top of page

Kvaldag i Frankrig


Det har været en lang sæson, men i dag blev årets sidste VM-afdeling skudt i gang i Frankrig, og det var heldigvis med en del danskere på startlisten! Og en dansk VM-bronzemedalje, allerede på plads.

Thomas Kjer Olsen har haft en forrygende fænomenal fantastisk første fulde sæson i VM, og uanset hvordan det går i Frankrig, så hænger der en medalje af bronze om halsen på danskeren, når afdelingen er overstået. En sublim præstation, der cementerer den udvikling dansk motocross har været igennem. Men inden han kan få sin medalje, så skal TKO altså lige igennem den sidste afdeling. Og den starter han med en plads som nummer 13 på bommen, efter dagens kvalheat, der blev vundet af Hunter Lawrence, foran Pauls Jonass, der ligner en verdensmester i morgen. I MXGP-klassen blev kvalheatet vundet af Max Anstie, foran Romain Febvre, der ser ud til at ville slutte godt af.

Der lykkedes også to danskere at kvalificere sig i EMX250-finalen, og her var Nichlas Bjerregaard bedste mand, med plads som nummer 22, i dagens pointgivende heat. Der var desværre ikke meget held til Glen Meier, men der er et heat igen i morgen.

Kvindernes VM er også en neglebider, i og med at fire kørere ligger til at kunne tage titlen! Dagens heat fik en horribelt kaotisk afslutning, da Courtney Duncan lå til at tage sejren, og den røde plade, men på sidste omgang, på den fedtede og våde bane, var en hel stribe kørere væltet op ad en bakke, og blokerede sporet totalt. New Zealænderen prøverede at køre udenom, men væltede så, og gav heatsejren til Kiara Fontanesi. Sara Andersen sluttede som nummer 13 i dagens heat, imens der desværre ikke var point til Line Dam. De har også chancen igen i morgen.

Foto: Youthstream 2017 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page