top of page

Romain Febvre, for Frankrig


Romain Febvre har haft en bemærkelsesværdig sæson. En kometsprint til titlen, har gjort ham til en af de mest ombejlede europæiske kørere overhovedet, men alligevel så holder den sympatiske gut begge fødder på jorden, og husker at der til næste år er endnu en sæson. Og at der i svære tider, kan være andet at køre for, end det at vinde.

Ovenpå gårsdagens begivenheder, hviler der en tung stemning over det internationale supercross i Lille. Men samtidig også en samhørighed, og en trods, der er til at tage at føle på. Franskmændene vil ikke lade sig kue, og er kommet for at se nogle af planetens bedste svinge rundt på supercross-banen. En af dem, er nykronede verdensmester, Romain Febvre. MX-Index satte sig ned med ham, og spurgte ham ud om aftenen, hans sæson og næste år.

Hvordan er følelsen med at køre, ovenpå det der skete i går i Paris?

RF: "Det er virkelig forfærdeligt. Vi var alle i chok da vi vågnede i morges og hørte hvor omfattende det var. Der var naturligt nok en del panik, og arrangementet var tæt på aflysning. Både kørere og arrangører var i vildrede, og vi er alle dybt dybt berørt at situationen. Men der var til slut bred enighed om, at det ikke nyttede at lade være. Så havde gerningsmændene allerede vundet. Vi må blive ved at leve vores liv, og have det sjovt. Så derfor kører vi for Frankrig."

Så lad os kigge lidt tilbage på 2015. For du har haft en formidabel sæson. Hvordan har det været?

RF: "Faktisk så sluttede 2014 jo også godt, med en tredjeplads i MX2. Og derfra gik jeg så på jagt efter et sæde i MX1. Yamaha meldte sig heldigvis på banen, og jeg skyndte mig at springe til, da jeg godt vidste, at køen bag mig var rigtig lang. Det har været et fantastisk år, og det er virkelig en fantastisk motorcykel. Jeg føler at den passer rigtig godt til mig, og den måde jeg kører på. Så alt i alt har det været et fantastisk år, med en VM-titel."

Det er ikke meget supercross du har kørt. Hvorfor pludselig nu?

RF: "Det var min plan at køre Lille Supercross allerede sidste år, men aftalen med Yamaha kom i hus ret sent. Derfor nåede jeg det ikke. I år ville jeg gerne gøre for de franske fans, selvom det ikke er meget jeg har øvet mig. Det er noget anderledes end at køre udenfor, og jeg har simpelthen ikke fået trænet nok. Men jeg prøver at holde det sikkert, og så ser vi hvordan det går."

Og hvad med næste år? Vinder du igen?

RF: "Det håber jeg. Men jeg ved godt at det bliver svært. Der er rigtig mange gode kørere, og den anden titel er altid svær. Men jeg arbejder hårdt her i vinter, og så vil jeg gøre mit absolut bedste - som altid."

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page