top of page

MX-Index afprøvet: Zite Goggles 2.0


Her på MX-Index, sætter vi meget pris på danske initiativer. Så siden nyheden om Sebastian Kærgaards brilleeventyr ramte, så har vi holdt lidt øje med processen. Zite Goggles er dansk udviklede briller til motocross, og vi satte os derfor for at give dem en test, for at finde ud af hvad der egentlig er kommet ud i den anden ende. Et godt udsyn er altafgørende i motocross, så selvsagt er valget af briller en tillidssag for de fleste kørere. Vi har testet Zite 2.0 med tear-off til 395 kroner og Zite 2.0 med roll-off til 495 kroner. Her er hvad vi fandt ud af.

Lidt om Zite

Sebastian Kærgaard om filosofien: ”Jeg startede Zite, fordi jeg længe godt har kunnet tænke mig den store udfordring det er, at skabe sit eget varemærke helt fra bunden. Og jeg har lært meget. Jeg troede på det, fordi jeg mente der var et hul i markedet. Vil man have en lækker brille med spejlglas, koster de kassen. Så jeg udviklede dem fra scratch, med fokus på alle de ting som jeg selv synes er væsentlige for en MX-brille”

Sebastian Kærgaard om visionen: ”Jeg drømmer stort, men visionen bag Zite er direkte konkurrence med brands som Smith, Scott, 100% og Oakley på verdensplan. Zite forhandles allerede i store dele af Europa, og jeg vil gerne lige trænge ordentligt ind ude i Europa, inden jeg tager skridtet til USA. Men det er svært at konkurrere med de brands, når man sidder som ene mand og skal styre det hele, og bygge noget op fra bunden, imod de store brands, som har mange mange år bag sig”

Testen

Testen har været meget simpel. Jeres undertegnede har væltet rundt på et par danske crossbaner, og prøvet brillerne under forskellige forhold. Men lad os starte fra en ende af. Det første indtryk man får, når man står med brillerne i hænderne, er at de er flotte. (Alfa og omega i dagens crossverden). Vil du frem i feltet, så må du ligne en champ. Og det cool design på brillerne hæver din champ-faktor mindst et par promiller. Samtidig er det også værd at nævne, at leverencen af dem og hele deres setup omkring hjemmeside og bestilling fungerer rigtigt godt. Desuden er det allerede muligt at købe dem hos flere forhandlere rundt omkring – og også ude i det store udland, hvis man skulle komme forbi på de kanter.

Da jeg altid har været en foxy kinda’ guy, så har brillerne været testet på både Fox’ V3 og V4-hjelme, og det første man bemærker er hvor godt de sidder fast til hjelmen. Der skal nørkles lidt for at få dem til at sidde, så de ikke glider op, men når de er på plads, så føles det som om at man ingen briller har på. Linserne i brillerne gør også hele projektet nemmere. De udelukker det skarpe sollys, og giver overblik over alle de bremsehuller du rammer og som du burde være kørt uden om. Skummet generer ikke, og absorberer sved fint, så det ikke er til fare i tårekanalerne.

Men var der så noget vi ikke kunne lide? For det første, var der meget nørklen med at få brillerne til at sidde ordentligt – især på en V4. Men det er ikke det store problem, så længe man lige giver sig tid til at sætte dem ordentligt. En anden lille skavank, var at roll-off strimlen sidder lidt for langt oppe når man har brillerne på. Så selvom hele systemet fungerer perfekt, og det virker robust, så ender filmen med at køre lige på grænsen af synsfeltet. Det begrænser udsynet en smule, især i forhold til, hvad det kunne have gjort, hvis måske remmen havde været fastgjort lidt længere nede på selve rammen.

Når det så er sagt, så er der så langt flere plusser ved de danske briller. De er også konkurrencestærke på prisen, hvor du får meget brille for pengene og lækre linser, imod hvad du skal op og give for de andre mærkers topmodeller. Det er jo også altid værd at tænke over i sidste ende.

Dommen

Det kunne vi lide:

  • Designet

  • Linserne

  • Følelsen

Det kunne vi ikke lide:

  • Roll-off-filmens placering

  • Lidt nørklen med at få dem til at sidde ordentligt

Alt i alt var vi faktisk glade for at køre med Zite Brillerne. De er flotte, funktionelle og har en lækker finish. Og arbejdet med at udvikle dem fortsætter på livet løs. Uanset hvad, så skal der lyde et bragende bifald til Sebastian Kærgaard og Zite, for at prøve at sætte Danmark på verdenskortet på en ny måde. Det er den slags initiativer der bør have noget support. Vi håber verden tager godt imod Zite Goggles, og vi fortsætter med at holde øje med udviklingen.

Har du noget MX-Index skal teste for det danske motocross-folk? Det være udstyr, motorcykler eller de franske hotdogs på din lokale crossbane. Giv os et praj!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page