top of page

Varme danskere i italiensk hede

Der skulle deles point ud på Mantova i går, da Lombardiets GP rullede over banen i det nordlige Italien, og det var heldigvis, med danskere i de dirigerende roller. Vi har fundet lidt resultater til dig, et pip fra Mathias Gryning om weekendens høst, og så nyheden om at Jeffrey Herlings ser ud til at skulle op i MXGP-klassen.

Men først, lad os starte med danskerne. For der var meget at juble over, især hvis man holder af tanken om en dansk Europamester. I motocross er vi nemlig helt med - i modsætning til i andre sportsgrene - og det er med en TKO der dufter guld i EMX250-klassen. To andenpladser blev det til i Italien, og det betød en samlet andenplads på dagen til Thomas, der nu fører med 75 point inden de sidste to runder. Glen Meier leverede også blændende i klassen, hvor han blev nummer 11. Mathias Gryning fik også lige nøjagtig lusket sig ind i top 20, med point i begge heat.

Mathias Gryning: "En god weekend for mig, trods det utrolig varme vejr! Mantova er en bane, som jeg rigtig godt kan lide at køre på, og som kalenderen hang sammen, var dette en af de EM-afdelinger, som jeg skulle deltage i. Jeg så meget frem til at komme derned, eftersom de første to afdelinger ikke gik som forventet. Jeg lagde ud med at sætte en tid som 5’er i min gruppe, hvilket var super fint til de to pointgivende heats, da starten var meget åben. Vi kørte et heat lørdag eftermiddag, hvor jeg var uheldig at sidde fast i et dumt styrt, som gjorde at jeg kom rundt på første omgang som 39'er. Jeg fik fundet et rigtig fint flow og fik kørt mig op som 20’er. I andet heat, søndag, fik jeg en fin start og ligger de første 10 minutter med i den forreste flok. Jeg finder dog ikke rigtig det samme flow, så ender som 16'er. Alt i alt en rigtig positiv weekend for mig, og helt klart et selvtillidsboost, at se nogle ting begynde at flaske sig til de store løb. Selvfølgelig håber man altid på at blive endnu bedre placeret, men ét skridt af gangen, og den her weekend var i den rigtige retning. Næste løb bliver fjerde afdeling af de svenske mesterskaber, som skal køres på Åsunda. En bane som er lidt blødere i underlaget og helt klart en bane jeg glæder mig til at køre race på. Sidste afdeling gik ikke så godt, så jeg håber på revanche i weekenden, og jeg tror på jeg kan lave et par gode placeringer på det bløde underlag. Stor tak til Mikkel Bendix for at tage med mig derned og hjælpe mig gennem weekenden, samt mine sponsorer, familie, og venner for altid at støtte mig. Sørby VVS, Au2parts, TwoTwo MotorEvents, Ivans Dækcenter, Bridgestone Tires, CTI Knee Braces, WestSide Racing, Team Næstved, Valvoline, TheSix, KTM Skandinavien, Diaments Runs Forever og SOS Racing Parts."

I EMX125 var Mikkel Haarup til start, og det danske stjernefrø kommer tættere og tættere på toppen af tabellen. Desværre så havde han ikke heldet med sig i første heat, men i andet heat lavede han en fantastisk tredjeplads, og sluttede dagen som nummer 7. I WMX var Line Dam rigtig godt kørende, og hun formåede at køre sig ind i top 10! Desværre var heldet ikke med Julie Dalgaard i denne omgang.

MXGP-klassen i Mantova blev vundet af en flyvende Tim Gajser, der vandt begge heat, og derved henviste Gautier Paulin til andenpladsen, imens Clement Desalle måtte tage sig af den sidste plads på podiet. Jeffrey Herlings ødelagde al modstand, med to sikre heatsejre i MX2, og i dag meldes han så på vej til MXGP-klassen, efter et regelskifte hos FIM, der gør at man ikke må vinde mere end to mesterskaber i MX2. Herlings selv, siger at det hele tiden har været planen at skifte op, og at han selvfølgelig vil overholde reglen, hvis det kommer til det. Andenpladsen i Mantova gik til Brian Bogers foran Dylan Ferrandis.

Resultat, MXGP Italien:

MXGP:

1. Tim Gajser - Honda

2. Gautier Paulin - Honda

3. Clement Desalle - Kawasaki

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Jeremy van Horebeek - Yamaha

6. Glenn Coldenhoff - KTM

7. Evgeny Bobryshev - Honda

8. Valentin Guillod - Yamaha

9. Jose Burtron - KTM

10. Max Nagl - Husqvarna

Samlet:

1. Tim Gajser - 523p

2. Antonio Cairoli - 440

3. Romain Febvre - 408

MX2:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Brian Bogers - KTM

3. Dylan Ferrandis - Kawasaki

4. Thomas Covington - Husqvarna

5. Pauls Jonass - KTM

6. Benoit Paturel - Yamaha

7. Jeremy Seewer - Suzuki

8. Aleksandr Tonkov - Yamaha

9. Michele Cervellin - Honda

10. Conrad Mewse - Husqvarna

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 597p

2. Jeremy Seewer - 428

3. Pauls Jonass - 403

EMX250:

1. Bas Vaessen - Suzuki

2. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

3. Anton Gole - Husqvarna

4. Alberto Forato - Honda

5. Jorge Prado - KTM

11. Glen Meier - KTM

20. Mathias Gryning - KTM

EMX125:

1. Stephen Rubini - KTM

2. Jago Geerts - KTM

3. Gianluca Facchetti - KTM

7. Mikkel Haarup - Husqvarna

WMX:

1. Kiara Fontanesi - Honda

2. Livia Lancelot - Kawasaki

3. Larissa Papenmeier - Suzuki

10. Line Dam - Honda

39. Julie Dalgaard - Honda

Foto: Youthstream 2016 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page