top of page

MX-Index tester: Zite SFX-briller


Det er ikke lang tid siden, at vi her på MX-Index testede gen 1 af den dansk producerede Zite-brille. Et stykke tilbehør som vi roste, ikke mindst for dets lækre design, og evne til at få selv tastatur-bankeren til at se bare lidt fornuftig ud på motorcyklen. Zite udvikler sig dog hele tiden, og derfor har vi valgt at tage et kig på deres SFX-model, der udkom sidste år. Brillen – der er lanceret som semi-frameless – er ved første øjekast ustyrligt cool. Så simpelt og lavteknologisk kan det siges. (Og lad os bare være ærlige, det er 50 % af en god crossbrille.) De har en lækker følelse omkring sig, når man hiver dem ud af kassen. Ideen med at fjerne noget af rammen, giver dem et unikt og genkendeligt udseende. Siden sidst er flere forhandlere begyndt at sælge de danske briller, og det er tit man ser en crosskarl drøne forbi med et par Zite-briller for øjnene.

Når det kommer til at køre, så var vi lidt efter den første model, fordi den havde tendenser til at glide op. Her skal det måske lige indskydes, at vi – også denne gang – har testet brillerne på V3 og V4-hjelme fra Fox. Tilbage til problemet med at de glider op, så har man faktisk udbedret det betydeligt på de nye briller. De sidder bedre på øjnene, og har desuden en større flade at kigge ud igennem – hvilket er en fordel for svagtseende goonere, som jeres undertegnede. Linsen er god, og dæmper godt for solen, selvom den måske er liiiiiidt til den mørke side hvis solen forsvinder. (Som en fodnote, skal det siges at det black-modellen vi har testet.) Brugbarheden på brillerne er klart forhøjet i forhold til de første modeller, og personligt vil jeg sige, at de føles rare at have på. Som så meget andet, så er meget i motocross et spørgsmål om følelse. Og Zite-brillerne føles rigtige. Så simpelt kan det siges.

Til slut vil vi gerne gentage os selv fra sidst: Zite-brillerne er æstetisk geniale, gode at have på og så synes vi, at Sebastian Kærgaard og hans initiativ skal have største mulig salut. Vi støtter gerne op om danske idealister i motocross, og slår et slag for, at den slags bliver ved at blomstre!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page