top of page

Skal speedway have lige så meget?

I den netop forgangne weekend var der repræsentantskabsmøde i Horsens, hvor klubledere og DMUs bestyrelse var samlet, for at diskutere tingenes gang i unionen. Og her var en af de ting der blev diskuteret heftigt, hvorledes pengene skal fordeles imellem motocross og speedway. Det skal ingen hemmelighed være, at der er næsten 3500 med crosslicens i Danmark, imens der kun lige er over 500 der kører speedway. Dette til trods, så har speedway siddet på en stor del af midlerne i mange år - baseret på en baggrund af mange resultater og stor synlighed.

Det der især fik sindene i kog, var at der i 2018 fra Hovedbestyrelsens side er sat 630.000 kroner af til talentudvikling i speedway, imod 591.000 i 2017. Samtidig er der kun sat 339.000 af til det samme i motocross, imod 399.000 året før. Altså flere penge til speedway, imod mindre til motocross. Og det efter et rekordår for dansk motocross på alle planer, imens dansk speedway er nede i en bølgedal, både resultat- og synlighedsmæssigt. Dette har fået flere klubformænd og fremtrædende folk op ad stolene, og pege på det uretfærdige i fordelingen og kalde til handling.

Ud fra tallene kunne man også være tilbøjelig til at drage den konklusion, at man forsøger at lukke pokalhullet i speedway, med penge der måske er mere berettigede hos motocross? I hvert fald hvis man bedømmer ud fra, hvor meget hver sportsgren bidrager til det samlede regnskab. (Og her har vi slet ikke snakket om pengene der kommer fra Team Danmark, og den skævvridning der også er gemt der.)

Er det retfærdigt, at en mindre succesfuld og mindre populær sportsgren, skal have langt den største bid af kagen? MX-Index siger nej. Hvad siger du?

Du kan selv læse referatet fra rep.mødet, og se hvad DMUs bestyrelse svarede på de kritiske spørgsmål, ved at følge dette link: http://www.mx-index.com/ref

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page