top of page

Mathias Hansen erobrede DM i B-MX1


Der har været mange om buddet til titlen i B-MX1 i år, og den røde plade har skiftet ejer et par gange undervejs. Men en af dem der har kæmpet med hele vejen, er Mathias Hansen, der efter en vanvittig tæt sidste afdeling i Aalborg i går, kunne lade sig hylde som dansk mester 2016. Mathias' sæson startede uheldigt i Svebølle, men en mandfolkepræstation til de resterende afdelinger, så ham tage guldet til slut. Vi fik en status fra ham.

Mathias Hansen: "Jeg følte mig godt klar til DM-sæsonen, og de indledende løb op til DM, var gået rigtig godt. Men 1. afdeling i Svebølle, blev et mareridt, kort og godt. I 1. heat vælter jeg, sammen med en anden kører, og slutter som nr. 19. I 2. heat punkterer jeg og bliver nr. 22 – samlet nr. 19 på dagen. Ikke lige den start jeg havde håbet på. Til 2. afdeling i Hjørring, blev vi mødt af en super bane, og et DM arrangeret som et publikumsløb, hvilket var fedt. Jeg vinder 1. heat og bliver nr. 2 i andet heat – så samlet nr. 2 på dagen. En rigtig god dag! 3. afdeling i Sønderborg, og en af mine favoritbaner! Jeg vinder begge heat, og bliver samlet nr. 1 på dagen. 4. afdeling i Næstved. Igen en super bane, og efter nogle intense heat, bliver jeg nr. 2 i begge heat – og samlet nr. 2 på dagen. Og jeg får den røde nummerplade, efter katastrofestarten i Svebølle.

DM finalen skulle afvikles på den fantastiske bane i Aalborg. Inden finalen førte jeg DM med kun 2 point, men jeg glædede mig alligevel. I 1. heat kommer jeg godt med fra start, men jeg vælter desværre og er næsten sidst. Heatet går i godt tempo, hvor flere vælter og placeringerne skifter rundt, men jeg slutter som nr. 2. Det betyder at jeg taber føringen inden sidste heat, og er tvunget til at slutte foran Benjamin [Henriksen], hvis jeg skal have titlen. 2. heat starter og jeg får en god start som nr. 2, lige efter Benjamin, der på anden omgang skrider ud og vælter. Herefter ligger jeg nr. 1. Nerverne er helt oppe, men jeg får lavet et godt hul, inden jeg laver en dum kørefejl og vælter selv. Jeg ryger ned som nummer 5, men får kørt mig op som nr. 3. Pludselig kan jeg dog høre et knæk, og kan desværre konstatere at mit bagstel er knækket, så jeg bliver nødt til at stå op resten af heatet. Jeg kommer i mål som nr. 2, og det betyder at vi slutter á point i toppen af tabellen, men jeg vinder samlet og bliver Danmarksmester I B MX1 2016, i det jeg har flest førstepladser sæsonen igennem. Det var en meget nervepirrende dag, men jeg er glad og stolt over at have vundet DM! Jeg glæder mig til A-klassen næste år, men jeg ved endnu ikke om det bliver i MX2 eller MX1. Vi skal have testet nogle maskiner her i efteråret

TAK til min familie, og ikke mindst Ole Larsen, min teamchef fra OC Racing, som bare har været der hele sæsonen. Også en meget stor tak til mine sponsorer OC Racing, Hedema A/S, Havnens Maskinværksted, Staalservice A/S, Uldum Huse A/S, Dagli`Brugsen Lindved, Dagli' Brugsen Uldum, Seier Support, Tørring Pizza, Salon Saksen Hedensted, Fit og Sund Vejle, samt mor og far."

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page