top of page

- Den vildeste oplevelse


De kalder Red Bull Knock Out for verdens hårdeste strandcross, og da det blev kørt i weekenden, så var det med et dansk navn på startlisten. Kim Kristensen repræsenterede Dannebrog, og endte med at gøre det blændende flot. Vi fik en god fyldig status fra ham, her et par dage derpå.

Kim Kristensen: "Fredag skulle cyklen synes, og indleveres i parc fermé, sammen med alt vores grej vi skulle bruge på løbsdagen. Derefter gik turen ud til en campingplads, som var blevet lejet af Red Bull til alle deltagerne, hvor vi skulle overnatte.

Lørdag ringede uret klokken 5, og det var raceday! Der gik busser direkte fra pladsen til stranden. Bommen faldt klokken 9 og 1000 kørere røg afsted på samme tid. Det var det fedeste jeg nogensinde har prøvet, men samtidig totalt kaos! Efter én omgang må jeg desværre i repzonen, da mine briller drillede. Efter 3 omgange, må jeg igen i repzonen, da cyklen begynder at koge. Jeg bruger cirka 15 minutter i rep sammen med min far, og han får heldigvis cyklen til at spille 100 % igen. Da jeg kører afsted, får jeg at vide, at jeg ligger nummer 619, så jeg skulle til at skynde mig, hvis jeg ville med direkte i finalen. Det var kun for de første 500. Jeg må dog i jorden 2 gange, på grund af andre kørere. Set i bakspejlet var det billigt sluppet, med over 1000 kørere på banen. Da heatet slutter, aner vi ikke hvor jeg er endt, og vi stresser for at få cyklen klar, da der kun var en time mellem første heat og last chance. Vi finder så ud af, at jeg kom i mål som nr. 278, så der blev tid til at få lidt at spise og slappe af!

Starten til finalen går klokken 14, og jeg kommer afsted som nummer 100, ud af de 750 der var med. Heatet går fint, men allerede efter 30 minutter var jeg lidt presset. Banen var total smadret, og jeg kører i rep for at få noget energi og for at få tanket. Derefter måtte jeg sætte tempoet efter at jeg skulle sidde på cyklen i 2 timer. Jeg var i rep igen, da vi havde kørt halvanden time, for at tanke og igen få lidt energi. Jeg var kun i jorden en enkelt gang i finalen, et lille dumt styrt for mig selv. Jeg kommer i mål som nummer 67, efter at have siddet på cyklen i en time og 55 minutter. Alt i alt, var det den vildeste oplevelse, og jeg skal helt sikkert afsted igen!

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke SOS Racing Parts for klister, KMS ved Stefan Kukkonen for grej til cyklen, så den kunne klare strabadserne, og Jegstrup Crosscenter, for grej og reservedele. Derudover vil jeg gerne takke mine andre sponsorer for hjælpen igennem året: Nordjysk Maskinteknik, TS Industriservice, Malerfirmaet B. Bonderup, Jysk Pension, HSK Media, min lillebror og specielt min far, der altid står til rådighed med en hjælpende hånd. Til Red Bull Knock Out, var det hans skyld at jeg gennemførte, ved at få cyklen til at spille!"

Foto: Red Bull

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page