top of page

Flotte danske point i Valkenswaard


Der var danskere til start i tre ud af fire klasser, til anden afdeling af MXGP i Hollandske Valkenswaard. En afdeling der kom til at blive præget af det meget kolde vejr, og heldigvis, flere danske point i de internationale serier!

MXGP

Hvis der var nogen derude, der havde gået og håbet på en duel imellem Antonio Cairoli og Jeffrey Herlings, så var der et par højere magter, der havde hørt den bøn ... Der var motocross i verdensklasse, da The Bullet og Tony viste klassen i en dyst, der dog endte med sejr til Herlings - efter igen at have kørt italieneren ind på suveræn vis - og den første hollandske sejr i den store klasse på Valkenswaard, nogensinde. Tredjepladsen gik til Gautier Paulin, der dog kom i mål over et minut efter de to første, i andet heat.

Resultat, Holland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Gautier Paulin - Husqvarna

4. Glenn Coldenhoff - KTM

5. Romain Febvre - Yamaha

6. Max Anstie - Husqvarna

7. Clement Desalle - Kawasaki

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Tim Gajser - Honda

10. Jeremy van Horebeek - Yamaha

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 97p

2. Antonio Cairoli - 91

3. Clement Desalle - 67

MX2

Thomas Kjer Olsen startede VM i Argentina med en podieplads, og igen i dag, var den lange dansker at finde på podiet, da tingene var overstået! Sublimt flot af Thomas, der derved cementerede sin samlede andenplads i tabellen. Kampen om førstepladsen på dagen, stod dog imellem Pauls Jonass og teamkammerat Jorge Prado, men det endte dog med, at Jonass fik to heatsejre i Valkenswaard, og er fortsat ikke blevet slået i år.

Thomas Kjer Olsen: "Jeg havde ikke helt samme fart som KTM drengene denne weekend. Jeg havde generelt ikke den bedste følelse hele weekend, så at være på podiet er rigtigt godt. Det er en svær bane derude, men banefolkene gjorde et godt arbejde i forhold til vejrudsigterne, så fantastisk arbejde af dem. Jeg vil gerne takke hele mit team Rockstar energy Husvarna, min mor, far bror og søster der er her for at støtte mig denne weekend."

Resultat, Holland:

1. Pauls Jonass - KTM

2. Jorge Prado - KTM

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Conrad Mewse - KTM

5. Thomas Covington - Husqvarna

6. Hunter Lawrence - Honda

7. Jago Geerts - Yamaha

8. Ben Watson - Yamaha

9. Davy Pootjes - KTM

10. Adam Sterry - Kawasaki

Samlet:

1. Pauls Jonass - 100p

2. Thomas Kjer Olsen - 82

3. Hunter Lawrence - 67

Men der var flere danskere i ilden i dag, hvor især Nikolaj Skovgaard imponerede. Danskeren kørte sin første afdeling af EMX300, og det gjorde han altså så flot, at han sluttede første afdeling af det mesterskab, som nummer 8. Sejren der, gik til Greg Smets. I EMX125 havde Magnus Smith klaret skærene til de pointgivende heat, og den unge dansker, hentede værdifuld erfaring. Den serie, blev vundet på dagen af Rene Hofer.

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page