlings, og han kører derfor til bommen i morgen som nr. 10. Det betød at TIm Gajser tog over hvor han slap i sidste uge, og vandt kvalheatet foran Valentin Guillod.

Resultat:

1. Tim Gajser - Honda

2. Valentin Guillod - Yamaha

3. Aleksandr Tonkov - Husqvarna

4. Jordi Tixier - Kawasaki

5. Petar Petrov - Kawasaki

EMX250

Mads Sjøholm og Sam Korneliussen prøvede at kvalificere sig til de pointgivende heat, men der var desværre ikke held i sprøjten for de to danskere. Dagens første heat blev vunder af Damon Graulus.

WMX

Der var tre danske piger til start i kvindernes VM i Teutschenthal, og dagen blev brugt på det første pointgivende heat. Her var Julie Dalgaard bedst og kørte en plads som nr. 11 hjem. Line Dam sluttede lige uden for top 20 som nr. 21. Amanda Storm gjorde det godt i sin første VM-start, som nr. 29. Pigerne skal på den igen i morgen. Kiara Fontanesi vandt heatet.

EMX150

Der var desværre ingen point til danske Jonas Bjerrum i dag, men han var så tæt på som man overhovedet kunne komme. I morgen er der atter en dag.

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page