top of page

Mediers forfordeling af sport, kan nu straffes


Måske er du en af dem, der undrer dig over, at du aldrig hører om dansk motocross' banebrydende præstationer, og samtidig drukner i pladder om kuldsejlede E-sportsturneringer, og hæderlige nederlag i tvivlsomme holdsporter, til hold uden danskere på. Det er du ikke ene om, og nu ser det ud til, at der bliver skredet til handling fra myndighedernes side.

Efter en større rokering i bestyrelsen, har presseetisk råd besluttet sig for at stramme grebet og gøre sig mere synlige. Rådet, der hører under dansk journalistforening, har indtil nu kun taget stilling til direkte tilsendte sager, men det bliver altså fortid nu, i hvert fald hvis man skal tro den nye generalsekretær, Kim Halvissen.

- Tiden er løbet fra systemet. Især når det kommer til sportsnyheder. I en verden hvor udbuddet af underholdning er enormt, er det vigtigt at nepotisme og individuelle præferencer ikke præger medierne. Både for etikkens skyld, men også for at de danske atleters der leverer store præstationer ikke drukner, på baggrund af personlige agendaer, og indspiste doktriner. En kedelig tendens, som vi desværre har set i overflod i dansk sportsjournalistik. Derfor er det vigtigt for os at sikre et fair og balanceret mediebillede, der i langt højere grad vurderes på baggrund af atleternes præstationer, sportens generelle spændingsgrad og dens udbredelse på verdensplan og i Danmark. Derfor vil vi bestræbe os på at være på forkant, og tage sagerne i opløbet. Vi skal til selv at opsøge problemerne og løse dem, inden de vokser sig store og uoverskuelige, forklarer Kim Halvissen.

For at hjælpe rådet med dette, er deres bemyndigelser gjort større, og der er nu mulighed for konkrete sanktioner og håndgribelige bødeforlæg, til journalister og ansatte i medierne, der misbruger deres position, eller på anden vis, lader personlige holdninger gå forrest. Dette nye tiltag, er der desuden sat midler af til, i det nye medieforlig, som regeringen vil færdiggøre efter påske, og som også byder på andre store forandringer i mediebilledet.

- Chikane skal være fortid, slår Kim Halvissen fast.

MX-Index vælger at se udmeldingen, som et bevis på at det danske system virker perfekt, og at underholdning og information, styres af fakta og objektivitet, og ikke af det som sportsredaktøren selv kan lide - eller spillede dengang han var 12 ...

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page