top of page

Romain Febvre interview


Det har ikke været den sæson han håbede på, men alligevel så var han gladeste mand efter weekendens Motocross of Nations, hvor han sammen med Team Frankrig gentog bedriften fra sidste år, med en sejr. MX-Index fik et par ord med Romain Febvre om hans sæson, og hvad han har tænkt sig at gøre, for at vinde sin MXGP-krone tilbage i 2017.

MX-I: "Den har måske ikke været helt optimal, men prøv at beskrive din sæson for os"

Romain Febvre: "Sæsonen startede faktisk rigtig godt. I begyndelsen af sæsonen var jeg virkelig klar, alt gik godt og jeg førte mesterskabet. Efter er par afdelinger mistede jeg den rød nummerplade, men jeg kæmpede fortsat med om titlen, så det var stadig godt. Men halvvejs igennem sæsonen da vi kom til England, havde jeg et virkelig slemt styrt og fik mig en slem hjernerystelse, så jeg missede to afdelinger. Det betød at mesterskabet var væk, men jeg kom stærkt tilbage efter at have været ude. Det var ikke hvad vi havde håbet, men det var okay, og nu ser jeg bare frem imod næste år!"

MX-I: "Du har haft meget uheld i år, selvom du har haft farten, hvad tror du det har skyldtes?"

Romain Febvre: "Selvfølgelig har noget af det skyldtes uheld - ikke det hele - men jeg har været skadet en del gange og haft uheld, fordi nogen andre har ramt mig eller noget lignende, så det har været svært at acceptere. Men igen det er racing, så det er sådan nogle ting der sker, og det må man bare lære af."

MX-I: "Hvordan har du tænkt sig at forberede dig til 2017 henover vinteren?"

Romain Febvre: "Jamen, jeg har egentlig ikke tænkt mig at gøre så meget anderledes. Så ret meget ligesom jeg gjorde op til 2016. Som sagt, så var jeg virkelig klar i starten af sæsonen, efter en rigtig god vintertræning, så planen er den samme. Træningen starter allerede i starten af december, så vi må se hvordan det kommer til at gå. Forhåbentlig lige så godt som det gjorde op til i år."

MX-I: "Og kan du vinde næste år?"

Romain Febvre: "Det håber jeg! Det er hvad teamet kæmper for, og det er da også vores mål med næste år, ligesom det er hvert år. Og hvis vi har lidt mere held end vi har haft i år, så kan vi helt sikkert kæmpe med om titlen!"

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page