top of page

AMA SX - 250 startlisten


Fox melder ud at man har lavet en aftale med Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, og overalt i motocrossens forunderlige verden, syder det af forventning. Nedtællingen til første omgang supercross kan nu tælles i dage, og de store spillere er klar til det største sx-kongespil på planeten. Som optakt har vi kigget lidt nærmere på 250-startlisten til åbningen i Anaheim.

Selvfølgelig er det altid spændende i den lille klasse, at se hvem der skal køre i vest og hvem der skal køre i øst. Men heldigvis er USA stort, og der er derfor godt med talent i begge serier. Det er - som altid - den vestlige serie der lægger ud, og her kommer vi til at se nummer 1 på banen. Storfavoritten her - og forsvarende mester - er nemlig Cooper Webb. Webb havde en fantastisk sæson i 2015, og han er klar til at starte hvor han slap. Men heldigvis er der andre spillere klar til at gøre livet surt for ham.

Jessy Nelson var i spids ved flere lejligheder sidste år, men manden med kun én tommelfinger, kunne ikke finde det sidste når det gjaldt. Troy Lees KTM-team, er blevet forfremmet til KTMs officielle fabrikssatsning i 250, så derfor burde der være solidt grundlag for, at Nelson blander sig hvor det er sjovt. Mitchell Oldenburg kommer til at stå ved Nelsons side hos TLD KTM, og det skal blive spændende at se, hvad han får ud af fabriksstøtten.

Zach Osborne har gjort det fantastisk efter hans tilbagevenden fra Europa. Sidste år var stabilitet nøgleordet bag, at han kunne køre sig op på den samlede tredjeplads i mesterskabet. Han er stadig at finde på Husqvarna, og har mod på mere.

Alex Martin har sluttet sig til Star Racing Yamaha, og sammen med rookie, Mitchell Harrison, danner de to teamkammerater til Cooper Webb, et særdeles giftigt hold for Yamaha.

Pro Circuit og Mitch Payton har været nede i en bølgedal. Det er længe siden de grønne drenge har gået flere sæsoner, uden titler og hæder. Men det skal der laves om på. I den vestlige serie, ligger det ansvar hos Joey Savatgy, Tyler Bowers, Arnaud Tonus og Chris Alldredge. Alle nogle gutter der godt kan finde håndtaget, og som samtidig håber at kunne finde det hedengangne PC-held. Tyler Bowers havde nogle drabelige dueller med Cooper Webb sidste sæson.

Geico Honda skal man aldrig regne for ude. Christian Craig er manden bag et af nyere tids mest spøjse - og succesfulde - comebacks, da han vendte tilbage sidste år. Nu er han så klar til en omgang supercross, med Jordon Smith og Jimmy Decotis. Jimmy D er mere populær end nogensinde. Kan han få succes under sit andet ophold hos Geico Honda?

Der er selvfølgelig også de europæiske lykkeriddere, og af dem, er Nick Kouwenberg måske det mest interessante navn. Europamesteren i MX2, er klar til at tage kampen op i USA, og det skal blive sjovt at se hvad han kan.

Og så er det selvfølgelig skønt, at se Suzukierne tilbage i den lille klasse. Daniel Baker og Kyle Cunningham viser flaget, for hvert sit nystartede team. Flere farver fryder - det er i hvert fald vores mening her på MX-Index

Hvem er spændt?

Du kan se hele den foreløbige startliste her: http://www.amasupercross.com/entries.aspx?eventId=250&class=2

(Der tages forbehold for ændringer, da der stadig kan blive rykket rundt på tingene og kørerne.)

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page