top of page

Yamaha'mazed - MXGP


GP'et i Loket blev bare endnu et i rækken af vanvittige scener, som vi efterhånden har vænnet os til i årets VM-serie. Fantastisk dansk kørsel var vi vidner til i WMX, ligesom der blev både tændt op og tyndet ud i VM-klasserne!

MXGP

I den store klasse var der ingen Cairoli. Den forsvarende mester var fraværende med sin armskade, og vil være det i hvert fald i to GP'er. Til gengæld er der Romain Febvre. Og der er næsten ikke nok superlativer at hænge på ham. Den førende i den samlede stilling gav opvisning i Tjekkiet, og vandt begge heat sikkert. Evgeny Bobryshev blev en lige så sikker nummer to, imens Clement Desalle lavede et fantastisk comeback fra skade, med en tredjeplads.

Resultat, Tjekkiet:

1. Romain Febvre - Yamaha

2. Evgeny Bobryshev - Honda

3. Clement Desalle - Suzuki

4. Kevin Strijbos - Suzuki

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Shaun Simpson - KTM

7. Gautier Paulin - Honda

8. Glenn Coldenhoff - Suzuki

9. Tyla Rattray - Kawasaki

10. Nathan Watson - Husqvarna

Samlet:

Romain Febvre - 507p.

Gautier Paulin - 419p.

Antonio Cairoli - 416p.

MX2

I den lille klasse var Jeffrey Herlings' skade det helt store samtaleemne. Den vil formentlig holde ham ude resten af året, og derfor svæver titlen frit i luften. Valentin Guillod og Tim Gajser er bedste bud på den front, men i dag var det kun Guillod der strålede. Schweizeren kørte en anden og en førsteplads hjem, og det udlignede Tim Gajsers forspring, da denne kun formåede at få point i andet heat. Pauls Jonass tog dagens andenplads, og er kun ti point efter de to. Jordi Tixier kørte en tredjeplads hjem, selvom kørslen ikke var det bedste vi har set fra ham.

Resultat, Tjekkiet:

1. Valentin Guillod - Yamaha

2. Pauls Jonass - KTM

3. Jordi Tixier - Kawasaki

4. Benoit Paturel - Yamaha

5. Petar Petrov - Kawasaki

6. Julien Lieber - Yamaha

7. Max Anstie - Kawasaki

8. Jeremy Seewer - Suzuki

9. Brent van Doninck - Yamaha

10. Tim Gajser - Honda

Samlet:

Jeffrey Herlings - 423p.

Tim Gajser - 399p.

Valentin Guillod - 399p.

WMX

Livia Lancelot førte inden sidste heat VM med fem point til Kiara Fontanesi, men da hendes cykel døde på andet heats sighting lap - og hun ikke måtte køre på sin reservecykel - så var titlen bestemt. Fontanesi tog andenpladsen og blev mester. Nancy van de Ven tog sejren. Danske Julie Dalgaard blev rigtig flot nummer fem! Catja Rasmussen blev nr. 19, imens Joan Andersen blev nr. 32.

I EM150 blev Jonas Bjerrum nr. 26 og Magnus Nielsen nummer 27.

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page