top of page

MXoN - Holdsnak


Så for pokker, drenge og piger. Motocross of Nations er kun et par dage væk, og vi glæder os som små børn, her på MX-Index! Derfor lader vi lidt op, ved at kigge nogle af de vigtigste hold igennem, og vælge nogle af dem ud, vi tror kommer til at være med til at afgøre tingene på Matterley Basin!

Team Danmark - #goteamdk

MXGP: Nikolaj Larsen

MX2: Thomas Kjer Olsen

Open: Stefan Kjer Olsen

Det er længe siden det danske hold har været så stærkt, som det er i år. Nikolaj Larsen, Thomas Kjer Olsen og Stefan Kjer Olsen har været sendt afsted før, for to år siden, men de er alle tre på et højere niveau end tidligere. Det danske hold blev nummer otte samlet i 1998, og vi spår, at den placering godt kan blive forbedret, hvis de danske drenge kører op til deres bedste i England! Vi er i hvert fald klar til at heppe dem frem!

Team GB

MXGP: Max Anstie

MX2: Tommy Searle

Open: Dean Wilson

Briterne er på hjemmebane, og opbakningen fra publikum, kommer til at være af en anden verden. Desuden, ser holdet særdeles kompetent ud, og alle tre, skulle have gode chancer for at lave gode resultater, og det er nu altså det, der vinder MXoN til sidst. Dean Wilson har kørt en af sine bedste - og mest skadesfri - sæsoner længe. Max Anstie har vist tænder i MXGP, og Tommy Searle er tilbage på 250'eren, hvor han før har vist skræmmende styrke. Hjemmebaneholdet kunne godt løbe med det hele.

Team Frankrig

MXGP: Gautier Paulin

MX2: Christophe Charlier

Open: Romain Febvre

De forsvarende mestre, har været ofre for mange skader. Først måtte man undvære Ferrandis, så Paturel, og Musquin var aldrig en mulighed. Det betyder, at man nu har udtaget Charlier, der har kørt enduro hele året. Hvor ligger han henne i niveau på crossbanen? Det bliver det springende punkt. Dog har Paulin kørt en rigtig god og stabil sæson, imens Febvre lod til at vågne op hen imod slutningen af sæsonen. Det er et hold med gode erfaringer fra MXoN, og det skal man heller ikke forklejne. Frankrig er altid i favoritfeltet.

Team USA

MXGP: Cole Seely

MX2: Zach Osborne

Open: Thomas Covington

Team USA er altid et tilløbsstykke, uanset hvem der kommer. Også i år, selvom der følger en del usikkerhed med. Mange kørere har takket nej til at køre, men det er alligevel et fornuftigt hold, der kommer til start. Zach Osborne har haft en blændende sæson, og så kender han oven i købet til VM-cirkusset, samt kender alt til de engelske forhold. Zach har motivationen i top, og det har Thomas Covington også. TC har haft en rigtig god sæson i VM, og skal repræsentere USA for første gang. Hvordan går det på 450'eren? Det må vi vente og se! Cole Seely har også kørt en fornuftig sæson i USA, men det er mere usikkert, hvad vi kan forvente. Nogle kørere vokser i de nationale farver, måske han bliver en af dem?

Team Holland

MXGP: Glenn Coldenhoff

MX2: Brian Bogers

Open: Jeffrey Herlings

De var en knivspids fra at vinde sidste år, og igen i år, må de betragtes som en af favoritterne. Jeffrey Herlings har været dødbringende i sæsonens sidste halvdel, og han kunne nemt blive den helt store vinder i England. Kan The Hoff og Bogers følge med op i top 10 i deres heat, ja så lugter der allerede gyldent for De Oranje.

Team Belgien

MXGP: Jeremy van Horebeek

MX2: Brent van Doninck

Open: Kevin Strijbos

Endnu et hold plaget af skader, men belgierne er altid med til at afgøre Motocross of Nations. Man må undvære Clement Desalle og Julien Lieber, men både Jeremy van Horebeek og Kevin Strijbos, har æoner af års erfaring imellem sig, og hvis Van Doninck kører op til sit bedste, så kommer de også til at ligge helt i toppen, når der skal deles titler ud til slut.

Team Italien

MXGP: Antonio Cairoli

MX2: Michele Cervellin

Open: Alessandro Lupino

Kaptajn Tony er et godt kort at have på hånden, og med endnu en VM-titel i bagagen, så kommer Cairoli nok til at bidrage med et par lave resultater til holdet i England. Om Cervellin og Lupino følge med, bliver afgørende for det italienske holds chancer. Man kunne godt frygte, at de to kunne bliver løbet over ende, men en italiener med den azurblå trøje på, han finder somme tider et ekstra gear.

Team Schweiz

MXGP: Arnaud Tonus

MX2: Valentin Guillod

Open: Jeremy Seewer

På papiret et meget stærkt hold. Seewer har kørt en god sæson i VM, og har kørt et par afdelinger af ADAC MX Masters på 450'eren, som han vandt på i den netop forgangne weekend. Samtidig lader Tonus til at have fundet et nogenlunde stabilt niveau, hvilket lander meget af det ukendte på skuldrene af Guillod. Netop tilbage fra en skade, skal han forsøge at vende en ellers ikke imponerende sæson, i årets sidste løb. Han havde dog gode løb i VM på 250'eren, så måske det hjælper på selvtilliden at komme tilbage på den mindre cykel?

Team Australien

MXGP: Dean Ferris

MX2: Hunter Lawrence

Open: Kirk Gibbs

Australierne kommer altid for at blande sig, og man skal ikke glemme, at Hunter Lawrence vandt sit første VM-heat, i den sidste afdeling af VM i Frankrig. Samtidig lader Dean Ferris til at have farten i orden, da han bare har vundet og vundet, siden han vendte tilbage til Australien fra VM. Kan Gibbs følge med, så kunne det godt være en topplacering der lå og ventede på drengene fra The Land Down Under.

Team Sverige

MXGP: Filip Bengtsson

MX2: Alvin Östlund

Open: Fredrik Norén

Svenskerne har et stærkt hold, selvom danskerne slår dem, så er der ingen tvivl om det. Norén kan drage fordel af erfaringen fra USA, på banen i Matterley Basin, Östlund er stabil og Bengtsson har godt med erfaring. Flasker alle tingene sig for svenskerne, så kan de sagtens kæmpe med inde i top 10. (Det er bare synd, at uanset hvor meget krudt de lægger i deres teamtrøjer, så ligner de altid bare Brøndbyfans fra 80'erne.)

Team Tyskland

MXGP: Max Nagl

MX2: Henri Jacobi

Open: Dennis Ullrich

Der har ikke været meget held i sprøjten for tyskerne de seneste år til MXoN. Styrt har sat en stopper for det meste, men i år håber man så på lidt mere held. Max Nagl leder holdet an, og med sig har han Henri Jacobi, der har kørt fast i VM MX2 i år, og Dennis Ullrich, der netop har vundet ADAC MX Masters. Et godt hold, hvis det hele spiller, og måske de kan snige sig et stykke deropad, hvis Nagl kører op til sit bedste? (Selvom mange tyskere nok drømmer om en rødhud, med #94 ...)

Team Puerto Rico

MXGP: Justin Starling

MX2: Darian Sanayei

Open: Marshal Weltin

USA 2 har været med i nogle år efterhånden, men de seneste år, har man stillet til start med lokale kræfter, der faktisk kommer fra Puerto Rico. Den tendens har man dog skrottet til i år, og i stedet kommer der et nogenlunde slagkraftigt hold fra ø-staten i Caribien. Darian Sanayei har til tider vist tænder i VM MX2, Marshal Weltin har kigget frem i EM MX2, ligesom han også har haft et par gæsteoptrædener i VM, og samtidig er Justin Starling en erfaren ræv, der har kørt race mange steder i verden. Kan de lege med i toppen? De kan i hvert fald være med til at spice tingene lidt op! (Vi kan ikke beskrive, hvor meget MX-Index gerne ville sætte et Team Grønland sammen af danske kørere, og gøre det samme!)

Desuden spår vi at man skal holde øje med Team Estland, Team Spanien, Team Slovenien, eller måske Team Canada og Team Rusland? Der er rigtig mange om buddet, og vi glæder os til at bringe det hele fra Matterley Basin, hjem til dig!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page