top of page

"The Great Dane" - MXGP


Indrømmet, det har handlet meget om TKO indtil videre i år, og ved I hvad? Det kommer ikke til at ændre sig foreløbig! 13 år og 5 dage er der gået siden Brian Kjær Jørgensen vandt det tyske GP, og i dag skete det så igen, at en dansker stod øverst på podiet til en VM-afdeling! Thomas Kjer Olsen kørte sublimt igennem den smadrede bane i Letland, og kunne fortjent lade sig kåre som vinder af GP'et - det første af mange, hvis du spørger os her på MX-Index! Fortjent og kulminationen på sublimt godt arbejde af Thomas, og ikke mindst træner, Rasmus Krogh Jørgensen.

"Jonass was better anyway," havde en lettisk fan skrevet på Instagram, men det var han ikke. Langt fra. Den lettiske hjemmebanehelt, blev udklasseret af det danske stjerneskud, der vandt det første heat i flot stil, og kørte op igennem feltet til andenpladsen, efter en uheldig start i andet. Og så kunne Der Er Et Yndigt Land ellers lyde over Kegums, så man måtte rejse sig i stuen og stryge kasketten af hattehåret. Suverænt godt gået af Thomas, der nu er nummer tre i tabellen, med kun et par håndfulde point op til andenpladsen.

I MXGP-klassen var der drama, da Tim Gajser blev kørt af i første heat, og måtte udgå af andet efter et voldsomt styrt. Det betød at den røde plade skiftede hænder, og nu sidder på Antonio Cairolis KTM, imens der var mere vind i sejlene for KTM, da Jeffrey Herlings tog GP-sejren, efter to heat hvor han lignede den gamle Bullet vi kendte fra MX2.

Resultat, MXGP, Letland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Evgeny Bobryshev - Honda

4. Clement Desalle - Kawasaki

5. Gautier Paulin - Husqvarna

6. Max Anstie - Husqvarna

7. Max Nagl - Husqvarna

8. Glenn Coldenhoff - KTM

9. Jeremy van Horebeek - Yamaha

10. Arminas Jasikonis - Suzuki

Resultat, MX2, Letland:

1. THOMAS KJER OLSEN - Husqvarna

2. Pauls Jonass - KTM

3. Calvin Vlaanderen - KTM

4. Jorge Prado - KTM

5. Conrad Mewse - Husqvarna

6. Darian Sanayei - Kawasaki

7. Julien Lieber - KTM

8. Benoit Paturel - Yamaha

9. Jeremy Seewer - Suzuki

10. Alvin Östlund - Yamaha

Der var også danskere i gang i EM-klasserne, men der var ikke meget held til Mathias Gryning og Bastian Bøgh Damm. Mathias måtte udgå fra andet heat i EMX250, imens Bastian kæmpede det bedste han havde lært, og sluttede som nummer 24. Der var dog flotte point til begge gutter, i lørdagens heat.

Mikkel Haarup havde en mission i EMX125, efter at uheld havde sendt ham ned som nummer 17 i lørdagens heat, og danskeren sørgede da også for en noget bedre høst søndag, hvor en tredjeplads gav ham den samlede syvendeplads. Det betyder at han nu ligger på andenpladsen i mesterskabet.

Perfekt dag i Letland! GO TKO!

Foto: Youthstream 2017 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page