top of page

Italiensk sandstorm på Sardinien


Der var lagt op til årets første styrkeprøve, da det italienske mesterskab blev sparket i gang i dag på Sardinien. Et væld af etablerede VM-stjerner havde taget turen til øen i Middelhavet - og også en enkelt dansker. Mikkel Haarup skulle til bommen for sit nye team i sin nye klasse, og der var gode takter fra den unge mand.

Mikkel var med fremme hele dagen, og markerede sig med en flot andenplads i første heat. I andet heat tegnede det endnu bedre, da han tog starten, men føringen holdt kun et par sving, så tog den sandede bane udenfor Alghero fusen på danskeren. Det kostede ham en lang opkørsel igennem feltet, der til slut gav en femteplads i heatet, og en tredjeplads på dagen. Det var derfor en slukøret dansker på podiet, men det tegner godt for Mikkels år, og han kæmpede flot.

I MX2-klassen var der Jeffrey Herlings og så alle de andre. Så nemt kan det egentlig siges. Hollænderen kørte fra spids, og begyndte allerede at lægge afstand i første sving. Da han nåede målflaget, havde han hentet det halve af top 10 med en omgang, og 2'eren var minutter efter. Det kan være svært at skimte en udfordrer til The Bullet i VM, hvis han holder sig på cyklen. Michele Cervellin tog andenpladsen, for næsen af Max Anstie.

Der var lagt op til et spændende MX1-heat, med to regerende verdensmestre på plakaten. Tim Gajser er rykket fra MX2 op i MX1, og sloveneren startede som lyn og torden, og endte med at føre halvdelen af heatet. Men bag ham havde Febvre fart på, og efterlod hele feltet i støvet til slut. Gasjers heat sluttede skuffende med en teknisk defekt, der sendte ham ned i rækkerne. Jeremy van Horebeek og Evgeny Bobryshev sluttede podiet af.

I det sidste Elite-heat - hvor MX1 og MX2 kører imod hinanden - udviklede det hele sig til en duel imellem Bobryshev, der tog starten, og Febvre. De to lå efter hinanden hele heatet, indtil Febvre lavede en fejl og tabte terræn. Franskmanden indhentede russeren igen i sidste sving, og der blev gnubbet albuer hele vejen til mål, som en afslutning på et fantastisk heat. Sejren gik til Bobryshev til slut. Tredjepladsen løb Jeremy van Horebeek med, men belgieren måtte arbejde hårdt, da Jeffrey Herlings åndede ham tungt i nakken, efter en sublim opkørsel igennem feltet. Herlings blev bedste MX2'er.

125, resultat:

1. Stephen Rubini - KTM

2. Roan van de Moosdijk - Yamaha

3. Mikkel Haarup - Husqvarna

MX2, resultat:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Michele Cervellin - Honda

3. Max Anstie - Husqvarna

4. Karel Kutsar - KTM

5. Alvin Östlund - Yamaha

MX1, resultat:

1. Romain Febvre - Yamaha

2. Jeremy van Horebeek - Yamaha

3. Evgeny Bobryshev - Honda

4. Max Nagl - Husqvarna

5. Gautier Paulin - Honda

Elite, resultat:

1. Evgeny Bobryshev - Honda

2. Romain Febvre - Yamaha

3. Jeremy van Horebeek - Yamaha

4. Jeffrey Herlings - KTM

5. Jose Butron - KTM

Foto: Offroadproracing.it

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page