top of page

Virvar, vanvid og verdensmester - MXGP

Der skal lyde en ros til dem der har planlagt det hollandske GP i Assen. Sjældent har man fået et mere actionpacked GP, og til slut så sad man næsten stakåndet tilbage. Der blev kronet en mester, delt en ny rød nummerplade ud og så blev der slået krølle på de sidste EM-klasser. Vi bryder det ned for dig.

MXGP

Romain Febvres sæson har været som en eventyr. I den stærkeste sæson nogensinde, var det den lille franskmand der stod tilbage til sidst. Ingen Cairoli. Ingen Villopoto. Men #461, der knap kunne få sig et sæde i starten af året. En andenplads i Assen var nok, og så kunne der blive sprøjtet champagne ud over Febvre. Shaun Simpson kunne glæde sig over at vinde endnu et GP, imens Glenn Coldenhoff tog sidste plads på pallen. Gautier Paulin var den eneste der kunne holde liv i spændingen, men som så mange gange før, havde han ikke et svar til Febvre. Nikolaj Larsen var tilbage i VM, og kom fra Holland med et par point på kontoen.

Resultat, Holland:

1. Shaun Simpson - KTM

2. Romain Febvre - Yamaha

3. Glenn Coldenhoff - Suzuki

4. Gautier Paulin - Honda

5. Evgeny Bobryshev - Honda

6. Max Nagl - Husqvarna

7. Jeremy van Horebeek - Yamaha

8. Todd Waters - Husqvarna

9. Dean Ferris - Husqvarna

10. Jose Butron - KTM

22. Nikolaj Larsen - Husqvarna

Samlet:

Romain Febvre - 638p.

Gautier Paulin - 536p.

Evgeny Bobryshev - 499p.

MX2

Hvad der manglede af spænding i titelkampen i MXGP-klassen, fik vi tifoldigt i MX2. Det er sjældent set bedre. Tim Gajser og Pauls Jonass duellerede i første heat, hvor Gajser endte med at vinde. Det betød at der kun var et enkelt point imellem dem inden andet heat. Det startede med, at Pauls Jonass styrtede og rev sin forbremse af. Det kostede en tur i pit, og så kunne Gajser køre sig op på andenpladsen i fred og vinde GP'et, og samtidig den røde nummerplade. Max Anstie tog andenpladsen på dagen foran Brent van Doninck. Jonass halser nu lidt efter i den samlede stilling.

Resultat, Holland:

1. Tim Gajser - Honda

2. Max Anstie - Kawasaki

3. Brent van Doninck - Yamaha

4. Julien Lieber - Yamaha

5. Jeremy Seewer - Suzuki

6. Pauls Jonass - KTM

7. Harri Kullas - Husqvarna

8. Benoit Paturel - Yamaha

9. Thomas Covington - Kawasaki

10. Brian Bogers - KTM

Samlet:

Tim Gajser - 518p.

Pauls Jonass - 505p.

Max Anstie - 474p.

EMX250

Thomas Kjer Olsen havde ikke sit bedste GP i Assen. Den lange dansker kæmpede sig dog hjem som nr. 10 i andet heat, og det var nok til at holde Thomas' sjetteplads i den samlede stilling, som også er der han slutter i 2015. Sam Korneliussen måtte desværre udgå af andet heat. Nick Kouwenberg - der jo vandt til DM i Randers - tog sig af titlen i år. Damon Graulus vandt på dagen.

Samlet, EMX250 2015:

1. Nick Kouwenberg - Honda

2. Damon Graulus - Yamaha

3. Adam Sterry - KTM

4. Maxime Desprey - Kawasaki

5. Alvin Östlund - Yamaha

6. Thomas Kjer Olsen - KTM

EMX125

Det sidste heat i 125-klassen, sluttede danske Glen Meier som nr. 15. Det betød at Glen kunne slutte sæsonen som nr. 8 til slut. Serien blev vundet af spanske Jorge Prado, afdelingen i Assen af Jago Geerts.

Samlet, EMX125 2015:

1. Jorge Prado - KTM

2. Josiah Natzke - KTM

3. Maxime Renaux - Yamaha

4. Conrad Mewse - KTM

5. Miro Sihvonen - KTM

8. Glen Meier - KTM

EMX150

Honda-klassen skulle også afgøres, og her var fætrene Ørris igen på pletten. Der var dog ingen point til hverken Magnus eller Jonas i dette heat. Den samlede mester blev finske Emil Weckman.

Samlet, EMX150 2015:

1. Emil Weckman - Honda

2. Jack Bintcliffe - Honda

3. Tim Edberg - Honda

35. Magnus Ørris - Honda

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page