top of page

Den amerikanske forbindelse - MXGP


Der var indkaldt til pressemøde i Daytona, og selvom det allerede flagrede lidt i luften inden, så må det alligevel siges, at være lidt af en overraskelse, hvad der blev diskuteret. Og især hvem der sad sammen til bords. Youthstream har de seneste sæsoner presset på, for at få MXGP fremført i USA, og for at lokke amerikanernes interesse til, så man kan genopleve opbakningen til de hedengangne USGPs fra 70'erne og 80'erne. Den mission så i første omgang svær ud, da der allerede tidligt blev meldt ud, at det planlagte GP på Glen Helen Raceway, ikke blev til noget, og endnu sværere, da man senere måtte aflyse GP'et i Charlotte også, selvom datoen blev stående i kalenderen.

Men nu ser det ud som om, at det hele alligevel falder i hak for det transatlantiske samarbejde. I hvert fald var der indbudt til pressemøde i weekenden, hvor David Luongo repræsenterede Youthstream, og Davey Coombs repræsenterede det amerikanske MX Sports Pro Racing - som er promotoren bag den amerikanske Nationals-serie - og her meldte man ud, at man kommer til at samarbejde i årene fremover. Ikke bare med det amerikanske GP, men også med fremtidige udgaver af Motocross of Nations, som kommer til at blive kørt i USA allerede i 2018, og nok også en del flere gange i fremtiden, hvis samarbejdet bærer frugt. Parterne har før prøvet at nærme sig hinanden, men har indtil nu, altså ikke kunnet forenes til det samarbejde, der nu er en realitet. Udsigterne i partnerskabet, har skabt vild debat rundt omkring i verden, og der er mange både negative og positive tilkendegivelser.

I første omgang betyder det, at Thomas Kjer Olsen og de andre VM-kørere skal en tur til Florida til det amerikanske GP i år, når det skulle være klart på Gatorback. Samtidig melder MXLarge.com, at næste års Motocross of Nations højst sandsynligt bliver kørt på Redbud. Så en masse aktivitet i USA for de europæiske stjerner, og med MX Sports inde over, så er håbet, at en masse amerikanske fans og ikke mindst stjerner, begynder at ville tage kampen op med europæerne.

Her på MX-Index, mener vi, at man skal give det hele en chance. Udsigterne til at få rykket GP-karavanen til nogle etablerede anlæg i topklasse i USA, er et godt skridt på vejen, hvis man kan få lokket en masse fans ud lægderne. Hvem sidder ikke og drømmer om et VM, hvor det vitterligt er verdens bedste, der kører imod hinanden? Lad os håbe at samarbejdet kan køre med det sportslige i højsædet, og i fred og fordragelighed. Hvad koster en billet til Redbud? Vi er allerede ved at undersøge det ...

Foto: Youthstream 2016 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page