top of page

Gylden dag i Lommel!


Det har handlet meget om Thomas Kjer Olsen på det seneste, og det kommer det til at blive ved med. I dag var nemlig dagen, hvor den unge dansker sikrede sig sit EM, på den sandede bane i Lommel! Og det var glade billeder der løb over skærmen, med et #61 i guld. Samtidig var de andre danskere også godt kørende, imens vi fik et par nye vindere i MXGP og MX2.

Men lad os starte med TKO. For det krævede blot at han kunne henvise amerikanske Darian Sanayei til en sekundær placering i første heat, så var den hjemme. Og med en andenplads lykkedes det Thomas, så champagnepropperne kunne springe. Så godt gået af den lange dansker! Og tillykke igen! Andet heat bød på endnu en andenplads, men Bas Vaessen kunne sejre sig ihjel, for det danske guld var sikret. Samtidig var der point til både Nichlas Bjerregaard - der næsten stak afsted med holeshot i andet heat - og Glen Meier. I EMX125 var Mikkel Haarup den helt store fornøjelse, og det danske stjernefrø kørte en samlet tredjeplads hjem på dagen! Desværre var der ikke så meget held til Bastian Bøgh. I EMX150 var Rasmus Kjær ikke langt fra top 10, og han sluttede weekenden som nummer 12.

I VM-klasserne var der drama til højre og venstre, da en masse styrt og fejl kom til at påvirke udfaldet. I MXGP var to tredjepladser nok for Kevin Strijbos, det vandt sin første samlede sejr siden 2007. Andenpladsen løb Max Nagl med, imens Antonio Cairoli tog sidste plads i top 3. Tim Gajser vandt andet heat, men sluttede som nr. 15 i første. I MX2 var Max Anstie igen usårlig på Lommel, og med to heatsejre, tog han årets første samlede, for næsen af Jeremy Seewer og Petar Petrov.

Resultat, GP Belgien:

MXGP:

1. Kevin Strijbos - Suzuki

2. Max Nagl - Husqvarna

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Jeremy van Horebeek - Yamaha

5. Tim Gajser - Honda

6. Shaun Simpson - KTM

7. Glenn Coldenhoff - KTM

8. Clement Desalle - Kawasaki

9. Evgeny Bobryshev - Honda

10. Tanel Leok - KTM

Samlet:

1. Tim Gajser - 607p

2. Antonio Cairoli - 504p

3. Max Nagl - 490p

MX2:

1. Max Anstie - Husqvarna

2. Jeremy Seewer - Suzuki

3. Petar Petrov - Kawasaki

4. Brian Bogers - KTM

5. Benoit Paturel - Yamaha

6. Calvin Vlaanderen - KTM

7. Michele Cervellin - Honda

8. Lars van Berkel - Husqvarna

9. Dylan Ferrandis - Kawasaki

10. Alvin Östlund - Yamaha

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 597p

2. Jeremy Seewer - 510p

3. Pauls Jonass - 403p

EMX250:

1. Bas Vaessen - Suzuki

2. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

3. Miro Sihvonen - KTM

17. Nichlas Bjerregaard - Yamaha

21. Glen Meier - KTM

EMX125:

1. Jago Geerts - KTM

2. Kim Savaste - KTM

3. Mikkel Haarup - Husqvarna

34. Bastian Bøgh - Yamaha

EMX150:

1. Emil Weckmann - Honda

12. Rasmus Kjær Niesen - Honda

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page