top of page

Danskerne med helt fremme i Europa


Det er weekend, og da der er pause fra VM, så ruller de nationale serier over kontinentet, heldigvis fulde af danskere, der kæmper for æren i udlandet! Der køres nordisk mesterskab i Varberg, ADAC MX Masters i Tensfeld og så er der Dutch Masters of Motocross ved motocross festivalen Zwarte Cross. Og de danske drenge og piger? De var med hvor det skete i dag!

I Sverige sidder den røde nummerplade i MX1 på Nikolaj Larsens KTM, og danskeren skulle derfor ud i et forsvar i dag, da svensk mesterskab tordnede udover Annebergsbanen ved Varberg. Og som vi fortalte i går, så er der den ekstra gulerod i Varberg, at vinderen også bliver nordisk mester. Desværre var heldet ikke helt med Nikolaj, selvom han ellers var hurtigst i sin kvalgruppe. Danskeren sluttede dagens enlige heat som nummer fem, men der er heldigvis to heat mere i morgen! Samtidig viste Rasmus Johansen blændende kørsel, og tog en tiendeplads i heatet! I MX2-klassen var der tre danskere til start, og her var der flest point til Mathias Jørgensen, der kørte flot og blev nummer syv i heatet. Mathias Gryning sluttede som nummer 12, imens Nikolaj Skovgaard blev nummer 19. Men bedste dansker i Sverige i dag, var uden tvivl Julie Dalgaard, der snuppede en fornem andenplads i kvindeklassen! MX-Index fatter syvmilestøvlerne, og tager til Varberg i morgen, for at heppe på de danske kørere!

Alle resultater fra Varberg her: http://mxsm.nu/race/321198244926550

I Tyskland var der også godt med danskere til start, da ADAC MX Masters gæstede Tensfeld, og der var grund til at juble. Både Nichlas Bjerregaard, Glen Meier og Mads Sjøholm er kørende igen efter skader, og de tre danske drenge, leverede fornemt på kvaldagen! Glen tog pole position i Youngster-klassen, imens Nichlas kører til bommen som nummer 5, og Mads som nummer 7! I Masters-klassen smuttede både Frederik Goul og Sam Korneliussen til de pointgivende heat, lige i halen på hinanden. Frederik som nummer 27 og Sam som nummer 28. I Junior-klassen var danskerne også flyvende, og Magnus Smith kører til bommen som nummer to i morgen. Rasmus Pedersen kvalede' som nummer 6, Andreas Jensen som nummer 22, Victor Kleemann som nummer 25, Jayden Schmidt som nummer 27, William Kleemann som nummer 30 og Tobias Caprani som nummer 36.

I Holland er Dutch Masters centrum ved Zwarte Cross, og heldigvis har danskerne det godt med at være midtpunkter! Thomas Kjer Olsen fører serien i MX2, og TKO snuppede andenpladsen i dagens kvalheat, imens Bastian Bøgh blev nummer 19. Mikkel Haarup sikrede sig 125-titlen allerede i første heat, men han vandt såmænd lige det andet også.

Foto: www.mxcarro.se

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page