top of page

TKO strålede, på uheldig danskerdag


Thomas Kjer Olsen brændte igen igennem, da en ellers uheldig dag at være dansker, rullede over portugisiske Agueda, til fjerde afdeling af VM i motocross.

MXGP

Men vi starter i den store klasse, for duellen imellem Antonio Cairoli og Jeffrey Herlings, ser ud til at blive en vi kan se frem til hver gang. I hvert fald gik de til den igen i Portugal, selvom The Bullet ser ud til at have overtaget. På en bane præget af spor og render, var det kun kort i andet heat, hvor det lykkedes #222 at klemme Herlings inde i starten, at det lignede en egentlig duel. Derfra var #84 overlegen, og vandt sikkert begge heat. Tredjepladsen på dagen gik til Tim Gajser, der dog haltede noget efter pointmæssigt.

Resultat, Portugal:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Tim Gajser - Honda

4. Romain Febvre - Yamaha

5. Glenn Coldenhoff - KTM

6. Jeremy van Horebeek - Yamaha

7. Jeremy Seewer - Yamaha

8. Evgeny Bobryshev - Suzuki

9. Clement Desalle - Kawasaki

10. Max Nagl - TM

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 241p

2. Antonio Cairoli - 225

3. Romain Febvre - 169

MX2

Thomas Kjer Olsen skulle forsøge at revanchere sig selv, efter et uheldigt GP sidste gang i Italien, og det fik danskeren gjort med bravur! TKO formåede nemlig at køre sig ind på den samlede andenplads i Portugal, og derved genstarte sin podiestime. Der var dog intet at gøre ved Jorge Prado, der stensikkert vandt begge heat. Tredjepladsen på dagen gik til Jed Beaton, der som bekendt kommer fra Australien, men som altså gik på podiet under det østrigske flag ... (Ups ...) Pauls Jonass kørte et fornuftigt første heat, men faldt fuldstændig fra hinanden i andet heat. Han beholder dog den samlede føring.

Thomas Kjer Olsen: "Jeg så frem til et godt resultat inden denne her weekend. Mit mål var at forblive stabil, og jeg er virkelig godt tilfreds med, at jeg kom afsted med et podieresultat mere. I første heat fik jeg en nogenlunde start, og efter et fornuftigt heat, endte jeg som 4’er. I andet heat kæmpede jeg mig op som 2’er, og blev der i resten af heatet. På den sidste omgang, tillod et par små fejl, Ben Watson at komme op til mig, og det blev virkelig tæt, men til slut lykkedes det mig at holde fast, og tage andenpladsen på dagen, hvilket jeg er virkelig glad for. Jeg siger tak til mit team for al deres hårde arbejde og dedikation."

Resultat, Portugal:

1. Jorge Prado - KTM

2. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

3. Jed Beaton - Kawasaki

4. Ben Watson - Yamaha

5. Pauls Jonass - KTM

6. Seva Brylyakov - Yamaha

7. Adam Sterry - Kawasaki

8. Henry Jacobi - Husqvarna

9. Calvin Vlaanderen - Honda

10. Ruben Fernandez - Kawasaki

Samlet:

1. Pauls Jonass - 216p

2. Jorge Prado - 202

3. Thomas Kjer Olsen - 185

Men selvom der var medvind for TKO, så var det ikke alle danskerne der var lige så heldige. For i EMX250, var der ikke meget hjælp at spore fra lykkens gudinde. Både Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm var fornuftigt med tidligt i heatet i dag søndag, der var andet af to, men en tung og våd bane, gjorde ikke danskerne tjenester. Flere uheld til dem begge, sendte dem ud af pointene. Glen Meier kæmpede sig også op i pointene, men faldt lige udenfor, over målstregen. Mikkel Haarup sluttede GP'et som nummer 11, Bastian Bøgh som nummer 18, og Glen Meier som nummer 27.

Og hvis banen var slem ved EMX250-kørerne, så var det ingenting imod hvad den var, ved pigerne, der var ude på den som de første i dag, efter nattens regn. Både Sara Andersen og Line Dam kæmpede med forholdene, men flere styrt, efterlod dem tilbage i feltet. Sara reddede 2 point som nummer 19 i andet heat. Det gav hende en plads som nummer 13 samlet, imens Line Dam blev nummer 23. Courtney Duncan tog sig af sejren.

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page