top of page

Igennem kikkerten – A1


Nu varer det ikke længe, så kan vi begynde at tælle timerne! Årets AMA Supercross er nu så svimlende tæt på, at man næsten kan måle spændingen i luften! Kanaljerne er klar til start, banen er kridtet op og vi fandt det derfor på sin plads, at tage et kig på kombatanterne! Vi ved at I alle sammen har jeres favoritter, og sidder med #94 malet i ansigtet, men lad os tage et kig på nogle af dem, vi fandt det værd at holde øje med i morgen nat!

450

Ryan Dungey – Red Bull KTM Factory

Der er ikke mange andre steder at starte, end ved manden der har siddet tungt på tronen de sidste par sæsoner. 2016 forløb efter planen for Ryan Dungey, indtil han stødte på nogle problemer udendørs, som hans karriere ellers har været forskånet for. Han vendte tilbage og kunne deltage i Monster Energy Cup, hvor han tog den samlede andenplads, selvom både Roczen, Musquin og Tomac kunne matche hans fart. Hvor er RD henne nu? En ting er i hvert fald sikker, og det er at han kommer med vanlig sikker stil, og er god for en god placering, hver gang.

Ken Roczen – HRC Honda

K-Roc er på udkig efter en sæson uden den ustabilitet han var ude i sidste år. Med et skift til Honda – som ligner en maskine han hurtigt fandt sig tilrette på – så ser tingene gode ud for Roczen, der også har attitude-knappen skruet op på max. Baseret på Monster Energy Cup, så ligner han en de andre får svært ved at fange – medmindre HRC-raketten beslutter sig for at flyve sine egne veje igen. #94 må være en af de største favoritter på forhånd.

Marvin Musquin – Red Bull KTM Factory

Sidste år var Musquin ny i den store klasse, og det har måske resulteret i lidt gummiarm. Den er væk nu. Marvin har muligvis været en af de mest imponerende i den amerikanske off-season, med gode præstationer til Monster Energy Cup og Red Bull Straight Rhythm, samt en usårlig sejrsgang til de europæiske supercross. Ligger der sejre og venter for #25? Vi siger ja.

Eli Tomac – Monster Energy Kawasaki

Monster Energy Kawasaki fortæller, at det bliver en helt anden Eli Tomac vi får at se til A1 i år. Han skulle allerede have haft det tredobbelte antal timer på cyklen i forhold til sidste år, og at dømme efter hans tempo og sejr til Monster Energy Cup, så befinder han sig langt bedre på sin grønne maskine, end han gjorde i fjor. Kan han undgå nogle af de mange småstyrt og fejl der har kostet i fortiden? Så er han en af medaljekanditaterne.

Jason Anderson – Rockstar Energy Husqvarna

Jason Anderson vandt sidste års åbning i Anaheim, og han gør det godt indendørs – om end det kan blive lidt akrobatisk til tider. Han er dog altid mand for at give alt når det virkelig gælder, og vi regner med at han kommer sulten til A1. Han ligner igen Husqvarnas trumfkort, og han kan måske gå hen og snyde de andre, hvis det hele spiller sammen.

Trey Canard – Red Bull KTM Factory

Det er ikke meget man har hørt til Trey, siden skiftet til KTM. En god præstation til Red Bull Straight Rhythm tegner godt, og siden da er der blevet kørt mange omgange på den nye orange ged. Treys karriere har været præget af skader, styrt og brækkede lemmer, så spørgsmålet er om 2017 bliver året hvor skroget står distancen, og han holder sig ude af de værste uheld? Farten har han i hvert fald.

Cooper Webb – Monster Energy Yamaha

Måske det største spørgsmålstegn inden premieren. Cooper har vist gode takter på 450’eren indendørs i 2015, men vi har stadig ikke rigtig fået lov at se hvad mesteren fra den lille klasse i 2016, kan på sin nye factory YZ450F. Han er dog typen af kører, der giver alt hvad han har – og mere til – når først bommen falder, så mon ikke vi får lov at se præcis hvor han er henne, når kørerne bliver sendt afsted i morgen?

Chad Reed – Monster Energy Yamaha

CR22 er med igen. Selvom han efterhånden må betegnes som veteran, så er Chad Reed på pletten i Anaheim, med al den fabriksstøtte der skal til, for at give australieren endnu en sejr. Han kan bestemt stadig godt finde rundt på en supercross-bane, og han er typen der også sagtens kunne snuppe en finalesejr, eller to. Med Reed skal man aldrig vide sig sikker.

Cole Seely – HRC Honda

Den anden HRC Honda sidder Cole Seely på, og selvom rampelyset måske hvilker på Roczen, så har vi et godt øje til den med #14 også. Seely har altid været god til supercross, og han var blændende godt kørende i 2016-sæsonen. Der har været stille omkring indtil videre, men det har bare betydet at han har kørt sine omgange i fred. Hold øje med ham.

Josh Grant - Monster Energy Kawasaki

For en gang skyld lader det til, at Josh Grant har det bedste udgangspunkt, når sæsonen går i gang. Efter et par omskiftelige sæsoner, er han klar for Kawasaki, og vi ved at han kan levere, hvis det hele går hans vej. Han har desuden fået fikset sine ankler, så der er ingen undskyldninger for, at han ikke skulle blande sig i top 10.

Blake Baggett – Rocky Mountain ATV/MC KTM

Skiftet fra Suzuki til KTM skal stå distancen imorgen for Blake Baggett, der har kæmpet et par sæsoner, uden det helt store held. Han har tidligere været beskyldt for at være bedre udendørs, men efter hvad vi lige har kunnet observere rundt omkring, så passer KTM’en godt til ham. Han kunne måske godt overraske i løbet af sæsonen?

Davi Milsaps - Rocky Mountain ATV/MC KTM

Milsaps må også kaldes en af veteranerne, men han er også en veteran, der har prøvet at være i front. Efter et par hårde og turbulente sæsoner, så leder han efter oprejsning hos KTM, der håber at trække fordums tids storhed tilbage i #18.

Justin Brayton – Smartop Motoconcepts Honda

Justin Brayton vandt det australske supercross-mesterskab, og har kørt nogle gode offseason-løb i Europa. Alt sammen på Honda, og det er da også på en rød maskine, at han igen er med flokken til A1, for Smartop Racing. Der er ingen tvivl om, at JB kører en supercross-bane rigtig godt, og med fokus kun på supercross, så kan det være han har noget ekstra til os i morgen.

Broc Tickle – RCH Suzuki

Broc Tickle var godt kørende, inden han blev skadet sidste sæson, og der gik længe hvor tilværelsen for hele RCH Racing hang og svævede i luften. Men til slut fusionerede man med Yoshimura Suzuki, og dannede i stedet et fælles factory Suzuki Team, hvor Tickle fik lov at beholde sit sæde. Kan hans erfaring med Suzukien, bringe ham endnu længere?

Justin Bogle - RCH Suzuki

Bogle er altid et kig værd. Om ikke andet, så for hans stil. Sidste år svingede han Geico Hondaen rundt i 450-klassen, hvor det blev til et par gode starter, og svingende resultater. I år er han endt hos Suzuki, og skal forsøge at omsætte noget af det talent vi så i 250-klassen, til succes i den store. Med lidt held kunne han godt være med et godt stykke inde i top 10.

Weston Peick – JGR Motorsports

Peick er tilbage på Suzuki, efter JGRs skifte til de gule maskiner, og det lader til at passe ham fint, da han har hentet en del succes som privateer på Suzuki. Peick er først og fremmest stabil, men skal forsøge at holde sig ude af dumme situationer, som nogle gange synes at regne ned over ham. På en god dag, kan han kigge indenfor i top 5.

Jake Weimer – JGR Motorsports

For bare et par dage siden, stod Jake Weimer og kiggede på. Så blev Justin Barcia skadet, og vupti, så havde Weimer en cykel igen. Det må være trættende at være ham der kun får lov, hvis de andre bliver skadet, så forvent en sulten Jake Weimer til A1, hvor han kun har en måneds tid til at gøre sig fortjent til noget mere.

Christophe Pourcel – Rockstar Energy Husqvarna

Husqvarna har fået sat skik på franskmanden. Men som altid, så ved man aldrig helt hvad man får fra CP377 – både på banen og udenfor. Han er i stand til at køre omgangstider som ingen anden indendørs, men når det så skal omsættes til gode placeringer, ja så er det som om at det halter lidt mere. Forvent det hele, men bliv ikke overrasket over ingenting, fra Pourcel.

Vince Friese – Smartop Motoconcepts Honda

En af de mere … kontroversielle … kørere i folden, er stadig at finde hos Smartop Racing, og når han fokuserer på at køre, ja, så har han faktisk et fornuftigt tempo. Ydermere har han mange timer i kroppen på maskineriet – der stort set er det samme som teamet kørte på i 2016.

Jimmy Albertson – FMF Suzuki

Alberson har fået mere luft omkring sig. I sidste sæson skulle han også varetage rollen som team manager, og det kræver sin mand. Så er det nemmere når man er eneste kører på teamet. Jimmy er tilbage i 450-klassen, ombord på en Suzuki, der er godt støttet fra FMF. Kan han levere chokket? Vi får se.

Fredrik Norén – Tilube Honda

Vi bliver nødt til lige at snakke om den hurtige svensker. Nogle bemærkede måske at han stod meldt til på en 250’er. Og det gør han fordi at han skal køre 250 East-klassen, når den starter. Men indtil da skal han køre 450-klassen i vest ... på en 250’er. Lycka til, Fredrik!

Mike Alessi – Smartop Motoconcepts Honda

Alessi er tilbage, og det står hen i det uvisse om det bliver sidste gang vi får ham at se. Talentet der kunne være blevet til så meget mere, skal nok være god for et par gode starter, og et par gode første omgange, men hans spidskompetence har altid ligget udendørs.

Dean Wilson

Deano har kørt mange omgange op til denne sæson … Rigtig mange. Uden et sæde, så er der ikke andet for. Derfor er han til start på en privat Yamaha, for at vise flaget og gøre sig fortjent til noget mere. Hvis skroget holder, så kan det være at han kan være en af højdespringerne. Farten har han uden tvivl stadig!

The Steward's

Ahh, hele mx-sportens yndlingesemne lige nu. Lad os bare tage de to. Det seneste vi har hørt, er at James arbejder på et privat Suzuki-team, der muligvis skulle være klart, allerede i Oakland. Malcolm skulle have været i spil til Barcias maskine hos JGR, men han skulle have takket nej, da han hellere ville holde sig til sin egen Suzuki-deal. Der hviskes stadig om at Mookie dukker op til A1 på en privat Suki. Men alt dette er blot sladder og pjat for en skilling. Vi må vente og se når der kommer facts på bordet!

250W

Austin Forkner - Monster Energy Pro Circuit Kawasaki

Hele verdens øjne hviler på stjernefrøet Forkner, der gjorde det så blændende godt sidste år, imod langt mere rutinerede kræfter. Bliv ikke overrasket hvis Austin Forkner står distancen, og sidder med hele vejen i toppen.

Jeremy Martin – Geico Honda

Jeremy Martin blev i den lille klasse, og skiftede til Honda, hvor han nu skal vise hvad det skifte var værd. Han har altid været meget svingende i supercross – hvem husker ikke da han ikke formåede at kvale’ ind til finalerne i sin rookie-sæson – men dermed skal det også siges, at han i 2016 havde strammet op, og kørte med om sejrene. Kan han gøre det på Hondaen? Vi får se.

Aaron Plessinger – Star Racing Yamaha

Den lange mand er gået hen også blevet håbet hos Star Racing, og Plessinger har da også vist at han godt kan stå distancen. 2016 blev bare endnu en sæson hvor det gik opad for ham, og har han lagt arbejdet rigtigt her i offseason, så ser vi ingen grund til, at han ikke skulle være i spil til et par finalesejre.

Shane McElrath – Red Bull TLD KTM

McElrath er en af dem der skal bære fanen for KTM i den lille klasse, og vi så ham hive et par podie-placeringer ud af hatten sidste år, hvor der skal skrues lidt op for stabiliteten på den lange bane. Han har dog god erfaring, og et godt team bag sig, til at efterkomme det mål.

Martin Davalos – Rockstar Energy Husqvarna

Det er meget usædvanligt, at en kører med så stort et repertoire, kan blive i den lille klasse i så mange sæsoner. Men det er hvad Martin Davalos har gjort. Han har været tæt på, vundet finaler og gjort det glimrende, men har aldrig rigtig formået at lukke det rigtigt ned. Derfor gør han et nyt forsøg i år, hvor Husqvarna har valgt at tro på ham igen.

Justin Hill - Monster Energy Pro Circuit Kawasaki

Hill er tilbage hos Pro Circuit Kawasaki, hvor han har hentet en del succes tidligere, efter et forfejlet ophold hos KTM, der ikke blev ødelagt på grund af manglende fart, men af uheld. Skader og uheld synes at være Hill-brødrenes skæbne, men måske de grønne farver kan bringe Justin helt tilbage i front – og holde ham der.

Phil Nicoletti – JGR Motorsports

Filthy-Phil fik ændret sit øgenavn til Fill-in-Phil i stedet, men denne gang ser det ud til at han får chancen hele vejen. JGRs skifte til Suzuki, medførte et sats i 250-klassen, og her faldt valget på deres trofaste fill-in. Kan Nicoletti udnytte situationen? Vi ved at han er god til at starte, så vi får se hvor langt op han kommer!

Tyler Bowers – 51Fifty Energy Drink Yamaha

For to sæsoner siden var Bowers stjernen hos Pro Circuit Kawasaki. Sæsonerne før det, var han helten i det amerikanske Arenacross, men 2016 blev bestemt ikke hans år. Nu har han fået chancen hos 51Fifty Energy Yamaha, hvor han skal forsøge at genrejse sig selv. Lykkes det, så kan vi godt forvente at se ham i top 10, og måske længere oppe.

Mitchell Oldenburg – Red Bull TLD KTM

Oldenburg har været solid for KTM. Sådan kan det bedst beskrives. Sidste år blev han nummer seks, ved at snuppe gode point stort set hver eneste gang, og hvis de hos KTM kan få ham til at følge samme mønster, bare med højere placeringer i gennemsnit, så ligger han pludselig til hvor det er sjovt.

Josh Hansen – LVN100 Munn Racing

#100 er tilbage, og selvom han næsten har flere fans end de andre tilsammen, så er det ved at være noget tid siden vi sidst så noget overbevisende fra Hansen. Manden der gerne går sine egne veje, er røget over på Husqvarna, og vi ved hvad han kan på en crosscykel. Kan han finde noget af det frem, så tør vi godt spå at han måske kan dukke op i top 5.

Dan Reardon – Star Racing Yamaha

Den australske veteran har prøvet lidt af hvert, og han har endda også haft trukket sig tilbage. Han vendte dog tilbage, og har gjort det godt i hjemlandet, og har derfor nu fået chancen for Star Racing, da Colt Nichols er ude med en skade. Hvad kan vi forvente af Reardon? En god fight som regel!

...og så er der sikkert en masse vi har glemt! Vi glæder os til at se hvad Jimmy Decotis, Hayden Mellross, Kyle Chisholm, Cole Martinez, Chris Alldredge, Tristan Charboneau og de andre i 250-klassen har at tilbyde. Og hvem håber ikke på en overraskelse i 450-klassen også? Vi er klar med popcorn, notesblokken og de firkantede øjne!

I morgen folkens!

Foto: VitalMX/GuyB, KTM, Kawasaki, Yamaha, Suzuki

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page