top of page

Staternes forfatning


Det amerikanske mesterskab er slut, og imens at keyboardkrigerne skændes, på tråde man skal Google 18 gange for at finde, og skifte bus to gange for at komme frem til, så er fakta ret tydelig. Jeffrey Herlings klaskede alt og alle på Ironman MX, Eli Tomac tog sig af mesterskabet i 450-klassen, og Zach Osborne havde allerede gjort det samme i 250cc. Så hvor efterlader det guds eget land, når det kommer til motocross? På et spændende sted, når det kommer til antallet af kandidater til mesterskaberne, og spænding om sejren, siger vi. Igennem hele sæsonen, har begge klasser tippet først den ene vej og så den anden, og kandidaterne har været mange. Eli Tomac måtte forsvare sig imod Blake Baggett og Marvin Musquin, imens Zach Osborne har kæmpet med en hel håndfuld af de øvrige medaljeaspiranter.

Efter en hel del år, med én eller to suveræne kørere, der syntes klasser over alle andre, virker det som om, at der nu er dødvande i toppen på den anden side af dammen. Og selvom det måske gør, at der ikke er en AMA-kører, der i øjeblikket ligner en direkte Euro-dræber, så gør det altså noget for spændingsgraden i en serie. Eli Tomac har potentialet, hvis han finder noget stabilitet, og sådan kunne man blive ved. Faktum er, at den amerikanske udendørssæson har været lige og spændende i begge klasser. Spiller manglen på en Roczen, Dungey, Carmichael eller Stewart ind på interessen så? Det vil vi lade være op til den enkelte. Ikoner er aldrig dårlige, men spændende race, redder dagen.

Og til slut, er VM-serien så definitivt bedre end de amerikanske mesterskaber, fordi The Bullet savede alle i Indiana? Næ. Tjo. Måske. Nok ikke. På dagen? Måske. Og sådan bliver det ved. Sidste år tævede ET hele VM-feltet da de gæstede USA. Det er for ensporet at basere noget som helst, på et enkelt løb, hvor indsatserne er vidt forskellige. Meeeeen at køre hele AMA-feltet ind, efter at være styrtet i starten, for at kunne tage sejren ... Hvis din hat ikke har været strøget for Herlings, så fortjener han al den respekt, de sure amerikanere på Instagram ikke vil give ham, for den præstation.

Alt det her bringer os frem til hvad det egentlig handler om, nemlig hvordan det sluttede i de amerikanske mesterskaber. Herlings vandt den sidste afdeling i 450-klassen, men en sjetteplads på dagen var nok for Eli Tomac, der kunne lade sig hylde som mester. Marvin Musquin tog sig af andenpladsen på dagen og i serien, og ligeså gjorde Blake Baggett på tredjepladsen.

AMA Pro Motocross, 450 class. Overall:

1. Eli Tomac - Kawasaki

2. Marvin Musquin - KTM

3. Blake Baggett - KTM

4. Dean Wilson - Husqvarna

5. Cole Seely - Honda

6. Justin Bogle - Suzuki

7. Cooper Webb - Yamaha

8. Weston Peick - Suzuki

9. Martin Davalos - Husqvarna

10. Jason Anderson - Husqvarna

I den lille klasse var det allerede konstateret at Zach Osborne var mesteren, og den tidligere VM-kører, lagde endnu en titel til en helt fantastisk sæson. Vi kan ikke beskrive, hvor meget vi glæder os til at se ham på Matterley Basin. Han sørgede også for at vinde på Ironman MX, og cementerede derved sin titel. Jeremy Martin tog andenpladsen i den samlede stilling, foran Adam Cianciarulo.

AMA Pro Motocross, 250 class. Overall:

1. Zach Osborne - Husqvarna

2. Jeremy Martin - Honda

3. Adam Cianciarulo - Kawasaki

4. Aaron Plessinger - Yamaha

5. Joey Savatgy - Kawasaki

6. Dylan Ferrandis - Yamaha

7. Colt Nichols - Yamaha

8. Alex Martin - KTM

9. Michell Harrison - Yamaha

10. Shane McElrath - KTM

Foto: VitalMX/GuyB

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page