top of page

STAFF BLOG: Ting du SKAL se i 2017


Våren er kommet. En forpjusket sangfugl synger i din stuebirk, og det lokale pindsvin slentrer på tværs af din luvslidte græsplæne. Utroligt det stadig lever, efter at du ved et uheld fodrede det med kæderens i efteråret. Du vælter frem fra den rede af puder, uvaskede tshirts og brugte sædebetræk, du ellers havde bygget på dit loft. Du strækker dig i solstrålerne, erindrer intet om at have kaldt vinteren for, ”den største nidding siden Struense”, og alle der holdt af den, for ”Lucifers disciple.” Din familie bruger mund. Kræver at du tager med dem til den lokale trælasthandel og et smut til fusions-jazzballet. Du affejer dem flot med en håndbevægelse. ”Bare kæft! Småkravl ...” Vinteren er væk, og foran dig venter en fantastisk sæson, der skal bruges på crossbanen. Men hvor går turen hen? Du sætter dig bag rattet i din trofaste bil. Instrumentbrættet er lavet af papmaché. Rattet er en rørtang om ratstammen. Det betyder intet. Du er på vej til cross, og derfor tillader MX-Index sig at komme med et forslag, til ting du ikke må gå glip af i 2017.

1. PSE-Parts DM MX

Flagskibet for dansk motocross gør sig til, med fem fantastiske afdelinger, fordelt over hele landet. Det burde være indskrevet i hvert et nytårsforsæt, og griflet på hver en to-do liste, at nå ud til mindst én afdeling i 2017. Randers, Svendborg, Holstebro, Roskilde og Mors – så vælger du bare løs! Til alle afdelinger er du garanteret den mest actionspækkede dag, der ville få enhver fodboldklub til at tude i skam, og savle ned ad trøjen, og så til priser du kan komme i nærheden af! Og nu kan du endda bestille billetter hjemmefra! Find datoer på www.dmmotocross.dk. Hvad mere kan du ønske dig, end Danmarks bedste kørere, til Danmarks bedste event? (Men, men, men, hr. Skriverkarl ... Nu kommer det jo også på Danmarks Radio? Ja, er det ikke fedt? Men pølserne smager altid bedre på stadion. Kom ud i den friske luft!)

2. EM 65/85 + Dame

Talenter? Javeddensødegrød du vil se talenter, og Danmarks bedste piger, der tager kampen op imod Europas bedste, i et tempo der gør dig så overrasket, at du glemmer at prale. Dansk motocross’ fremtid tager hul på EM i Næstved, ligesom også den danske Europamester for kvinder, starter sit titelforsvar på Nisseringen, så der skal du selvfølgelig være på lægderne for at heppe, klappe og skrive ned, så du kan affeje de andre i klubben, når det kommer til viden om motocross. ”Den knejt’ der, han blir’ vild. Så det allerede da han kørte 85’er.” Imponer alle med dit vid, din forudsigenhed og indsigt, efter at have snuset rundt i ryttergården til EM, og efter et enkelt opslag i en fremmedordbog. Vi ses i Næstved d. 1. og 2. april!

3. Nordisk Mesterskab

Mangt en dansk konge er vadet over Øresund, store i slaget, i forsøget på at blive konge af hele Norden, men gang på gang måtte de vende om, med øjne og ambitioner hældt ned i underhylerne, rørt op med en gang surstrømning. Men de tider er forbi! De hurtige danske karle, har chancen for tage hele molevitten tilbage, og udviske nogle grimme pletter i Danmarkshistorien, når Nordisk Mesterskab afvikles i Varberg, sammen med en afdeling af det svenske mesterskab – hvor også en pæn portion danskere er til start. Så last kanoen med snus og visesang, og paddel over sundet 15. og 16. juni, for at se hvad der kommer til at gå for sig, når de danske drenge, tager kampen op med Skandinaviens bedste!

4. Classic MXdN

Hvis du aldrig har været til et classic cross, så skal du se at komme det. Hvis du nu sidder med dit blad i hånden, og flaprer gummerne, om at du ikke gider, så kommer undertegnede efter dig, og bider dig i haserne. For det første er det godt at kende sit ophav, og for det andet, så er classic cross et shangri la, hvis du godt kan lide teknik og ordentligt håndværk – og det ved jeg at du kan, så det er bare at komme afsted. Det er kun her du kan se dig mæt, allerede inden motorcyklerne er kørt ud på banen, og høre historier, fra dengang mænd var mænd, hvor man løb de sidste fire omgange med geden på nakken, når stellet knækkede ude bagved. En af de helt store begivenheder kommer til Randers den 9/9, og den må du ikke snyde dig selv for!

5. TV

Normalt opfordrer jeg altid til at motocross skal ses på banen, men lad os svælge lidt mere i, at vi faktisk er ved at blive accepteret som en sportsgren, der kan tage kampen op med de helt store. Ikke på baggrund af engelske bodegapenge, eller nepotistiske studehandler forbund imellem, men fordi motocross faktisk er seværdigt. Noget som alle motocrossfans har vidst i årevis. Og det kan jo hænde, at du i et svagtsindet øjeblik får sagt ja til svigermors fødselsdag eller dit eget bryllup, uden at have tjekket løbskalenderen først, og derfor bliver forhindret. Men i stedet for at græde snot i garderoben, kan du nu følge med i en masse dansk motocross på nettet og andre steder, hvor det bliver livestreamet. (Revolutionen ulmer. Kan I mærke den?)

6. Hold DM

Motocross er en individuel sport, men paradoksalt nok, så skaber en sådan, stærkere venskaber og bånd, end nogen anden sport kan prale af. Det er bevist igennem platoniske antagelser. Og her snakker vi altså antagelser, foretaget af mig. Derfor må du ikke snyde dig selv, når banen i Hjørring lægger underlag til årets DM for hold. Der er noget specielt i at se hvordan Danmarks bedste kæmper for hæder til deres klubber, og ikke bare kan nøjes med sejren, men hvor alle mand skal med sikkert over stregen. Klubånden er noget vi har i dansk motocross, så sadl op med dine bedste kammesjukker, styr kareten til Sønderskovbanen den 2. og 3. september, og slå den danske rekord i at heppe. Det er altid sjovere sådan!

Løbskalenderen bugner af sjove, hyggelige og spændende løb, så det er bare at vælge et og køre ud i det blå! Verdens bedste sport giver noget at kigge på, uanset hvilket niveau du ser den på! Hvor mange andre kan prale af det? Bare kom afsted, drenge og piger! Vi ses derude?

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page