top of page

Det trækker op til storm i Boxen


Nytåret lurer om hjørnet – snart er der kun en måned til at motorglammen endnu engang buldrer over heden, og river alle med benzin i blodet med sig. Herning Supercross kommer nærmere, og det betyder at de helt store spillere begynder at melde sig ved bordet. På jagt efter mere hæder og gyldent metal at sætte kindtænderne i. Sidste års vinder, franske Florent Richier, vender frygteligt tilbage på Yamaha! Den mest vindende kører i Herning igennem tiderne, er frisk på at gå efter et vaskeægte hattrick – og hans femte sejr i alt. Han kommer dog ikke sovende til det... Amerikanske Ross Johnson er nemlig også tilbage på startlisten for Team Tørring MX. Dem der oplevede Supercross 2015 ved, at Johnson giver alt, og først er slået når de sort/hvide tern kløver luften. Han har holdt sig varm over 2015, ved at blive canadisk mester i Arenacross. Men Richier kæmper nu ikke alene for bleu, blanc, rouge... Franske Fabien Izoird kommer nemlig også til Herning for JØ Racing – hvor han har været med til at forme begivenhederne før. I mellemtiden har han vundet mesterskaber i Frankrig, og virker allerede i storform.

Når det så er sagt, så kommer Dannebrog også til vejre tungt over Boxen den første weekend i februar. For de danske drenge er endnu engang klar til at tage kampen op. Ført an af en godt kørende Frederik Goul Jensen, der netop nu har succes i Tyskland, og Mathias Jørgensen, der er fast mand i den hurtige klasse syd for grænsen. Kim Sørensen vender frygteligt tilbage, og Kim har for vane at levere i overflod i Herning. I 2015 måtte vi undvære Mathias Gryning, men i 2016 har han meldt sin ankomst. Der er kommet mere mod og pondus over Gryning siden sidst, så det bliver spændende at følge den lange gut fra Slagelse. Og hvis det ikke var nok, så kan vi også byde på en debut. Og en nervepirrende en af slagsen. Glen Meier er på plakaten for første gang, og den unge mand og hans nye 250’er, kommer til at trække mangt et blik på vejen rundt i arenaen.

Åh, og så kan vi nævne at vinderen af DM i MX1-klassen, amerikanske Ricky Renner, også er på pletten. En kører der etablerede sin kærlighed til Danmark i Boxen, og i år forhåbentlig ankommer skadesfri. Andre europæere end franskmænd siger I? Hvad med Jack Brunell for Team Hermansen Kawasaki? Og listen bliver stadig længere...

Ses vi?

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page