top of page

Solid dansk dag i Trentino - MXGP

Der var godt med dansk at juble over, da ottende afdeling af VM i motocross i dag rullede over italienske Trentino. Samtidig blev der også rusket godt op i VM-klasserne, hvor der i begge klasser snart, er lagt op til åben krig - i hvert fald med måde. Vi har resultater til dig, samt et par ord fra danske Mikkel Haarup om løjerne i EMX125-klassen.

I EMX250 er det Thomas Kjer Olsen der sidder på flæsket. Det stod klart efter at den lange dansker i dag tog endnu en heatsejr - efter at have halet modstanderne ind, en for en - og derved også den samlede sejr til GP'et. Derved udbyggede Thomas sin samlede føring, imens der også var point til Glen Meier i det ene heat. I EMX125 var Mikkel Haarup noget bedre kørende i dag, og hentede en fornem fjerdeplads i heatet, der bragte ham ind i den samlede top 10 i tabellen. Der var også point til Bastian Bøgh i dagens heat.

Mikkel Haarup: "Så er anden afdeling af EM kørt. I tidskvalen var jeg suverænt hurtigst i min gruppe. I første heat kom jeg 6'er fra start, men jeg lavede en del fejl og faldt ned som 7'er, og efter er stort styrt med ottendepladsen, endte jeg som nummer 17. I andet heat kommer jeg igen godt fra start og har en god kamp med 3'eren, men jeg må desværre nøjes med en fjerdeplads. Jeg blev samlet 8'er på dagen. Der er stadig mange ting at arbejde på, men en stor forbedring siden sidste weekend. Jeg ligger nu 10'er i mesterskabet, så vi tager det skridt for skridt!"

I VM-klasserne var der for ottende gang i træk, sejr til Jeffrey Herlings, men der kom alligevel en kæp i hjulet for hollænderen, da Dylan Ferrandis snuppede sejren i første heat, for næsen af ham. I MXGP fik Antonio Cairoli hjemmebanen til at eksplodere med sin sejr, og den gamle mester melder sig for alvor ind i VM-kampen!

Resultat, GP Italien:

MXGP:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Romain Febvre - Yamaha

3. Tim Gajser - Honda

4. Kevin Strijbos - Suzuki

5. Max Nagl - Husqvarna

6. Evgeny Bobryshev - Honda

7. Jeremy van Horebeek - Yamaha

8. Shaun Simpson - KTM

9. Tanel Leok - KTM

10. Ben Townley - Suzuki

Samlet:

1. Tim Gajser - 335p

2. Romain Febvre - 331p

3. Antonio Cairoli - 310p

MX2:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Dylan Ferrandis - Kawasaki

3. Pauls Jonass - KTM

4. Samuele Bernardini - TM

5. Jeremy Seewer - Suzuki

6. Benoit Paturel - Yamaha

7. Vsevolod Brylyakov - Kawasaki

8. Aleksandr Tonkov - Yamaha

9. Brian Bogers - KTM

10. Max Anstie - Husqvarna

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 397p

2. Jeremy Seewer - 297p

3. Pauls Jonass - 260p

EMX250:

1. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

2. Jorge Prado - KTM

3. Darian Sanayei - Kawasaki

4. Nick Kouwenberg - Honda

5. Hunter Lawrence - Kawasaki

18. Glen Meier - KTM

EMX125:

1. Stephen Rubini - KTM

2. Gianluca Facchetti - KTM

3. Jago Geerts - KTM

4. Pierre Goupillon - KTM

5. Roan van de Moosdijk - Yamaha

8. Mikkel Haarup - Husqvarna

23. Bastian Bøgh Damm - KTM

Foto: Youthstream 2016 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page