top of page

Spændingsorkan i Argentina!


Det der motocross, det er egentlig ret så fedt ... Hvis man var en af dem der fulgte med til første afdeling af VM i dag i Argentina, så har man fået mere spænding, end den gængse sportsfan får på et helt liv - og så blev det hele tilmed krydret med en blændende dansk præstation.

MXGP

Vi kigger dog lige lidt på den store klasse først, for den udviklede sig til en kamp imellem Antonio Cairoli og Jeffrey Herlings - og sikken en! I første heat kørte The Bullet sig helt op til Cairoli, der dog tog sejren alligevel til slut. Derved skulle det hele afgøres i andet heat, og det blev en afgørelse, som de fleste nok kommer til at huske. Antonio Cairoli så nemlig ud til at have den i sækken, og havde sat cruisemode til, da Jeffrey eksploderede. #84 lukkede et hul på 10 sekunder, og på sidste omgang, skød han forbi den ni-dobbelte mester, og kunne tage den samlede sejr. Et konge-GP af Herlings, og en ærgerlig, men fair, Cairoli. Tredjepladsen tog Clement Desalle sig af.

Resultat, Argentina:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Clement Desalle - Kawasaki

4. Jeremy van Horebeek - Yamaha

5. Romain Febvre - Yamaha

6. Gautier Paulin - Husqvarna

7. Shaun Simpson - Yamaha

8. Julien Lieber - Kawasaki

9. Max Nagl - TM

10. Glenn Coldenhoff - KTM

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 47p

2. Antonio Cairoli - 47

3. Clement Desalle - 40

MX2

I den lille klasse var vores øjne på Thomas Kjer Olsen, og det danske medaljehåb skuffede ikke - slet ikke. En stabil tredjeplads i første heat, blev med en stærk andenplads i andet heat, vekslet til en samlet andenplads på dagen. Den lange dansker leverede tekniske ting i verdensklasse, og ligner førsteudfordrer til titlen. (Læser I med, alle cross-sider i verden?) Pauls Jonass var dog rigtig godt kørende, og kunne stikke afsted med to flotte heatsejre og den røde plade. Hunter Lawrence sluttede podiet af, selvom unge Ben Watson var tæt på at snyde den australske favorit. I det hele taget var der mange nye og overraskende kræfter der meldte sig i den lille klasse.

Thomas Kjer Olsen: "Det er altid lækkert at starte en sæson med et podie-resultat. Jeg har arbejdet godt med teamet og mig selv her i vinter, så jeg har en god følelse i øjeblikket. Tingene virkede ret godt i Argentina, og jeg er tilfreds med min fart. Mit mål var at være stabil hele dagen, og jeg er glad for at jeg kunne holde det mål. Mine starter var også gode, og det sætter mig i en god position, til resten af mesterskabet. Jeg ser virkelig frem til det næste GP i Holland!"

Resultat, Argentina:

1. Pauls Jonass - KTM

2. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

3. Hunter Lawrence - Yamaha

4. Ben Watson - Yamaha

5. Jed Beaton - Kawasaki

6. Vsevolod Brylyakov - Yamaha

7. Henry Jacobi - Husqvarna

8. Darian Sanayei - Kawasaki

9. Jago Geerts - Yamaha

10. Calvin Vlaanderen - Honda

Samlet:

1. Pauls Jonass - 50p

2. Thomas Kjer Olsen - 42

3. Hunter Lawrence - 37

Så er vi i gang! Og der er meget mere på vej! #gotko

Foto: Husqvarna / Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page