top of page

Danskerne godt med i Tyskland og Sverige


Der er kun en lille uge til den første afdeling af DM, men i denne weekend er mange danskere på spil i både Tyskland og Sverige, hvor de nationale mesterskaber skulle sparkes i gang. Og det blev en kvaldag, hvor Dannebrog vejrede fint. Vi har lidt resultater til jer.

ADAC MX Masters

I Tyskland var der mange øjne på især én dansker. Thomas Kjer Olsen var ene mand om at repræsentere det gamle kongerige i Masters-klassen, og det gjorde han blændende hele dagen. I kvalen var der kun to kørere der formåede at sætte tider under 1.50, og det var Suzukis VM-kører Ben Townley, og så danske TKO og hans Bodo Schmidt Husqvarna. Det betyder at Thomas kører til bommen som nr. 3 i morgen i den fornemste klasse. I Youngster-klassen var Nichlas Bjerregaard godt kørende med en tredjeplads i sin kvalgruppe - samme placering som Mads Sjøholm tog i den anden. Det betyder at de to sluttede lige efter hinanden, og fik et godt udgangspunkt til i morgen.

Resultat, kval', Fürstlich Drehna:

Masters:

1. Ben Townley - Suzuki

2. Christian Brockel - KTM

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Filip Bengtson - Suzuki

5. Arminas Jasikonis - Kawasaki

Youngster:

1. Nathan Renkens - KTM

2. Luca Nijenhuis - Kawasaki

3. Bas Vaessen - Suzuki

4. Tom Koch - Suzuki

5. Nichlas Bjerregaard - Yamaha

6. Mads Sjøholm - Yamaha

11. Glen Meier - KTM

1. Reserve: Sam Korneliussen - Kawasaki

Junior:

11. Andreas Jensen - KTM

2. Reserve: Victor Kleemann - KTM

Svensk Mesterskab, Tibro

I Sverige var en anden håndfuld danskere på pletten, da mesterskabet blev indledt i Tibro, og især Nikolaj Larsen viste god fart. Desværre blev dagen beskæmmet af flere grimme styrt, så kvalheatene i MX2 og M1 måtte aflyses. I stedet køres der til bommen efter de indledende kvaltider. To røde flag måtte Frederik Højris ud i, i 125-klassen, men danskeren formåede alligevel at komme hjem som nr. 5 i første heat. Mathias Gryning måtte en tur i jorden efter blot en enkelt omgang i MX2, men den omgang var god nok til en niendeplads til slut.

MX1, kval:

1. Jesper Jönsson - Husqvarna

2. Nikolaj Larsen - KTM

3. Filip Thuresson - Honda

4. Rickard Sandberg - Yamaha

5. Jimmie Allen - Kawasaki

25. Rasmus Johansen - Suzuki

33. Jim B. Sørensen - Suzuki

39. Kristian Juel Rasmussen - KTM

MX2, kval:

1. Lasse Christoffersen - Suzuki

2. Even Heibye - KTM

3. Alvin Östlund - Yamaha

4. Pontus Jönsson - Husqvarna

5. Anton Lundgren - Husqvarna

9. Mathias Gryning - KTM

4. Ekstra: Anthon Jørgensen - Suzuki

125, 1. heat:

5. Frederik Højris

Foto: Steffen Schollbach / www.pixel-cross.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page