top of page

MX-Index Awards 2015


Så er det endnu engang blevet december, og det betyder at vi skal have delt MX-Index Awards ud! Den eneste hæderspris der rigtigt betyder noget. (Behold jeres Nobel -priser. Oscars er bare forgyldte brevvægte.) Det er igen StayOnStickers der præsenterer priserne, og vi er glade for endnu engang at have haft hovedbrud over at finde kandidaterne. Nu er det op til JER! Vi er heldigvis et lille land med meget stort talent i motocross. Afstemningen slutter 15/12 2015. (Som altid opfordrer vi til god ro og orden i afstemningen. Ikke noget snyd, det kan hurtigt gå ud over jeres favorit-kandidat, at vi skal til at rette op på det, og det synes vi ville være synd. Keep it fair people).

Nominerede, ”Årets Motocrosskører 2015”:

Vinder 2014: Kim Sørensen

1. Nikolaj Larsen

Nikolaj var ved hoveddelen af årets DM-A afdelinger ham, der spillede op til amerikanske Ricky Renner. Desuden kæmpede han for Danmark til både VM i Assen og til Motocross of Nations, så der er mange stærke optrædener der taler for, at Nikolaj er på listen i år.

2. Nichlas Bjerregaard

Ingen tvivl derom. Den danske mester i MX2 var selvskreven, ved sine flotte præstationer til 24MX DM-A. Efter at have taget den røde nummerplade til første afdeling, forsvarede han den fornemt resten af året – ligesom han også viste flaget ved flere internationale stævner.

3. Thomas Kjer Olsen

Thomas’ sæson blev ikke helt som han havde håbet. Men alligevel så fik den lange danske bevist sit værd til EM – ikke mindst i Lommel, hvor han tordnede på podiet med en heatsejr. Næste år er planen at vinde, har Thomas selv meldt ud, og vi håber at han gør alvor af sin trussel.

4. Stefan Kjer Olsen

Sidste års mester i MX1 startede sæsonen ud med tungen ud af munden, men Stefan er aldrig slået før til sidst. Og på hjemmebanen i Sønderborg, vristede han sølvet til sig, og kunne lade sig kåre som bedste dansker samlet i A-MX1. Og det på et år, hvor han har skruet ned for tempoet træningsmæssigt.

5. Julie Dalgaard

Julie formåede at snuppe DM for damer i år, men derudover, så har hun også været suverænt godt kørende ude i det store udland. Noget der især kom til udtryk i den sidste afdeling af VM, hvor hun formåede at køre sig ind i top 5 samlet. Det letter vi på hatten for, og det bringer samtidig Julie på listen.

5. Glen Meier

Glen har været plaget af skader i år, men vi skal ikke glemme, at han var den første der vandt et heat i EM125 i år. Derfra har han været med til at forme den serie, når han har været til start, og til slut så bliver han nomineret til en MX-Index Award for sin ottendeplads i EM.

6. Mathias Gryning

Mathias var med hvor det skete igennem hele sæsonen, og sluttede som næstbedste dansker i DM MX2-klassen. Han kæmpede lidt med skader, men til slut blev han alligevel noteret som årets sidste samlede vinder på dagen. Desuden har han vist flaget godt forskellige steder på kontinentet – ikke mindst til det hollandske Zwartecross.

Nominerede, ”Årets Motocrosstalent 2015”:

Vinder 2014: Mikkel Haarup

1. Bastian Bøgh Damm

Bastian har virkelig sat Danmark på verdenskortet i år. Talentet har aldrig fornægtet sig, men hans to medaljer til EM og VM i 85cc, står som noget af det bedste vi har set ud af dansk motocross i år. Bastian er nomineret for de to præstationer.

2. Rasmus Pedersen

Rasmus er et af de helt store håb for dansk motocross. Han har taget 85cc-klassen med storm – i sådan en grad, at man har haft tendenser til at glemme, at det er altså er hans første sæson i den klasse. En DM-titel og flotte præstationer over hele Europa, sikrede ham en stensikker plads på denne liste.

3. Mikkel Haarup

Mikkel vandt prisen som årets motocrosstalent i 2014, men med de præstationer han har leveret i år, så kunne han ikke undgås nok engang. Trods uheld til de afgørende løb – og uheldige skader – så har hans suveræne stil i EM-kval’, ADAC Junior Cup og diverse løb rundt omkring på kontinentet, kastet glans over dansk motocross. Kontrakten med Ice One Factory Husqvarna er også et resultat heraf.

4. Mathias Tang Christensen

Mathias Tang har længe været i talentsuppen, men hans præstationer til B125-DM i 2015, har gjort ham fortjent til en plads på listen. Især hans heroiske kørsel til sidste afdeling – med en hofte der var gået af led – førte til klapsalver da han modtog sin guldmedalje og kunne kalde sig dansk mester.

5. Sara Andersen

Sara har altid haft fart på, men i år har hun virkelig gjort sig bemærket. Ikke blot som et af Danmarks største håb i dame-motocross, men også som en der kunne holde drengene i ørene. En bronzemedalje til DM, og flere stærke præstationer på 85cc – og så takterne på maxi-cyklen i slutningen af året, gjorde Saras plads på denne liste sikker.

6. Andreas Jensen

Den danske mester i 65cc har haft et stærkt år, hvor det er blevet til sejre i alle DM-afdelinger, undtagen en. Ydermere har det været rigtig sikkert at se på, så den unge mand og hans DM-titel, fandt selvfølgelig også vej til listen.

7. Mads Rasmussen

Næste mand på årets talent-liste, bliver Mads Rasmussen. Mads viste flere gange høj klasse til B125-DM, hvor han snuppede sølvmedaljen – og så var Mads også med til at gøre tingene spændende til A-DM og et par gange i B-MX2 klassen. Talentet fornægter sig i hvert fald ikke.

8. Matti Jørgensen

Matti er en af dem der prøver lykken over hele verden, og formåede blandt andet at kvalificere sig til Loretta Lynn's i USA i år. Samtidig har han også været stærkt kørende til EM i 65cc, ligesom han har vist gode takter når han har kørt herhjemme - og på tværs af kontinenter.

Årets DM-A afdeling;

Hvad var det? En ny kategori til MX-Index Award? Ja da! Vi har været meget afhængige af DM-A klubbernes velvilje og gode hjerter når vi har været rundt i år – endnu mere på grund af SPOT – og selvom alle skal have ros for deres hjælp, så har vi alligevel tænkt os at belønne den klub hvor de gjorde noget ekstra for at hjælpe med at bringe DM-A ud i de danske stuer. Hvem der vinder? Det må du vente med at se, indtil de to andre afstemninger er slut!

Giv din stemme her: http://www.mx-index.dk/Poll.htm

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page