top of page

Hutlihut, TKO i verdensklasse!


Der er meget snak om orkaner i disse dage, men her til lands har vi i øjeblikket kun en enkelt naturkraft, og hans navn er TKO. Det danske es leverede endnu engang en stærk indsats til GP'et i Assen, hvor han samtidig sikrede for det bedste danske motocross-resultat i historien.

Det var på en overordentlig svær og krævende bane at næstsidste afdeling af VM skulle køres, men alligevel formåede Thomas Kjer Olsen at tage femtepladsen på dagen - efter en flot tredjeplads i andet heat - og derved kan han nu ikke længere kan hentes på tredjepladsen i tabellen. Det betyder at VM-medaljen er sikret, og at Danmark henter VM-metal i motocross, for første gang nogensinde. Der kan ikke hænges nok roser på den lange danskers fantom-debutsæson, og vi opfordrer alle til at gøre stående honnør for Thomas. Dansk motocross sprudler på alle planer!

Thomas Kjer Olsen: "Alt i alt, er jeg tilfreds med en femteplads her i Holland. Banen var virkelig udfordrende, og det var nemt at lave fejl. Det lykkedes mig ikke at få så god en start i første heat, og jeg endte med at kæmpe med om top seks. Jeg kom op på sjettepladsen, men en lille fejl, sendte mig tilbage som 8'er over stregen. I andet heat kom jeg afsted inde i top 10, men jeg lavede nogle hurtige overhalinger tidligt i heatet. Min fart var god, og jeg kunne køre i mål som nummer tre. Nu ser jeg frem til den sidste afdeling i Frankrig i næste uge. Uanset hvad der sker i Frankrig, har vi dog sikret os tredjepladsen, så det er noget der lover godt for fremtiden!"

Sejren i MX2 i Assen gik til Jorge Prado, der henviste teamkammerat Pauls Jonass til andenpladsen. Sidste plads på podiet gik til Jeremy Seewer, der stadig har en teoretisk chance for at tage den røde nummerplade fra Jonass, til det sidste GP. Anderledes så det ud i MXGP-klassen, hvor Antonio Cairoli kunne lade sig kåre som verdensmester for niende gang, efter en sæson totalt efter bogen, som vi kender det fra den italienske legende. Tillykke herfra til Tony! Jeffrey Herlings tog sig af sejren på hjemmebanen, imens Romain Febvre og Max Anstie sluttede podiet af.

Resultat, Holland:

MXGP:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Romain Febvre - Yamaha

3. Max Anstie - Husqvarna

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Max Nagl - Husqvarna

6. Kevin Strijbos - Suzuki

7. Gautier Paulin - Husqvarna

8. Tanel Leok - Husqvarna

9. Evgeny Bobryshev - Honda

10. Glenn Coldenhoff - KTM

Samlet:

1. Antonio Cairoli - 710p

2. Jeffrey Herlings - 627

3. Gautier Paulin - 571

MX2:

1. Jorge Prado - KTM

2. Pauls Jonass - KTM

3. Jeremy Seewer - Suzuki

4. Calvin Vlaanderen - KTM

5. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

6. Brian Bogers - KTM

7. Thomas Covington - Husqvarna

8. Hunter Lawrence - Suzuki

9. Julien Lieber - KTM

10. Conrad Mewse - Husqvarna

Samlet:

1. Pauls Jonass - 736p

2. Jeremy Seewer - 694

3. Thomas Kjer Olsen - 556

Der blev også kørt en afdeling af VM for kvinder i Assen, men selvom både Sara Andersen og Line Dam kæmpede det bedste de havde lært, så var det ikke de danske pigers weekend. Sara blev nummer 16, efter uheld i første heat og en niendeplads i andet, imens der desværre ikke var point til Line.

I Veterans VM-klassen, der i år blev kørt til VM-afdelingen i Holland, var der også en dansker med, og Tom Larsen scorede et enkelt point, og endte som nummer 25.

Foto: Youthstream 2017 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page