top of page

VM-Optakt, MX2


Endnu en dag tættere på premieren i Qatar, og derfor er det blevet tid til at tage et nærmere kig på drengene i MX2 - og det er en RIGTIG interessant sæson vi går i møde på den front. Ikke mindst på grund af Nøffel'-Krigeren med #19, men også fordi at titlen hænger og flagrer i vinden! Der er MANGE der kan vinde den.

Rockstar Energy Husqvarna

#19 - Thomas Kjer Olsen: Der er kun et sted at starte, og det er ved TKO. Danskeren går sin første sæson i VM i møde, og det med både fabrikscykel og en god forberedelse med sig. Det skal indrømmes at vi har svært ved at være objektive her, men DET BEHØVER VI SGU HELLER IKKE! Vi har fundet det spøjst at Thomas har været overset på stort set alle internet-fora, og det selvom han var på podiet både på Hawkstone Park og på Lacapelle Marival, og sammen med en EM-titel - og fænomenale VM-gæsteoptrædener sidste år - så er der ingenting der taler for, at TKO ikke skulle kunne blande sig helt oppe i toppen. Vi hepper, vi håber og vi tror. Uanset hvad, så skal danskeren ud og finde sig til rette i VM-feltet, og vi kan godt lide ideen om, at hele Danmark står bag ham. Gør vi ikke?

#64 - Thomas Covington: En af de få kørere i feltet der har prøvet at vinde i VM. Covington har været kongen af de svingende præstationer, men kører han op til sit bedste - og får nogle fornuftige starter - så kan han sagtens være med. Måske Rasmus Krogh Jørgensens kyndige hjælp har gjort det sidste for amerikaneren?

#426 - Conrad Mewse: En af dem der har været snakket om, som en mulig dark horse til titlen, og der er ingen tvivl om talentet hos briten. Vi så det i glimt sidste år, hvor han voksede med opgaven, trods den tidligere introduktion til VM-klassen. Der er blevet trænet intenst, og vi glæder os til at se hvad Conrad har til os. Vi husker stadig hans 85cc-tid, hvor der blev lagt kimen til noget stort.

Red Bull KTM Factory Racing

#41 - Pauls Jonass: Måske det tætteste vi kommer på en forhåndsfavorit. Jonass har i et par sæsoner stået i skyggen af Jeffrey Herlings, men nu er han pludselig spydspids hos Red Bull KTM. Farten og talentet er ikke til at tage fejl af, men vi har også set nogle gevaldige afstigninger igennem tiden, der har kostet medaljer og mesterskaber. Skal Jonass være verdensmester, så skal der rettes op på stabiliteten, men letten har allerede været hårdt i jorden i Frankrig i år. Kan Marc de Reuver gøre noget ved den tendens? Så har #41 chancen for at vinde det hele.

#61 - Jorge Pardo: Den lille spanier med den gudsbenådede teknik. Det kunne lyde som en plat fodbold-overskrift, men det beskriver de mange superlativer der er blevet hængt på Prado, lige siden han kørte mini-cross. Og nu er det blevet tid til at vise om alle lovprisningerne kan holde hele vejen. Han er også blevet smidt op i luften som en mulig dark horse i år, og hans tempo i det italienske mesterskab kunne godt vidne om at der var noget om snakken - dog uden at være overlegent i Herlings-stil.

Kemea Yamaha Yamalube

#6 - Benoit Paturel: Franskmanden ligner også en af dem der kunne blive en kandidat til titlen. Igennem de seneste sæsoner er han bare blevet bedre og bedre, og hans tempo i opstartsløbene har været imponerende. Han tog tredjepladsen sidste år, og han har både talentet og tålmodigheden til at stikke afsted med den gyldne pokal i år. Vi glæder os til at følge ham.

#161 - Alvin Östlund: Vi har altid været for at skandinaverne bør stå sammen, men vi vurderer, at folkene hos Yamaha nok forventer at Östlunds 2017 bliver noget bedre end hans 2016. Ikke desto mindre har han fået tilliden og fabriksgrejet igen i år, og han har vist at han kan køre med i front til opstartsløbene, selvom udfaldene stadig ser ud som om at de kunne blive et problem. Vi håber det bedste for ham, men frygter det middelmådige.

#172 - Brent van Doninck: Udover at have et af de mest cool navne at udtale, så har van Doninck også tempoet med sig til at bakke det op. Hans 2016 blev plaget af en skade, og selvom han var rusten da han vendte tilbage, så var talentet og stilen indtakt. Han har ikke rørt så meget på sig i opstartsløbene, men vi tror at han kan markere sig positivt i år - især når vi kommer til Europa.

Suzuki World MX2

#91 - Jeremy Seewer: Også en af de absolutte forhåndsfavoritter. Schweizeren havde en gennembrudssæson sidste år, hvor han virkelig betalte Suzuki tilbage for tilliden. Den samlede andenplads blev det til, og den kom ikke mindst i hus, på baggrund af en uhyggelig stabilitet. Kan Seewer begynde at vinde heat og GP'er også? Så bliver det svært for de andre. Opstartsløbene viste også godt tempo fra ham, så vi må formode han er i storform til Qatar.

#96 - Hunter Lawrence: Der forventes meget af australieren, og det var med et smørret smil om munden, at Stefan Everts lokkede ham til Suzuki. Han var en af dem der kunne køre om kap med TKO sidste år i EM, inden han blev skadet, og hans tempo var til tider direkte verdensklasse. Desværre så vi også en masse udfald og overgearede styrt, så har #72 kunnet få styr tålmodigheden hos Lawrence? Det finder vi snart ud af.

#98 - Bas Vaessen: Blev bedre sidste år som EM-sæsonen skred frem, men har virkelig sin force i sand. Til første afdeling er det dog VM det gælder, og vi er særdeles spændte på at se hvor han ender. Der er blevet arbejdet hårdt henover vinteren, og nok også blevet poleret nogle kanter. Resultatet står hen i det totalt uvisse, selvom han har vist lidt tænder i det små, i opstartsløbene.

Monster Energy Kawasaki

#118 - Stephen Rubini: Et ubeskrevet blad for mange. Leverede nogle fænomenale præstationer til EM125 sidste år, hvor han dog måtte nøjes med sølvet. Her, et par måneder senere, er han på en fabriks-Kawasaki, klar til kamp Qatar. Rubini var ikke skræmmende i Lacapelle, men hvis man ser ham køre, så virker han som en type der satser hele butikken - hvilket kan betyde både succes eller fiasko. Det må også antages at han er et projekt for fremtiden.

#152 - Petar Petrov: Bulgareren er ved at være veteran i klassen, og har kørt på et væld af cykler for et væld af forskellige teams. Nu har han dog været hos Kawasaki i noget tid, og vi har set at han kan køre med om placeringerne helt i front, hvis hans starter er med ham. Nu er nogle af de bedste fra sidste år væk, så måske det er hans tur til at skinne igennem?

#811 - Adam Sterry: Briten havde nogle solide enkelte GP'er i 2015, hvor han virkelig fik et par øjenbryn op, men da det så gjaldt i 2016, så var det som om at overraskelsesmomentet var væk. Skader og en masse 0'er prydede hans årsbog, og det skal der nu rettes op på hos Kawasaki. Måske de nye farver og omgivelser kan gøre ham godt?

Monster Energy DRT Kawasaki

#18 - Vsevolod Brylyakov: Russeren var på podiet en enkelt gang sidste år, og har til i år valgt at lave hele strukturen omkring sig om, ført an af danske Brian Kjær Jørgensen. Intens planlægning, tålmodighed, samt fokus på teknik og stabilitet under løb, skal være mirakelmidlet for Brylyakov i år, og skal man tro hans danske træner, så kan vi godt begynde at glæde os til at se hvor meget #18 har rykket sig.

#57 - Darian Sanayei: Sølvmedaljetageren til EM250 sidste år, og en af de få der ser ud tilat have taget turen til Europa med succes. Sanayei har haft moderat succes på den amerikanske amatør-scene, inden han gæstede EM i 2015, og fik chancen for en hel sæson sidste år. Og folkene hos Kawasaki kunne lide hvad de så, for nu er han tilbage og klar til VM-klassen. Vi ved at han kan køre stærkt, men stærkt nok? Det finder vi ud af i weekenden!

Team HRC

#28 - Notsuka Chihiro: Den unge japaner fik ikke efterladt det bedste indtryk på den europæiske scene, da han hoppede ned i hovedet på Jason Anderson til sidste års MXoN. Men det tager ikke fra ham, at han er højt dekoreret i den japanske MX2-serie, og nu altså er klar til VM for Hondas fabriksteam i MX2. Onde tunge ville nok påstå, at hans tilstedeværelse kommer efter Honda-pres, og hans præstation til det italienske mesterskab var ... problematisk ... for et fabriksteam. Men han kan gøre os til skamme, og har en god lang sæson til at gøre det!

#747 - Michele Cervellin: En af dem der har kørt sig op, og nu fået chancen for alvor. Cervellin leverede et par gode heat sidste år, og skal nu forsøge at udfylde tomrummet Tim Gajser efterlod hos Honda i MX2 - en opgave han ene mand startede allerede sidste år ved flere lejligheder. Han kører godt på de italienske baner, og var virkelig konkurrencedygtig til de italienske mesterskaber, så måske han kan snyde nogle af favoritterne?

HSF Logistics Motorsport Team

#10 - Calvin Vlaanderen: Den Holland'iserede sydafrikaner er tilbage på den hvide KTM, og vi glæder os til at se hvad han har til os. Hele teamet fortjener virkelig respekt, for at have taget så store skridt fremad, sammen med deres kørere, de seneste sæsoner, og fortsætter den udvikling, så skal vi ikke være overraskede over at se dem med i front. Vlaanderen viste gode takter Holland/Belgien. Kan han tage den tendens med til de andre GP'er, og samtidig smide skaderne?

#46 - Davy Pootjes: Den hurtige hollænder skiftede fabriksteamet ud med HSF over vinteren, og han har ved flere lejligheder jublet over det skifte. Måske det er lige hvad han har haft brug for? Der har ikke været i tvivl om hans talent. Hans starter har været gode, og hans tempo i sand er uovertruffent, men desværre har han haft problemer med at blive siddende på cyklen. Det betyder også at resultaterne har været fraværende, og det er den tendens han skal forsøge at ændre. Hans indsats i det italienske mesterskab afslørede, at Pootjes og HSF måske er et vindende match ...

#189 - Brian Bogers: Bogers var en af de store oplevelser under sidste års VM MX2. Han var ude med en skade til at starte med, men hen imod slutningen brændte talentet igennem, især på det sandede underlag. Kan han fortsætte sin udvikling, så kunne han måske blive en outsider til heatsejre, og måske noget større, om lykkens gudinde vil.

TM Racing Factory Team

#321 - Samuele Bernardini: Italieneren fortjener at blive nævnt, for han har stort set været hovedsælgeren af TMs crossere de sidste par sæsoner. Og sidste år så vi ham helt i front ved flere lejligheder, hvor især hans starter viste sig at være i topklasse. Han tørner igen i år ud for de lyseblå, og vi håber at han finder noget mere succes.

Skal vi lige kigge på et par navne mere, så er Julien Lieber tilbage, for sit eget team denne gang, og han har bestemt ikke glemt hvordan man gør. Glem ikke at han var med helt i front, inden han blev skadet sidste år. Samtidig kan Ben Watson, Ivo Monticelli eller Iker Larrañaga måske klemme sig ind i top 10, ligesom vi glæder os til at se endnu et par folk fra Australien tage chancen i VM. Hvad kan Jay Wilson og Caleb Ward i VM-feltet? Det finder vi snart ud af. Til slut håber vi at svenske Anton Gole og norske Magne Klingsheim får en god VM-sæson.

I det hele taget glæder vi bare til at VM starter! Og det håber vi at I også gør!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page