top of page

STAFF BLOG: Grunde til at du SKAL opleve et Motocross of Nations


Årets Motocross of Nations rystede italienske Maggiora i slutningen af september, og landshold fra hele verden, var klar til at gøre deres bedste for fædrelandets ære. Det danske hold bestod af Nikolaj Larsen, Thomas Kjer Olsen og Glen Meier, og de tre var igen med til at køre Danmark i A-finalen, og gøre det til en uforglemmelig oplevelse for de danske fans. For endnu engang var verdens største crossløb en oplevelse af dimensioner, der bare får en til at længes efter næste års version. Men hvad er det der gør Motocross of Nations så unikt? MX-Index har prøvet at komme med et bud på, hvorfor du skylder dig selv at opleve et Motocross of Nations.

Velbekomme!

1. Team Danmark

Du kan høre ham allerede inden han kommer ind i ryttergården. ”Vi er røøøøøøøøde! Vi er ... øh ... nå ja .... hviiiiiiiide!” Dannebrog er på som kappe, og selv Valdemar Sejr var ikke i nærheden af være så stolt over fædrelandets farver, som den danske supporter, der spytter efter svenskerne på sin vej til den danske lejr. Alligevel bliver han mødt med smil. For der er noget specielt i at heppe på det danske hold til Motocross of Nations. En fodboldlandskamp blegner i sammenligning. Danskerne er med de danske drenge i hvert et sving, og det er en samhørighed man kun oplever her.

2. Stemningen

Tilskuerpladserne koger. En håndfuld gennemført gale italienere dingler fra et udgået træ, med deres hjemmelavede røgbomber stukket ned i underbukserne, nationalmaling blandet med tyndt sydlandsk øl på kinderne og skært vanvid lysende i øjnene. Du er allerede halvdøv af lyden fra en kædesav uden skær, der på attende time vræler i dit øre. Ejermanden er besvimet ind over hegnet. Nogen har tegnet et irsk flag på hans isse. INTET kommer op på siden af stemningen til et Motocross of Nations i sportens verden, og det er virkelig en fantastisk ting at opleve.

3. Løbet

Starten går. Fra position nummer 37 hele ude på fløjen, sætter en kører rekorder i hvor meget man kan køre på hegn, imens stemplet ødelægger sædeskummet for at komme ud. Han hænger i gassen. Rydder 6 forhjul på vejen. Men han ender med at tage starten. Jagten går ind! Når nationens ære står på spil, så får vi de mest intense løb der findes i sporten. Giganterne falder. De undertippede leverer. Og heltene fra de forgangne Motocross of Nations, vinder pladsen i alles hjerter, hvor Moder Teresa og Gandhi sparkes nådesløst ud.

4. Horisonten

Du får slået over på en fodboldkamp i TV. Der er slagsmål ... Det samme holds fans går til den med næverne. En kaster med flasker. En anden stikker ild til sin makkers sutsko. Det er en fremmed situation for dig som fan af motocross. Til Motocross of Nations står 90.000 mennesker med forskellige nationaliteter side om side, og balladen er minimal. Stemningen er god, øllerne går på omgang og man dingler glad hjem arm i arm, uanset hvem der vinder. En helt unik tendens i moderne sport, der burde efterlade alle andre sportsgrene, med notesblokken i hånden, og hatten ærbødigt på sned!

5. Kulissen

Et italiensk bjerglandskab. En fransk bakkeskråning. En dal i den engelske idyl. Selve sceneriet efterlader selv den mest ihærdige poet mundlam, og udtørrer hans fjerpen på sekunder. Toppet med de fedeste, flotteste og mest professionelle setup, side om side med hyggestemning, munterhed og forkullede grillpølser, som man kender det fra de mindste løb herhjemme. Det er så mange facetter og sindsstemninger i ét, at man føler at man træder ind i et vindue så unikt, at livet burde fryses lige der. Motocross, sjov, fest og glæde. Hvad mere kan du ønske dig?

6. Cyklerne

Der står den! Fabriksraceren. Smurt ind i geværolie og stoppet til med så mange dingenoter i skrigende farver, at den kunne skrive autografer ud til en solnedgang. Kulfiberdelene får dig til at savle. Udenfor teltet er en stribe ungersvende allerede besvimet af lidenskab. Broer, motorpropper og selv lejerne i krumtappen er indfarvede, og den har kostet mere at bygge, end bruttonationalproduktet i Honduras. Crossere på højeste plan er et syn for guder, og en rigtig kender kan aldrig stirre sig mæt. Motocross of Nations har alt hvad man kan tænke sig af cykler og gejl.

7. Monster Energy pigerne

Deeeeeet ...

8. Geografien

Motocross of Nations minder om et udsalg i en flagbutik. Programmet hjælper dig et stykke, men når deltageren fra Israel, indhenter deltageren fra Island, og de så styrter sammen med ham fra Finland og Estland, så skal du pludselig kende dine flag på fingerspidserne. Hvordan ser Luxembourgs flag ud? Var der en deltager fra Makedonien? Det hvirvler rundt for dine øjne, men når du vender snuden hjem, så har du helt sikkert lært noget! (Og det sætter undertegnede stor pris på at man gør, så lad os slutte på den note.)

Så ... hvad venter du på? Dette års Motocross of Nations endte med en plads som nummer fjorten til Danmark, imens Frankrig løb med guldet for tredje år i træk, for snuden af suverænt kørende Holland og de mangedobbelte mestre fra USA.

Næste år køres arrangementet i England, på den smukke bane i Matterley Basin. Ses vi?

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page