top of page

MX-Index Awards 2016 - Vinderne


Så nærmer vi os endnu engang jul, og det betyder at vi skal have afsløret årets vindere af de prestigefyldte MX-Index Awards! Siden vi begyndte at dele priser ud, har priserne kun vokset sig større, og denne gang var der igen over 2000 dejlige læsere, der var inde og stemme på kandidaterne! Men uden videre omsvøb, så må vi hellere løfte sløret!

Årets motocrosskører 2016: Thomas Kjer Olsen

Til slut var der ingen tvivl om vinderen i denne kategori, og Danmarks nyeste fabrikskører kan slutte sit 2016 af med endnu en titel. Thomas har for alvor sat Danmark på verdenskortet når det kommer til motocross, og med en fornem EM-titel, sublime præstationer i VM og flere gode nationale bedrifter, så er TKO blevet et navn alle kender på den store scene – og som vi spår at de fleste skal kigge sig over skulderen efter i 2017. Tætteste udfordrer til Thomas, blev vores anden Europamester, Sara Andersen, der lige så godt kunne have løbet med det hele.

Årets motocrosstalent 2016: Frederik Højris

Der var næsten ingenting der skilte Frederik Højris og Mikkel Haarup i afstemningen, men med en lille håndfuld stemmer, så endte den flittige danske mester i 125cc med sejren. Frederik har været synlig og til stede på stort set alle fronter år, og hans flid og hårde arbejde er blevet belønnet af MX-Index’ læsere. Et suverænt mesterskab i B125, beslutningen om at rykke direkte i A-klassen, en god debut her og iveren i supercross, vurderer vi som nogle af faktorerne for titlen. Det er en fornøjelse at vi har så mange talenter, og vi slår gerne et slag for, at vi sørger for at værne om dem alle sammen! Vi hepper i hvert fald altid!

Årets DM-A afdeling: Hedelands Motorklub

Vi har måske skudt os selv lidt i foden med denne kategori, for vi synes at de danske klubber gør overordentligt meget for at bringe DM-A frem. Det er nu engang flagskibet for dansk motocross, og det er vigtigt at det er så stort, godt, sjovt og professionelt som muligt, for at holde folks interesse og skabe opmærksomhed omkring verdens bedste sport. Og selvom vi nemt kunne have givet prisen til alle DM-afdelingerne i år, så faldt valget på Hedelands Motorklub, på baggrund af at de smed alt hvad de havde i hænderne, og villigt hjalp til og lod os få de ting vi havde brug for, da DM-A for første gang blev livestreamet. At solen også skinnede, og at ræset var i verdensklasse, fylder bare på beslutningen. (Behøver vi nævne det andet MX2-heat?)

Det var årets MX-Index Awards, og hvis vi skal tolke lidt på det hele, så ser vi tydeligt at dansk motocross marcherer fremad. Interessen for sporten vokser, og det er ikke mindst på grund af vores mange dygtige kørere, der gør sig bemærket på tværs af kontinentet. Undertegnede har i år kaldt den kommende tid for en mulig guldalder i dansk motocross på direkte TV, og det gør jeg gerne igen!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page