top of page

MX-Index Awards 2016!


Så er det endnu engang blevet december, og det betyder at vi skal have delt MX-Index Awards ud! Den eneste hæderspris der betyder noget! (Nobel-priser er for nørder, og Oscars bare forgyldte brevvægte.) Det er igen SOS Racing Parts der præsenterer priserne, og vi er glade for endnu engang at have haft hovedbrud over at finde kandidaterne, og som altid ville vi gerne nominere hver og en af vores dygtige kørere! Nu er det op til JER! Vi er heldigvis et lille land med meget stort talent i motocross. Afstemningen slutter 18/12 2016. (Som altid opfordrer vi til god ro og orden i afstemningen. Ikke noget snyd, det kan hurtigt gå ud over jeres favorit-kandidat, at vi skal til at rette op på det, og det synes vi ville være synd. Keep it fair people).

Nominerede, ”Årets Motocrosskører 2016”:

Vinder 2015: Julie Dalgaard

1. Thomas Kjer Olsen

2016 har været Thomas Kjer Olsens år, så selvfølgelig var han en af de første vi skulle have på listen. En Europamesterskabstitel i MX2, og en fabrikskontrakt med Husqvarna, er bare nogle af de ting TKO har udrettet i år, ligesom han også var tæt på at vinde det tyske mesterskab, og det i Masters-klassen. Thomas er godt på vej til at bryde alle rammer for dansk motocross, og igen er han en af kandidaterne til MX-Index Awards.

2. Nichlas Bjerregaard

Den danske mester i MX2 er også på listen i år, ligesom han var sidste år. Hans titel i år var krydret med lidt mere uheld end sidst, men til slut så leverede han en mandfolkepræstation af rang, og løb med det hele i Næstved, hvor han satte banerekord på vejen. Næste år venter EM og flere internationale opgaver, men han er nomineret for sit DM i år.

3. Nikolaj Larsen

Så lykkedes det for Nikolaj at genvinde DM, efter flere lige-ved-og-næsten-forsøg de seneste par sæsoner. Hans DM-titel kom i hus efter flere gode præstationer, og til slut blev titlen kørt sikkert i hus, ligesom Nikolaj også sluttede flot i Sverige, hvor han var svimlende tæt på at vinde titlen. Flot kørsel til Motocross of Nations, er bare glasuren på Nikolajs sæson, og giver ham en fortjent plads på listen.

4. Julie Dalgaard

Sidste års vinder af MX-Index Awards, er med igen i år, og det er hun fordi hun genvandt sit DM for kvinder. Julie har altid fart på, og hun har også vist fanen for gamle Dannebrog på det internationale kort, og derfor skulle hun også på listen i år.

5. Sara Andersen

Et Europamesterskab for kvinder, er alt hvad vi behøver at sige? Når man så samtidig kigger på, at Sara kører sin første hele sæson på den store cykel, så bliver præstationen bare endnu mere imponerende, og derfor var hun også selvskrevet til årets liste. Et par suveræne DM-afdelingssejre smider bare mere brænde på bålet. Vi glæder os til at se hvad hun trækker op af hatten i fremtiden!

Nominerede, ”Årets Motocrosstalent 2016”:

Vinder 2015: Bastian Bøgh Damm

1. Mikkel Haarup

Mikkel Haarup har kørt sin første sæson for Ice One Husqvarna Factory Racing, og det danske stjernefrø har markeret sig flot. Han har haft lidt uheld, men når det har kørt, så har han kørt med om topplaceringerne i EM125, han har været på podiet og sluttede til slut som nr. 7 i klassementet. Læg et par vilde præstationer til A-DM på en 125’er til den statistik, og så er pladsen på denne liste sikret.

2. Rasmus Pedersen

Rasmus Pedersen løb ind i en kedelig skade i år, men inden han gjorde det, så lignede han Danmarks bedste bud på europæisk succes til EM i 85cc. Flere flotte præstationer til EM, og nationale serier i Europa, gør at Rasmus’ talent ikke fornægter sig, og han er klar til at tage grusom hævn næste år.

3. Bastian Bøgh Damm

Sidste års vinder af talentprisen, er med på listen igen, og det selvom hans sæson ikke har været uden bump på vejen. Bastian har kæmpet godt i sin første sæson på 125’eren, og har været i top 10 i enkelte EM-afdelinger, så talentet er bestemt ikke forsvundet. Og dem der har set Bastian køre i år, vil vide, at der sker noget spektakulært, når han får det til at hænge sammen.

4. Frederik Højris

Som altid har vi vinderen af DM i B125 med, og så er der også altid plads til en gammeldaws’ slider på talentlisten. For motocross er svært, hvis man ikke lægger arbejdet i det, og Frederik har virkelig trænet, kørt og kæmpet, i alle de vågne timer han har haft i døgnet. Hans DM blev vundet suverænt, og han tog derefter skridtet direkte op i A-klassen, hvor takterne også var lovende.

5. Mads Fredsøe

Teknisk har unge Mads Fredsøe længe været en fornøjelse at se på, men da han kom hjem fra årets EM i 65cc, med en fjerdeplads – der kunne været blevet til meget mere – ja, så var hans nominering til talentprisen sikret. Desuden har Mads repræsenteret Danmark flot ved flere lejligheder, ved for eksempel at være en del af holdet, der vandt ved Coupe de L’avenir.

6. Albert Legaard

Albert Legaard hjemtog DM i 65cc, og derfor er han på listen. At den unge mand så samtidig har gjort sig bemærket ved flere lejligheder, for eksempel ved at være på det sejrende danske hold til Coupe de L’avenir, og ved at køre sejr hjem til det internationale supercross i Stockholm, sammen med mange andre resultater.

7. Magnus Smith

Et af Danmarks helt store lyspunkter i 85cc i år, og samtidig ham der snuppede DM i klassen. Magnus har repræsenteret Danmark ved rigtig mange lejligheder, og han har haft travlt, med at køre kontinentet tyndt, for løb at deltage i. Vi glæder os til at se hvad han kommer til at bringe til dansk motocross i fremtiden.

Årets DM-A afdeling:

MX-Index er meget afhængige af DM-A klubbernes velvilje og gode hjerter når vi kommer rundt, så prisen til årets DM-A afdeling er kommet for at blive. Vi synes der skal lidt fokus på det store arbejde klubberne gør, med at organisere flagskibet i dansk motocross. DM er i rivende udvikling disse år, og det kan ikke understreges nok, hvor meget vi synes at den udvikling skal have support, for at gøre motocross endnu større. Hvem der vinder? Det afsløres sammen med de andre vindere!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page