top of page

Gajser fik sit mesterskab


MXGP-sæsonen blev lukket med et brag i går i Californien, da det amerikanske GP dundrede over stepperne på Glen Helen Raceway, uden for San Bernadino. Der var godt med lokale kørere til at drille GP-stjernerne, og så var der også plads til at få kåret den sidste mester - der til slut stod rimeligt sikkert i tabellen.

MXGP

Romain Febvre er verdens måske bedste crosskører lige nu. Han er i hvert fald en af dem der tror mest på sig selv, og han havde en mission på Glen Helen: At vise de lokale hvorfor den røde nummerplade sidder på hans Yamaha. En heatsejr og en andenplads var nok til at han kunne tage endnu en GP-sejr, efter nogle spændende dyster med lokale Josh Grant og Cooper Webb - der kørte sit første løb på den store maskine inden MXoN. De to endte med at tage henholdsvis anden- og trejdepladsen. Dean Wilson og Glenn Coldenhoff lukkede og slukkede i top 5.

Resultat, USA:

1. Romain Febvre - Yamaha

2. Josh Grant - Kawasaki

3. Cooper Webb - Yamaha

4. Dean Wilson - KTM

5. Glenn Coldenhoff - Suzuki

6. Evgeny Bobryshev - Honda

7. Gautier Paulin - Honda

8. Jeremy van Horebeek - Yamaha

9. Tommy Searle - KTM

10. Jason Anderson - Husqvarna

Samlet 2015:

Romain Febvre

Gautier Paulin

Evgeny Bobryshev

MX2

Så skulle det afgøres. Tim Gajser eller Pauls Jonass? Allerede i kvalen' var Jonass dog sat bagud, da hans maskine udåndede, og efterlod ham med en af de dårlige positioner på bommen om søndagen. Og da Gajser samtidig kørte stabilt, så lignede Jonass allerede en slået mand i første heat. Historien gentog sig i andet heat, og så kunne Gajser tage Hondas første mesterskab i den lille klasse siden 1995. Sejren gik til lokale Jessy Nelson, der ødelagde al modstand, og vandt begge heat knusende sikkert.

Resultat, USA:

1. Jessy Nelson - KTM

2. Shane McElrath - KTM

3. Valentin Guillod - Yamaha

4. Tim Gajser - Honda

5. Max Anstie - Kawasaki

6. Chris Alldredge - Kawasaki

7. Jeremy Seewer - Suzuki

8. Harri Kullas - Husqvarna

9. Pauls Jonass - KTM

10. Benoit Paturel - Yamaha

Samlet 2015:

Tim Gajser

Pauls Jonass

Max Anstie

Det var alt for i år folkens. Nu mangler vi bare Motocross of Nations i næste weekend. Tager MX-Index derned og holder dig opdateret? Ja da!

Foto: Youthstream 2015 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page