top of page

Brikkerne falder på plads


Vi skriver november på kalenderen, men brikkerne til næste års VM i motocross, er så småt ved at falde på plads. Kørerne genskriver kontrakter, eller sætter deres navne på helt nye, og vi har lige prøvet at samle nogle af dem her i denne lille tråd.

Og vi starter med HRC Honda, der på EICMA i Milano, bekendte kulør i går. Det har været kendt at HSF Logistics bliver en af hovedsponsorerne for den røde armé næste år, og det sætter også sit præg på holdet. Tim Gajser er selvfølgelig på pletten igen, men som teamkammerat får han Brian Bogers, imens Calvin Vlaanderen skal forsvare Hondas farver i MX2. Begge kørere kommer fra HSF Logistics KTM, og følger altså titelsponsoreren på nye eventyr.

En af de andre store historier, er at Max Nagls flirten med TM, nu har udmundet i en kontrakt. Tyskeren skal repræsentere det lyseblå italienske mærke i næste års MXGP, hvor det skal blive spændende at se, hvad han kan få ud den italienske maskine.

Conrad Mewse forlader Husqvarna, hvor han i år har været teamkammerat med TKO, og tager turen tilbage til et britisk team, når han slutter sig til Graeme Irwin hos KTM UK. Den engelske mester, Ben Watson, forlader samtidig det team, og slutter sig til Kemea Yamaha, hvor han bliver holdkammerat med Seva Brylyakov og Jago Geerts. En anden der også bliver interessant at følge i blåt, bliver amerikanske Tristan Charboneau, der leverede nogle gode præstationer i EMX250 i år. Amerikaneren skifter til Astes4-Tesar Yamaha, der bliver det officielle team i EM250 for Yamaha.

F&H Kawasaki har sikret sig Jed Beaton, og fortsætter derved oprustningen for at tage over hvor det lukkede franske Monster Energy Kawasaki slap for de grønne i MX2. Og der er måske flere gode nyheder på vej for Kawasaki. I hvert fald er Benoit Paturel sat til at skulle køre Bercy Supercross for Bud Racing Kawasaki, og hvordan den deal udvikler sig, holder vi selvfølgelig øje med.

Julien Lieber har allerede underskrevet en kontrakt ned fabriks-Kawasaki, men det betyder ikke at Lieber Racing Team forsvinder fra pitten. Man har nemlig meldt ud, at Davy Pootjes tørner ud for teamet i 2018. Og det lader til, at mange vender sig imod KTM, når det kommer til at finde noget alternativt at køre på. I hvert fald er Jordi Tixier begyndt at træne supercross på en KTM, som han forventes at køre på til Bercy Supercross. Hans landsmand, David Hebreteau, der har kørt lidt forskellige mærker i år, skifter også til KTM. Samtidig har Jose Butron underskrevet en ny aftale med Marchetti Racing.

Hertil kommer alle de løse rygter, som blandt andet klæber sig til Jeremy Seewer og Arminas Jasikonis, der står uden sæder, efter at Suzuki valgte at lukke ned for sin fabriksstøtte i VM-serien. En djævelsk trist situation, men vi spår, at gule fans måske ikke skal fortvivle alt for meget. (Hvorfor beholde et fabriksteam i USA, hvis man var fuldkommen japanertræt af mx? Lav selv matematikken, og strik et par konspirationer sammen.) I hvert fald er Seewer rygtet til Yamaha, og nogle mumler om Honda til Jasikonis. Der er også snak om et australsk eventyr til vragede Evgeny Bobryshev.

Der kan stadig nå at ske meget, men vi skal nok prøve at holde en finger på pulsen!

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page