top of page

STAFF BLOG: Hvorfor TKO er et bedre idol, end alle andre danske sportsstjerner


Du er i ondt lune. Verden har været imod dig hele dagen. Nogen har givet din parkerede cykel en parkeringsbøde, kommunen har forsøgt at få dig erklæret samfundsskadelig, og ukendte gerningsmænd har brudt døren til din lejlighed op og stjålet alle dine højresko, opladeren til din telefon og den komplette samling af Anders And og Co., der skulle have udgjort sikkerheden for din pension. Men alt dette er glemt, da du tænder for MX-Index.com, og ser at Thomas Kjer Olsen har skrevet dansk motocross-historie, som den første til at vinde en VM-medalje nogensinde! Jubel bryder ud! Skønsang og stjernekastere følger efter. Lige indtil du tænder for de sløje massemedier, der slår dig i møde med en orkan af stilhed. Intet har de nævnt om det. Glæden bliver erstattet af raseri, og en pulserende følelse i tindingen. Noget må der gøres! BT og TV2 er til grin. Ekstra Bladet en flok selvfede kaosriddere. Udstilles på torvet skulle de! Trækkes frem i lyset, som dem der opildner til splid og rådne tænder! Sportsnyheder har alle dage været præget af hvad sportschefen selv spillede da han var 12, men hvis de vil have svar på tiltale, så kan de sagtens få det! Du har allerede fundet fjerpennen frem. Nu skal de denondelyneme’ få et par sandheder at vide!

Så hvorfor er Thomas Kjer Olsen et meget bedre idol end:

1. Nicklas Bendtner: Fordi han ikke er en høj blond tudeprinsesse, der får salte tårer på kinderne og taber bukserne, når alle ikke bare synes han er fantastisk, og at han bør dyrkes som en bibelsk afgud, med guldkalv og trommedans. Og fordi han ikke har været nødt til at stille op i den norske serie, for bare at vinde et eller andet.

2. Kevin Magnussen: Fordi succeskriteriet er at være med til at afgøre tingene i toppen, sammen med verdens bedste. Ikke bare at være med … Og at køre ind i verdens bedste … Hvis man vil se slipsedrenge, der kalder hinanden ting fra skolegården, så tag på kostskole. Fri os fra det i nyhederne.

3. Caroline Wozniacki: Fordi han viser en smule ansigtsmimik når han snakker til et kamera. Og ikke bare ligner en cement-barbie, med en betonkanon-ladning modellervoks sprøjtet ind under huden med trykluft og pusterør. Og fordi han har prøvet at vinde noget.

4. Kvindelandsholdet i fodbold: Fordi det faktisk bekymrer dig om TKO kommer med til VM.

5. Jakob Fuglsang: Fordi Thomas ikke er med fremme i en sport, der fylder hele sendefladen med folk der cykler, spiser gele og mest af alt ligner udsultede mandslinge, der kunne skrive autografer ud til modelbureauer. Faktatid: Inden årets Tour de France, var kravet for at få lov til at sende, at alle etaper blev vist i fuld længde ... Og så undrer de sig over, at flow-tv er ved at dø?

6. Alle der spiller computer: Fordi … Sport …? 10hi.

7. Mikkel Kessler: Fordi Thomas Kjer Olsen ikke vandt i organiseret slagsmål, hvor de eneste der griner, er bokserne selv, når de marcherer til banken iført tophatte af guld, seler af pengesedler, og hermelinpels på kanten af et par alt for store tudegrimme shorts, der sidder oppe over navlen. (Bokser Kessler stadig? Betyder det noget? I fanger ideen.)

8. Alle der spiller håndbold: Fordi TKO kom til tops i en sport, som man rent faktisk går naturligt op i, andre steder end i Jylland, og enkelte steder på Balkan. Men, men, men? Ikke noget men! Håndbold er et skoleeksempel på, hvordan medierne kan generere hysteri, og skabe en illusion, der fører til vokseværk, imens TV-cheferne, der selv var med til at skabe sportsgrenen, gnider sig i hænderne, stinkende af harpiks og selvfedme. Bvadr!

Så syng med os:

”Vores TKO, han er alt for go’, han tager dem én for én, får medaljer til at gro.

Og hvis vi ku’, så skulle vi sgu’, bære ham frem, det lige nu.

Han klarer det selv, flid uden held, mer’ avler mer’, han kan ikke la’ vær’.

Så rejs jer drenge og pir’, kom op at stå, support vi gir’, så han hele vejen kan nå!”

Fodnote: Jeg ville gerne have skrevet noget sjovt om speedway, men vurderede at det ville være synd. Det ville være ærgerligt at skræmme de par stykker der går op i det, væk. Og inden der kommer sure fodboldfans efter skriverkarlen med romerlys i hænder, (og franske hotdogs i lommerne og fadøl ned ad trøjen), så er det hele jo bare for sjov ;) I øvrigt, hvis nogen derude tager det her pjat seriøst, så anser I samtidig også motocross for ligeværdigt med andet sport, og i forlængelse, at TKO burde have haft meget mere spalteplads. Skakmat …

Fodere note: Som sædvanlig var DR Sporten de eneste sande troopers, og bragte nyheden om TKOs tredjeplads. God stil, af Danmarks eneste medie, der har forstået at motocross er fremtiden, nutiden og alt hvad vi behøver!

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page