top of page

Mathias Gryning til Zwartecross


Den hollandske festival, Zwartecross, tiltrækker hvert år tusindvis af mennesker. Fest, musik og ikke mindst masser af motocross lokker folk ud af hullerne, og sammen med dem, masser af crosskørere. Danske Mathias Gryning var igen i år på startlisten i Superklassen, hvor han håbede at kunne bryde ind i top 10. (Og ind i pengepræmierne). Til formålet havde han fået fat på en 450'er, og heldigvis havde han tid til at skrive en beretning om weekenden til vores læsere. For missionen lykkedes.

MX-I: Hvad havde du håbet på inden løbet?

Mathias Gryning: "Jeg vidste fra sidste år, at der var en del hurtige kørere, og en del som har VM-erfaring, så jeg vidste godt det ville være et hårdt felt. Men efter jeg fik stillet en Suzuki 450cc til rådighed - og fik følt mig rigtig godt tilpas på den dagene op til - så håbede jeg på en top-10".

MX-I: Hvordan oplevede du heatene?

Mathias Gryning: "Heatene var meget stressende. Vi kørte 20 min + 2 omgange, og det var rigtig højt tempo fra start til slut. Alle tiderne var rigtig tætte, så der skulle presses hårdt på. Eftersom vi kørte 4 heat i alt, fik jeg arbejdet på mine starter og var i top-10 i dem alle, så jeg gjorde det derfor nemt for mig selv. Når man følger med de forreste i feltet, får man også ekstremt meget erfaring og tempo på".

MX-I: Hvordan var festivalen?

Mathias Gryning: "Festivalen er altid en kæmpe oplevelse! Over 200.000 solgte billetter, så publikummet var helt ekstremt. Alle hang udover hegnet, og råbte og skreg. Dog er der meget ventetid, men den blev brugt på selve festivalen. Alle de sjove køretøjer man kan kigge på og ikke mindst de store scener og telte, som spillede musik, nærmest døgnet rundt. I forhold til sidste år, kunne jeg mærke at MX-kørerne havde steppet deres game lidt op, med seriøsiteten. Sidste år så man alle i festteltet, med en øl i hånden, om aftenen. Men de store pengepræmier trak nok lidt mere i dem i år!"

MX-I: Var du tilfreds med resultatet?

Mathias Gryning: "Jeg var super tilfreds med resultatet, og mit første løb på 450'eren. Jeg blev samlet nr. 6, og fik bagefter at vide af Jarno, som står for hele festivalen, at han var meget overrasket over min kørsel i det hårde felt. Han håbede på at se mig igen næste år. Så det var rigtig fedt at få et par fine ord med på vejen, af en som har været i gamet i mange år. Om jeg skal køre 450cc næste år ved jeg dog ikke endnu. Nu har jeg prøvet det og så må se når sæsonen er slut, hvad 2016 bringer!"

Danske resultater fra Zwartecross:

Superklasse:

6. Mathias Gryning

85cc:

4. Bastian Bøgh Damm

7. Rasmus Pedersen

17. Sara Andersen

20. Magnus Smith

25. Filip Legaard

50cc:

5. Anna Legaard

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page