top of page

Sol og regn i Holland


Der var godt med vejrskift over Valkenswaard i dag - både fysisk og metaforisk - men fantastisk ræs, det fik vi i lange baner, til tredje afdeling af VM. Og så var der også et par danske solstrålehistorier imellem.

MXGP

Vi starter dog i den store klasse, hvor Tim Gajser startede som lyn og torden, med at vinde første heat, men en hel byge af uheld i andet, kostede dyrt, og resulterede i en tredjeplads på dagen. Sejren gik i stedet til Romain Febvre, der kørte et blændende flot andet heat, hvor han indhentede både Jeremy van Horebeek og Antonio Cairoli på de to sidste omgange. Imellem de to, kilede Max Nagl sig ind på podiet, på en dag hvor der igen var mange styrt.

Resultat, Holland:

1. Romain Febvre - Yamaha

2. Max Nagl - Husqvarna

3. Tim Gajser - Honda

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Evgeny Bobryshev - Honda

7. Kevin Strijbos - Suzuki

8. Shaun Simpson - KTM

9. Glenn Coldenhoff - KTM

10. Tanel Leok - KTM

Samlet:

1. Romain Febvre - 137p

2. Tim Gajser - 124p

3. Evgeny Bobryshev - 107p

MX2

Imens der var god kamp om det i MXGP-klassen, så var det lige modsat i MX2. Jeffrey Herlings ødelagde al modstand på hjemmebanen, og holdt sin imponerende stime på Valkenswaard. Det betyder at han stadig fører serien an med maksimumpoint. Pauls Jonass tog sig af andenpladsen, imens Jeremy Seewer kørte feltets enlige Suzuki op på den sidste podieplads.

Resultat, Holland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Pauls Jonass - KTM

3. Jeremy Seewer - Suzuki

4. Brent van Doninck - Yamaha

5. Benoit Paturel - Yamaha

6. Alvin Östlund - Yamaha

7. Michele Cervellin - Honda

8. Vsevolod Brylyakov - Kawasaki

9. Aleksandr Tonkov - Yamaha

10. Davy Pootjes - KTM

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 150p

2. Pauls Jonass - 112p

3. Jeremy Seewer - 112p

EMX250

Thomas Kjer Olsen går efter at vinde EM i år, og desværre startede den målsætning med at være præget af sygdom. Men selv med feber, så formåede den lange dansker at køre en samlet tredjeplads hjem i Valkenswaard, og startede derved sit EM på fornem vis. Glen Meier tog samtidig sine første point i den større klasse, der blev vundet af britiske Conrad Mewse.

Resultat, Holland:

1. Conrad Mewse - Husqvarna

2. Even Heibye - KTM

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Hunter Lawrence - Kawasaki

5. Kevin Wouts - KTM

21. Glen Meier - KTM

WMX

To danskere havde vi også til start til kvindernes VM, og her var der god kørsel af både Julie Dalgaard og Line Dam. Julie sluttede weekendens afdeling som nummer 7, imens Line sluttede som nr. 14, efter et flot andet heat.

Resultat, Holland:

1. Nancy van de Ven - Yamaha

2. Courtney Duncan - Yamaha

3. Livia Lancelot - Kawasaki

7. Julie Dalgaard - Honda

14. Line Dam - Honda

Alle resultater her

Foto: Youthstream 2016 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page