top of page

Gode danske ting i Valkenswaard


Førstedagen til årets anden VM-afdeling, blev præget af de vintertilstande der nægter at slippe kontinentet. I modsætning til første afdeling (hvor dette billede er fra, hvis du skulle være i tvivl,) så var Valkenswaard præget af sne, kulde og svære betingelser for kørerne. Men der blev kørt alligevel, og der var danskere i aktion i næsten alle klasser!

Nikolaj Skovgaard var til start i årets første EMX300-afdeling, og hovedpersonen selv, havde op til gået stille med dørene, da han ikke vidste hvad han skulle forvente. Men i kvalifikationen gjorde han det fint, og kunne køre til bommen som nummer 16 i det pointgivende heat, der også blev kørt i dag. Og her gik det endnu! Danskeren kørte nemlig en flot ottendeplads hjem, og starter sin EM-sæson med bravur! I morgen venter endnu et heat.

EMX125-åbneren er altid spækket med talent. Så med 100 kørere og svære betingelser, var det noget af en debut for Magnus Smith og Rasmus Pedersen, der begge måtte en tur forbi Last Chance-heatet. Her var de begge to godt med til at starte med, men desværre var der uheld og tekniske problemer til Rasmus, der betød at han sluttede som nummer 12. Magnus hang i, og formåede at kvalificere sig som sidste mand til de pointgivende heat, der desværre ikke gav point til danskeren.

Thomas Kjer Olsen kørte solidt hele dagen i MX2-klassen, og han gjorde det samme i kvalheatet, hvor han sluttede på en fin fjerdeplads, hvilket giver danskeren et godt udgangspunkt i morgendagens heat. I fronten måtte Pauls Jonass arbejde noget hårdere end i Argentina, og til slut måtte han nøjes med andenpladsen, efter Thomas Covington, der virker som genfødt i forhold til første afdeling.

I MXGP-klassen var der lagt op til duel imellem Jeffrey Herlings og Antonio Cairoli, men skæbnens luner, gjorde det i stedet til Jeremy van Horebeeks forestilling. Belgieren vandt foran Gautier Paulin og tilbagevendte Tim Gajser. 

Du kan finde alle dagens resultater her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx 

Foto: Bavo Swijgers

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page