top of page

VM-start - MX2


Så er der kun få dage tilbage, før VM starter på ny. De sociale medier bugner af billeder med kørere der er på vej til Argentina, og her på MX-Index kan vi slet ikke vente med at få sparket årets serie i gang! Både fordi der er lagt op til en flok gigantiske magtkampe i begge klasser, men også - og især - fordi Thomas Kjer Olsen kommer til start i Patagonien, som en af favoritterne i MX2-klassen. Vi har allerede vænnet os til at have en dansker som samtaleemne på tværs af kontinentet, og vi er sikre på, at vi kommer til at høre om den lange #19 fra Sønderborg, rigtig mange gange i denne sæson! Men inden det hele går i gang, så har vi lige kigget felterne efter i sømmene, og sat fokus på et par af dem, vi tænker du skal holde øje med. Her først MX2-klassen.

#19 - Thomas Kjer Olsen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Ingen over og ingen ved siden af, i hvert fald når man er dansker. TKO snuppede bronzen sidste år, og han lader til at være klar til endnu en god tur i manegen. Sikker kørsel og podiepladser i opstartsløbene, siger at danskeren er med oppe hvor han skal være, og når det virkelig gælder, mon vi så ikke får ham at se helt i front? Vi ved at han kan vinde, det gjorde han sidste år i Letland, så vi ser ingen grund til, at Thomas ikke skulle være i spil til mesterskabet. Vi hepper i hvert fald alt det vi magter, og opfordrer alle andre til at gøre det samme!

#1 - Pauls Jonass - Red Bull KTM Factory Racing

Sidste års verdensmester er tilbage for at forsvare sin titel, og med hæsblæsende fart i opstartsløbene, ser vi ham som en svag favorit til titlen inden første afdeling. Når det kommer til rå fart, er han måske den stærkeste i feltet, men hans oldschool-stil, har før forvoldt ham problemer på vejen, og det var da heller ikke uden uheld og meget-tæt-på-situationer han kom igennem sæsonens første løb. Får han lov at køre sit eget løb, så bliver han svær at håndtere, men bliver han presset ...

#96 - Hunter Lawrence - Team Honda 114 Motorsports

Australieren blomstrede op sidste år hos Suzuki, især imod slutningen af sæsonen, hvor han måske strålede mest af alle. Efter at have skrevet under med Geico Honda i USA for 2019, bruger han sit sidste år i Europa for Livia Lancelots nystiftede team, og han har allerede givet prøver på hvad vi kan forvente. En sejr på Sardinien og en sejr i Frankrig er det blevet til - begge gange over Pauls Jonass - fortæller os, at vi skal høje øje med ham i år. Han har drillet TKO de sidste par sæsoner, og han kunne sagtens gøre det igen. Også en af favoritterne til titlen, hvis alt flasker sig.

#61 - Jorge Prado - Red Bull KTM Factory Racing

KTM's wonderkid viste både genistreger og hjerneblødninger sidste år. Der kan ikke røres ved, at han teknisk er feltets måske bedste kører, men vi må også konstatere, at han ved flere lejligheder sidste år, omsatte det til et par spektakulære afstigninger og uheld. Desuden har vi ikke set ham i opstartsløbene, så hvad kan vi forvente? Måske Prado har fået mere hår på brystet og koldblodighed bag brillerne? Hvis det er tilfældet, så kunne det godt blive et helt stort år for ham, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at #61 er med i feltet af favoritter.

#64 - Thomas Covington - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Den anden Thomas hos Husqvarna, og en af dem der kan ende, enten som den helt store oplevelse, eller den helt store skuffelse, hvilket også er den tendens han skal forsøge at eliminere. TC vandt GP'er sidste år på sine gode dage, men til gengæld var hans dårlige dage, rent ud sagt forfærdelige. Tempoet er der helt sikkert, til at blande sig i toppen, men er stabiliteten der også? Det finder vi ud af efter de første par afdelinger.

#10 - Calvin Vlaanderen - Honda HRC

Der var nok mange der kløede sig i hårbunden, da HRC tilknyttede hollandsk/sydafrikanske Vlaanderen, der kom til sammen med storsponsoren HSF Logistics. Men her på MX-Index er vi blevet glædeligt overraskede over Vlaanderens tempo til de første italienske mesterskaber. Her så han ud til at være fuldt ud konkurrencedygtig, og selvom han blandede sig i top 10 sidste år for KTM, så kan det være at fabriksmaterialet, var lige det der skulle til for at få ham helt op i toppen.

#426 - Conrad Mewse - Hitachi KTM UK

Talentet har der aldrig været tvivl om, men det har knebet med at få det hele til at hænge sammen for Conrad Mewse hos Husqvarna. Nu er han at finde på et engelsk team, og det har betydet lidt hjemlig stabilitet omkring ham. En tendens der ser ud til at have båret frugt. Da vi så ham i Spanien virkede han både hurtig og tændt, og det var også hvad vi kunne konkludere ud fra opstartsløbene. Måske bliver han 2018s helt store overraskelse?

#811 - Adam Sterry - Team F&H Kawasaki

Sterry har haft et par hårde sæsoner, med masser af skader og lidt af en nomadetilværelse. 2017 hos det nu nedlagte Monster Energy Kawasaki, var sløjt helt igennem, men nu er briten hos F&H Kawasaki, som han lader til at være glad for. I hvert fald var det en Adam Sterry vi ikke troede eksisterede mere, som kørte om kap med de hurtigste på Hawkstone Park. Kan han holde sig skadesfri og gejsten oppe, så kan vi godt få ham at se oppe i toppen.

#46 - Davy Pootjes - LRT KTM

Evighedstalentet har fået nyt team igen, denne gang hos Lieber Racing Team. Pootjes har flere gange vist sig i spidsen til VM, men glimtene har været for få, og afsluttet for meget med at rode rundt på jorden. Han havde dog et godt tempo på Hawkstone Park, og burde være en kører med meget at bevise. Om 2018 bliver hans år tør vi ikke at spå om, men han har farten.

#18 - Vsevolod Brylyakov - Kemea Racing Yamaha

Russeren skiftede fra Kawasaki til Yamaha i år, en aftale der blandt andet blev gjort mulig af Brylyakovs danske manager, Brian Kjær Jørgensen. Seva blev skadet sidste år i Valkenswaard, og sad ude det meste af sæsonen, med en ødelagt nerve i skulderen. Derfor er han heller ikke helt oppe i gear endnu, men Yamahas fabrikssatsning har set noget i ham, og lad os ikke glemme, at han har været på podiet før. Desuden arbejder han benhårdt og giver sig 100% hver gang.

#919 - Ben Watson - Kemea Racing Yamaha

Efter et 2018 hvor vi fik lov at se ham i glimt, og han konsekvent forbedrede sig, har han fået chancen hos Yamaha. Opstartsløbene er gået nogenlunde, og der er ingen tvivl om, at han skal have lov at vænne sig til det hele. Watson er dog også en kører der ved hvordan man arbejder med tingene, og vi ville ikke blive overraskede over, at se ham forbedre sig, løb for løb.

#14 - Jed Beaton - Team F&H Kawasaki

Endnu en australier indtager VM. Jed Beaton gjorde sig i EM sidste år, selvom han dog også fik et stint i VM, hvor han jo sluttede årets sidste GP på podiet med en tredjeplads, og det var nok til at F&H Kawasaki så et lys i den unge australier. Vi så Beaton skyde omgange af i Red Sand, og det så godt ud. Samtidig må vi også konkludere ud fra opstartsløbene, at han har tempoet til at være med hvor det er sjovt.

#57 - Darian Sanayei - Bike It DRT Kawasaki

Antallet af amerikanere i VM er stødt stigende, og Sanayei vender tilbage til endnu en sæson. Hans resultater var mere end svingende sidste år, hvor han faktisk hentede sit bedste heatresultat i netop Argentina. #57 er en bulldog på motorcyklen, og er ånden over ham, så kan han godt køre med helt i toppen af feltet. Vi skal dog stadig lige overbevises, men vi er stadig bare en flok tåbelige tilskuere, og mon ikke amerikaneren har sine helt egne ting at bevise? Vi glæder os til at se ham!

#193 - Jago Geerts - Kemea Racing Yamaha

Geerts vandt EM i 125cc i 2016, og var ved flere lejligheder med til at blande sig i toppen af EMX250 sidste år. Det var nok til at sikre ham en kontrakt med Kemea Yamaha, der har arbejdet ham hårdt, for at have ham klar til VM i Argentina. Tempoet i opstartsløbene har måske ikke direkte været til at tage kampen op i toppen af tabellen, men som en ung mand på vej frem, så må vi forvente, at resultaterne bliver bedre når han vænner sig til omgivelserne.

#321 - Samuele Bernardini - TM Factory Racing

Italieneren bærer TM på skuldrene i den lille klasse, og det har han gjort fornemt de seneste sæsoner. Geniale starter har været hans foretrukne våben, men han har også haft tendenser til at smide det hele over styr i sin vildskab. Det har vi også set til opstarten i det italienske mesterskab, hvor han også har været med i spids, men så er styrtet ud af heatene. Det skal der styr på, hvis der skal være succes for de lyseblå.

#161 - Alvin Östlund - Yamaha SM Action

Og så skal vi også lige runde det svenske islæt. For Alvin Ö får et skud mere i VM, selvom han er blevet rykket til Yamahas satellitteam i år. Det ser dog ud til at passe ham godt, da han har vist fornuftig kørsel i det italienske mesterskab. Der skal dog leveres af svenskeren, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at fortsætte i sportens fornemmeste klasse. Desværre må vi undvære den anden svensker, Anton Gole, der har kørt sig til et sæde hos Yamaha, men går glip af de første afdelinger med en skade.

I det hele taget er der rigtig mange hurtige folk på plakaten. Du kan se hele startlisten til første afdeling i MX2-klassen her: http://docs.mxgp.com/tvinfo/2018_MXGP_of_Argentina_Entry_List_MX2.pdf

Foto: Bavo Swijgers, Ray Archer, et al.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page