top of page

Pro debut til Joachim Falden


Imens der i weekenden blev kørt både DM og VM, så var det også blevet tid at tage hul på de amerikanske mesterskaber udendørs. Og som vi rapporterede i sidste uge, så var det altså med en dansker på startlisten, da Joachim Falden skulle igennem en ilddåb af de store. Åbningsløbet på Hangtown var nemlig danskerens første pro løb, og samtidig hans første løb siden 2015. Vi har fået en status fra ham ovenpå debuten, ligesom han også fortæller om forhåbningerne til den kommende weekends Pro Motocross på Glen Helen.

Joachim Falden: "Hangtown var virkelig en oplevelse! Første runde af Pro Motocross var nemlig mit første pro løb - og samtidig det første løb siden Loretta Lynn's i 2015, hvor jeg endte med at blive skadet, og være væk fra cyklen i halvandet år. Vi kom til Hangtown og vidste at vi ikke var helt hvor vi gerne ville være, men vi havde besluttet os for at gøre vores bedste og så køre os i form. Efter en middelmådig kval, hvor jeg endte som nummer 31, så fik jeg en god start i første heat, og arbejdede mig stille og roligt op igennem feltet, hvor jeg var oppe og runde som nummer 18. Desværre så endte min dårlige form med at bide, og jeg måtte sætte farten ned. Jeg sluttede udenfor pointene som nummer 28. I andet heat måtte jeg udgå efter to omgange på en teknisk defekt. Der var gode lærepenge at hente, og nu glæder jeg mig bare til Glen Helen i weekenden! Målet her er simpelt: At gøre det bedre end på Hangtown, og så komme op i nærheden af den top 20! Og slutte uden arm pump, hvis jeg kan!"

Godt kæmpet af Joachim, og altid rart at se en dansker på pletten i USA også! Vi holder selvfølgelig øje med ham på Glen Helen også! Årets første sejr gik i 450-klassen til Eli Tomac, der holdt Marvin Musquin fra livet. Ligesom Zach Osborne fortsatte hvor han slap i supercross, og vandt første afdeling i 250-klassen.

Resultat, Hangtown:

450:

1. Eli Tomac - Kawasaki

2. Marvin Musquin - KTM

3. Josh Grant - Kawasaki

4. Dean Wilson - Husqvarna

5. Broc Tickle - Suzuki

6. Blake Baggett - KTM

7. Cooper Webb - Yamaha

8. Cole Seely - Honda

9. Justin Barcia - Suzuki

10. Justin Bogle - Suzuki

250:

1. Zach Osborne - Husqvarna

2. Alex Martin - KTM

3. Aaron Plessinger - Yamaha

4. Adam Cianciarulo - Kawasaki

5. Austin Forkner - Kawasaki

6. Colt Nichols - Yamaha

7. Joey Savatgy - Kawasaki

8. Justin Hill - Kawasaki

9. Mitchell Oldenburg - KTM

10. Mitchell Harrison - Yamaha

Foto: LebigUSA

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page