top of page

Here we go again!


Man kan prøve at holde hovedet koldt. Spille cool. Og være ligeglad. Men hvad der starter som en sitren i maven, ender altid ud med at være den endegyldige VM-feber, når sæsonen er lige på tærsklen! Og det må man sige at den er. I morgen går det nemlig løs i Qatar, hvor alle de store drenge er klar på stribe, til at sætte sig til bordet og genforhandle om VM-titlen, med kløe i gasarmen og løstsiddende næver. Der er mange om truget, men kun to kan trække sig sejrrigt ud til slut. Første afdeling er her, og vi har kigget lidt på de forskellige kandidater.

Og når det så er sagt, så er der rigtig mange skader på programmet. Det må man sande. Hele 24MX Honda sidder ude, og egentlig gjorde det samme sig gældende for KRT - selvom Clement Desalle har besluttet at tage til Qatar, for at se om hans skade alligevel tillader ham at køre. Men det er ikke dem vi kigger på her.

MXGP

Alles øjne er nemlig på Romain Febvre. Kan han gøre det umulige, og forsvare sin titel? Mange vil sige, at han allerede gjorde det umulige sidste år, hvor hans selvtillid til slut var så stor, at den knuste al modstand for fode. 2016 er startet med en lille skade, selvom han viste godt med tænder i de italienske mesterskaber han nåede at køre. Med sig har han Jeremy van Horebeek, der virker uhyggeligt stærk, og mere kynisk end nogensinde før. Bliver det monstro en duel imellem teamkammerater?

De skal dog lige udenom Antonio Cairoli først. Den otte-dobbelte verdensmester ved om nogen hvad der skal til, og han er nok mere end opsat på hævn efter sidste års uheldige sæson. En ny teamkammerat har han fået i Glenn Coldenhoff, men The Hoff, har ikke vist VM-potentiale i de første par opstartsløb. Det har til gengæld Shaun Simpson, der godt nok ikke kører for Factory-teamet, men som alligevel har god hjælp af KTM. Stabil kørsel - og to GP-sejre sidste år - afleverer Shaun som en outsider.

Gautier Paulin har arbejdet hårdt med sin træning, blandt andet i USA. Men det er alligevel teamkammerat Evgeny Bobryshev der har været bedst kørende i opstarten. Bobryshev har faktisk været så stærk, at det ikke kan udelukkes at han kunne være en titelkandidat? Hvem ved. Honda har flere heste at spille på, da sidste års verdensmester i MX2, Tim Gajser, også er på plads i den store klasse. Men har han hvad der skal til? Det må tiden vise.

Suzuki har fået Stefan Everts ind, men derfor er holdet nogenlunde intakt. Altid hårdt arbejdende Kevin Strijbos, har fået selskab af Ben Townley, og de to har vist fornuftig form i årets første løb, men skal finde mere fart, hvis der skal stå verdensmester 2016 på visitkortet næste år.

Husqvarna har holdt fast i Max Nagl, der var den helt store oplevelse først på sæsonen sidste år, men som siden måtte sidde ude med - endnu - en skade. Nagl har været god i det italienske mesterskab i år, men ikke på niveau med van Horebeek og Bobryshev. Man har hevet Christophe Charlier ind, men det virker umiddelbart ikke som en forstærkning. Men vi har taget fejl før.

Kawasaki var klar til den helt store satsning med Clement Desalle, men som nævnt, så blev han skadet i Frankrig, og var egentlig dømt ude. Han er dog taget til Qatar for at se om han kan finde miraklet. Før skaden så han ellers ud som om at han - igen igen igen - kunne være et godt bud på en titel. Det er på den front også ærgerligt, at vi må undvære Jordi Tixier.

MX2

Jeffrey Herlings. Ingen over. Ingen ved siden af. Så nemt kan det egentlig siges. #84 har tævet sig igennem alt og alle i opstartsløbene - også 450'erne - og må regnes som super-favorit til MX2-titlen i 2016. Men som så mange gange før, så kan han vise sig, som sin egen værste fjende. I så fald er teamkammerat Pauls Jonass klar til nyde godt af det - og måske er de andre kørere er lidt mere tændte, når de holder på VM-bommen.

Max Anstie vandt en del GP'er sidste år, og er til denne sæson flyttet over til Husqvarna. Det har set nogenlunde ud i optakten, hvor han har overstrålet teamkammerat Thomas Covington, som også er kommet til i vinter. Der skal dog skrues op for tempoet, hvis der skal gøres forhåbninger om den samlede sejr.

Yamaha stiller som altid stærkt, ledt an af Benoit Paturel - der har vist høj klasse i opstarten. Samtidig har man også fået Aleksandr Tonkov ind, der som altid kan være en joker - både den ene og den anden vej. Samtidig må vi også krydse fingre for svenske Alvin Östlund, der har fået en chance på fabriksmaskinen. Eller måske snyder Damon Graulus alle sine mærkekammerater? Det skal blive spændende at se.

Eller hvad med Dylan Ferrandis og Kawasaki? Kan han blive siddende på cyklen, så er han bestemt også en mulighed. Med sig har han igen Petar Petrov, der også leverede nogle gode præstationer sidste år. Skal det være i år for bulgareren?

Mange kan det blive, og vi har sikkert glemt halvdelen. Men husk at MX-Index som altid følger VM tæt!

Så er I klar? Det er vi i hvert fald!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page